Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:21 | februari 14, 2020

Idag går jag in i tredje trimestern och Alla hjärtans dag!

Outfit gravida_

Klänning Nicholas, T-shirt & Other Stories, Stövlar Toteme (slutsålda), Väska Proenza Schouler, Kavaj Asos (finn liknande här), Halsband Safira. 

God morgon!

Här sitter jag gravid i tredje trimestern med ett leende. Yes, idag stod det i appen att jag nu traskar rakt in i slutspurten. Hello, bästa alla hjärtans dag presenten. Som att gå på gymnasiet och börja i ring 3. Man vet att det snart är över. Jag har i och för sig gillat att vara gravid, tror faktiskt min kropp nästan tackar mig för denna period. Fasta rutiner, sömn och alkoholfritt – något som annars hör till ovanligheterna. Nu börjar det dock kännas som att jag är gravid. Man kan inte direkt undgå det faktum att man svalt en pilatesboll för så fort du lutar dig framåt mot datorn får du andnöd, skavsåret mellan benen är ett faktum och knivarna som hugger mot skrevet när man går för långt börjar bli en del av min vardag. Likt en labrador länsar jag tallriken, äter större portioner än Markus nu. Trodde det skulle bli mindre plats i kistan, men jag verkar bara bli hungrigare och hungrigare.

Nu börjar jag nästan bli lite stressad över att det snart är över. Herregud, snart kommer resultatet av jäsningen ligga i min famn. Nu ska vi ta hand om ett barn? Vårt barn? Hjälp! Jag längtar ju något oerhört, men jag har ju nästan trängt bort tanken på att jag faktiskt ska föda ut Harry. Vill inte grotta ner mig i förlossningen för mycket, vill såklart veta vad som kommer hända – men inte vara allt för påläst och ha koll på för mycket detaljer. Vill nog hellre hänge mig till proffsen på förlossningen och låta dem guida mig genom förloppet. Eftersom jag tror och förstått att allas förlossningar skiljer sig så ofantligt åt. Jag vill inte sitta med ett färdigt körschema eller facit i min hand och känna att det inte går enligt plan.

Jag har bokat in mig på en gravidyogakurs på Altromondoyoga som Forni och Bosse talat varmt om. Sedan har min barnmorska bokat in mig och Lorpan på två kurser som jag inte ens vet namnet på, men som Carro sa var bra. När Carro var där nu sist så var det en kille som svimmade, alltså inte nickade till utan totaldäckade och fick dras ut ur salen. Så man lär väl inte den enda stressade föräldern i lokalen.

Något som känns otroligt skönt är att vi har ett riktigt bra skyddsnät runt oss. Markus mamma och min mamma är helt klart de som skulle bli valda först i fotbollslaget när det kommer till barn skötande. Eller vad säger jag, både Bodil och mamma skulle få vara lagkaptener och välja sitt lag. De är högst upp i hierarkin, haha. Så det känns otroligt tryggt.

Nu längtar jag tills vi börjar få hem lite saker till stackarn, så det börjar kännas på riktigt. So far har han en ryggsäck och ett par sneakers för två års ålder. Den här veckan ska jag även börja kika på ett landställe som vi kan hyra över sommaren några veckor. Jag tänker någonstans i närheten av Stockholm så man ändå kan köra och pendla mellan.

Gud, vad jag svamlar!

Idag är det alla hjärtans dag! Alla självgoda pars favoritdag, haha. Men typ också den roligaste singeldagen – har alltid älskat att festa på alla hjärtans dag som singel.

Har ni inget bättre för er? Plugga in hörlurarna och lyssna på I nöd och Lust: ”Hatade älskade alla hjärtans dag”.

Petra och Linn kramar vettet ur hela Alla hjärtans dag-fenomenet. Bland annat presenterar Petra sitt överlevnadskit för alla singlar där ute som bävar inför denna dag. Och så får vi höra om några riktigt äckliga och jobbiga Alla hjärtans dag-presenter. Dessutom lär vi känna Linn lite bättre och får veta hur det gick till när hon och Petra träffades.

Outfit gravida_-3  Outfit gravida_-2 Outfit gravida_-5 Outfit gravida_-6


15 kommentarer15 kommentarer om “Idag går jag in i tredje trimestern och Alla hjärtans dag!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men vaaar är klänningen ifrån?? 😀

  Svara
 • Länkat den nu ; ) Den kommer från Nicholas! Kramar!

  Svara
 • Grattis till trimester tre <3 .
  Jag tog förlossningen med en klackspark. Kände att "ut kommer barnet alltid". Vi gick på en föreläsning som inte gjorde mig så mycket klokare men den skrämde mig heller ej. Jag förlitade mig på att min kropp löser det samt ett hopp om att min förlossning skulle likna den min mor hade med mig, dvs ganska snabbt avklarat. Så blev det också.

  Svara
 • Vad skönt att höra! Jag tror jag kommer att köra lite på ditt spår och bara ge mig hän, haha. Härligt att höra att det gick så bra. Kram!

  Svara
 • Kul med tredje trimestern! Måste fråga om podden (känns som att jag alltid gör det haha?) Blir det fler avsnitt? Blev så glad när ni släppte några i vintras men kände inte att vi lyssnare fick ett avslut 🙁

  Svara
 • Den här gången är det verkligen mitt fel, hann inte med! Men såklart vi måste få till en härlig summering och avslutning. Kramar!

  Svara
 • Haha jag tror att jag och din vän var på samma kurs – förra veckan!? Så sjukt dramatiskt med mannen som svimmade! Och efteråt ganska så komiskt…hahah. Tyckte också att kurserna var bra (var på del två idag). Även om inget är helt nytt så är det ganska skönt att få höra allt ändå.

  Svara
 • Hahaha, hur sjukt! Exakt det var förra veckan! Ja, och hans tjej som tydligen skrek. Ja, ibland kan det vara skönt att allt bara vilar i bakhuvudet utan att man behöver tänka så mycket. Kramar!

  Svara
 • Snygg klänning, passar perfekt med bebismagen..
  Tredje trimestern.. ja då är det inte långt kvar.
  ha en härlig dag!

  Svara
 • Tack snälla eller hur draperade klänningar for the win! Tack snälla! Kramar!

  Svara
 • Härligt! Går också in i tredje trimestern snart 🥰💪
  Vill du snälla berätta igen vad du använder för foundation och var man köper den?
  Ni pratade om det i förra avsnittet men snappade inte riktigt upp ..

  Svara
 • Heja, heja, heja! Ja, jag kan göra en film – hur jag sminkar mig till min youtube <3 <3

  Svara
 • Mäh!? Har inte din graviditet gått sjukt fort?
  Det kommer gå så bra med förlossningen. Det är verkligen coolt att föda, en upplevelse jag inte skulle vilja vara utan🤗

  Svara
 • Jo, jag tycker typ också det, haha. Fast samtidigt inte : ) Okej, bra behöver lite pepp!

  Svara
 • Hej Petra,

  Skulle vara kul om du ville berätta lite om vägen till att bli gravid. När man väl börjar försöka blir man lätt nojig när plusset inte infinner sig efter ett par månader. Tack för en grym blogg! ✨

  Svara