Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:10 | februari 10, 2020

Renoverat drömhus, Salsicciafräs med pasta och pecorino och Babyshower för Joanna!

Amen god morgon gänget! Igår fyllde jag år, därav frånvaron. Det var fint, tänk nu är jag 32 jordsnurr. Det blev en relativt lugn födelsedag med Markus, Puck och famijlen med massa kärlek och uppmärksamhet på luren med soliga inviter till firande nu i veckan från vänner. Jag åt så många bakverk igår med familjen att jag trodde att jag skulle dö mitt i natten. Hade svårt att sova och andningen var besvärlig. Tror kanske Harry börjar breda ut sig i kistan för senaste dagarna har det varit svårt att ta djupa andetag. Som att jag använder 20 % av min lungor, bara toppen på dem. Och så mådde jag illa. Och så var det full aktivitet i kistan, som att Harpan brände av ett breakdancepass där lägligt vid 02.20. Hade så svårt att sova efter vaknade var och varannan timme så flög upp när klockan var 06.00.

Okej, så nu ska jag sluta trötta ut er med mina åkommor.

Istället dyker vi ner i massa stunder som gått.

En lördag var jag ute och lunchade hos Ananda med Malin. Ananda och Stoffe har köpt ett nytt hus som de renoverat från scratch som nu börjar bli färdigt. Vilket ansiktslyft älskar deras hem. Hur tjusig är deras köksö till det mörka platsbyggda träköket? Mums.

På kvällen skulle några vänner komma över på middag. Jag hade beställt hem ett recept från Mathem som Lorpan slängde ihop. Salsicciafräs med pasta och pecorino. Okej, mina vänner ni måste prova detta för det får fem starka solar som Ronny på TV4 skulle säga. Pluspoäng för att det var barnsligt enkelt. Min kusin frågade senast igår om receptet på denna pangrätt.

Jag gjorde en skagen och sedan stekte jag på kavring som jag smulat i en jädrans massa smör, så den blev helt smörig och knaprig. Eller jag gjorde faktiskt inte en skagen, utan köpte två färdiga lyxigare burkar över disk och sedan kompletterade jag med burk handskalade räkor, massa mer citron och dill. Tycker alltid det är för lite citron och alldeles för mycket majo i alla såser. Vill ha mer av det göttigaste helt enkelt, så den känns mer lyxig. Så gör jag med de flesta såserna om man inte hinner gör den från scratch.

Och så blandade jag det hela lite snyggt i glas med gräslök och dill och toppade med citron.

Är så nöjd med våra bordsben här hemma.

Släktträff. Känns så bra att Puck älskar bebisar. Hon tycker dem är exotiska och ligger gärna nära och tassar runt dem. Känns så mäktigt att hon och Harry kommer växa upp tillsammans. Det var ju ens egna dröm som liten att ha sin egna hund eller iallafall min egna.

Pastan kanske inte ser så mycket ut för världen men som jag skrev ta mitt ord för det och prova! Ni kommer inte ångra er! Dessutom är det en syrlig gurksallad till som ni skymtar där i periferin, som blev toppen över i:et.

Söndag och bootcamp på Kampsportslabbet med mina donnor. Så skönt att vara färdigtränad och klar redan vid 10.00 en söndagsmorgon.

Sedan bar det av hemåt för att göra mig iordning innan det bar av ner till The Sparrow för Joannas babyshower.

Hjärtat, hon blev så överraskad. Vilken dag som helst är Cleo ute. Längtar tills vi får hoppa på tåget till Örebro för att hälsa på henne. Måste säga att Joanna är en av de vackraste gravidmänniskor jag sett. Hon har verkligen strålat från dag ett.

Hello crew.

På kvällen fick jag riktiga gravidcravings efter scones. Så Markus slängde ihop det till mig som vi sköljde ner med en stor kopp te framför The Outsider.

Dra mig baklänges vad gott det var. Så sjukt att alla mina magproblem är som bortblåsa nu under graviditeten. Kan äta vad som helst, vet inte hur många mackor jag smäller om dagen. Det gäller att passa på nu, för vem tusan vet hur det går för magen efter? Den kanske går tillbaka till sitt överkänsliga jag.

Sedan var det dags att packa för en vecka i Köpenhamn och tidigt morgonen efter bar det av. Avskyr att packa är totalt värdelös, avskyr att vara på plats och känna att jag fått med mig för lite eller inte vill ha på mig något av det som sulats ner.

Mer om det efter lunch idag, nu jävlar speedar vi upp uppdateringarna så vi kommer till realtid någon gång, haha.


13 kommentarer13 kommentarer om “Renoverat drömhus, Salsicciafräs med pasta och pecorino och Babyshower för Joanna!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Är gravid i vecka 29 och funderade på hur ni planerar sommaren med en liten bebis? Vill gärna hälsa på vänner i Sverige med vår lilla tjej men min sambo är mer skeptisk till längre resor. Hur tänker ni? Kram

  Svara
 • Vi har inte planerat så mycket än : ) Men tänker att vi kommer hyra ett landställe och ta det lite som det kommer. Många hävdar ju att lättaste perioden att resa är just när barnen är så små för de sover ju så mycket av sin vakna tid, haha. Kramar!

  Svara
 • Scones. Kan vara det bästa jag vet. Tur att jag ogillar att ”svänga ihop” bakverk för annars skulle jag rulla runt vid det är laget.

  Svara
 • Haha, så jävla gott. Jag avskyr också att baka, tycker det blir så kladdigt och stökigt.

  Svara
 • Jaa har läst och hört förut om att matintoleranser försvinner med graviditet!! Speciellt laktosintolerans, min kusin var det och det försvann helt när hon blev gravid. Det har något att göra med att kroppen börjar producera den enzymen man saknar i tarmarna för att bryta ned laktos (laktase), eftersom man SKAPAR en helt ny människa. Så då fylls din kropp också på med lagret. Helt sjukt ju!! KROPPEN!
  Eftersom du fyller på lagret igen kan du vara fri från den intoleransen länge efter graviditeten också, eller rent ut av börja producera det som vanligt igen =) =) Håller tummarna!!

  Svara
 • OMG!!!! Bästa jag hört på länge! Wow, håller tummarna för att det blir samma för mig som din kusin, det vore life.

  Svara
 • Petra vart har du köpt din ur snygga sänglampor på väggen?
  Mvh Marie

  Svara
 • De är från Buster and Punch <3

  Svara
 • Petra, Joanna har själv hållit namnet hemligt vad jag sett. Hon kanske inte vill att du avslöjar hennes barns namn haha. 🙂

  Svara
 • Nej, haha! Hon har gått ut med det ; ) Skulle aldrig skriva ut det om jag inte visste att det var officiellt <3

  Svara
 • Jag har också en kass mage, känslig för laktos, pasta, bröd och aa men allt möjligt. Den gillar att balla ur liksom. Men när jag va gravid, HELT borta. Åt allt och kände inte nåt. Nu är min dotter sex månader och aa, nu är den som förr igen 🙈 Den va bra i cirka fyra månader efter att hon ploppa ut. Så jag säger bara: njut av din mage nu för troligtvis kommer problemen tillbaka när han är ute (eller strax efter) 😬

  Svara
 • Åh, nej! Okej, ska slänga ner lite rostisar i brödrosten ASAP, haha! PASS PÅ!!!!

  Svara
 • Haha så sjukt att läsa om fler där magbesvär försvunnit under preggotiden 😂 ja har under mina 29 år aaaalltid haft problem med magen, överkänslig mot typ allt å inget, kan inte beskriva allt för de varit så mkt saker.. Väntar nu tredje ongen å kan äta typ allt va jag vill oxå 😍🎉 lajvet!! Å knappt några magprobs alls. Weho gött för oss å hoppas de fortsätter efteråt!! Lycka till med allt 😍

  Svara