window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:45 | februari 6, 2020

Graviduppdatering vecka 28: Igår bjöds det på ett bättre rave i livmodern.

Här sitter jag med en minst sagt bubblig kista efter en halv bägare glass till middag igår kväll. Mm, har ni provat Ben och Jerrys cheesecake burk? Slurp sa det så hade halva burken sinat, två tunnbrödsmackor med generösa lager smör och lite sura ess på det så var middagen komplett. Idag känns det som att min tunga blivit brännskadad, det sura sockret har likt en brännskada frätt bort den skyddande yttre barriären. Kände mig verkligen gravid igår när jag bäddat ner mig innan klockan slagit 20.00 i sängen med glassen balanserad på mina enorma flytbåtar till bröst och sura ess på kroppens Mount Everst, kistan – och Pucken som en värmande mössa på hjässan.

Stackars Harry, han måste flaxat runt därinne som att han var på kemiska substanser och det bjöds på ett bättre rave i livmodern. Imorgon går jag in i vecka 28, då bänkar Harry 1,1 kg och är cirka 34 cm. Om han får feeling och skulle längta ut från sitt flubbyhem, skulle han ändå ha goda chanser att överleva. Ibland känns det som att någon sitter med en fjärrkontroll och snabbspolar mitt liv. Dagarna flyger förbi i ett rasande tempo. Ibland kittlar det till i kistan, som att någon pillar dig rytmiskt ner mot skrevet (på ett icke sexuellt vis, haha) – läste att dessa nya känningar antagligen beror på att Harry har hicka. Det känns nästan som att någon blåser hårda såpbubblor fast på ett extremt intensivt vis.

Det står också i appen att jag kommit långt i bakandet. När jag tänker tillbaka till i höstas och vissa stunder så känns det som en evighet sedan jag plusade på stickan. Men samtidigt känns allt som en blinkning bort. Kanske för jag mått så bra och kunnat köra på och leva som vanligt.

Hur känns er resa? Ni som bakar samtidigt.

HERREGUD, nu måste jag styra upp Harrys ägodelar. Har ni börjat fixa iordning hemma? Ligger jag efter?

Ska få med mig Lorpan till någon stor barnbutik nästa vecka. Många kompisar har varit ute på Big Baby i Sickla eller har ni några andra tips? Så blir nog en sväng ut dit så kan jag hälsa på min syrra och mamma i samma veva. Jag och Markus ska laga en pangmiddag på fredag och ha planeringsmöte för hans ankomst. Tror det är viktigt att drömma och planera ihop. Så man inte känner sig ensam i graviditeten. Lyssnade på en podd som fick mig att tänka efter, där hon pratade om hur bra det kan vara att redo ut vilka föräldrar man vill vara. Tror i och för sig att det är svårt att säga utan facit i handen, det rår ju helt på vad man får för barn. Man kan ju inte skriva manualen till en Ipone 10 och sedan får man hem en Samsung Galaxy.

Om det är något jag snabbat upp från mina kompisar som ploppat så är det att inget blir som man tänkt sig. Det går inte att föreställa sig hur livet kommer bli. Det kanske är lättare med andra barnet? Då vet man vilka misstag man helst vill undvika och hur man ska agera i situationer som kanske inte gick som man tänkt sig. Det är som ett förhållande, man vet vilket bagage och vanor man inte vill ta med sig in i nästa relation.

Juste! Helt glömt länka intervjun MAMA gjorde med mig! In och läs vet ja – ni kommer till ”Veckans Preggo” artikeln på MAMA här!

 


17 kommentarer



17 kommentarer om “Graviduppdatering vecka 28: Igår bjöds det på ett bättre rave i livmodern.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vi gjorde inte många inköp innan ankomst. Vagn köptes och säng fick vi ärva. Några få ombyten att ha med till BB och bilskyddet samt lakan till sängen då.
    Sen kom folk på besök och kläder trillade in så vi hade ombyten ända upp till storlek 62.
    Så jag skulle säga att du har gott om tid på dig!

    Svara
  • Jag är i vecka 32 och det känns som att tiden fram till typ vecka 20 gick långsamt men att det därefter har gått sjuuuuukt snabbt! Hoppas nästan att tiden kommer gå långsammare nu fram till BF. 😅

    Svara
  • Vilken drömkväll ändå! Jag gick precis in i vecka 30 med mitt första barn och allt jag vill göra är att boa och köpa bebisgrejer! Har än så länge hållt mig gaaanska bra: beställt vagn, monterat ett bedside crib, köpt skötbädd och typ 3 bodys. Men börjar känna att jag vill köpa allt allt allt, speciellt om hon vill komma tidigt. Vet att man alltid kan komplettera men ändå! Tycker det låter mysigt att ha en planeringskväll, kanske jag också borde planera in? Har inte så många vänner som fått barn ännu så känner att jag går in i detta ganska förutsättningslöst

    Svara
  • Innan ni bestämde namnet Harry (älskar för övrigt) så skrev du att Margaux hade ett namnförslag. Vad var det för namn? Behöver all inspiration jag kan få då jag själv bara ligger 7 veckor bakom dig i graviditeten. 😀

    Svara
  • Det var Viggo ; ) Eftersom jag älskar att komma på smeknamn.

    Svara
  • Gud, vad kul ; ) WOW! GRATTIS SNYGGO!

    Svara
  • EXAKT så! Det går inte att veta hur det kommer att bli. Jag har två barn och de är både lika och olika varandra, vilket förstås påverkar oss som föräldrar. Sen tror jag det är klokt att fundera igenom en del innan och ta reda på hur första tiden med barn kan vara (säger jag som utbildar om just det..såklart), men också vara öppen för att man lär sig med tiden. Det sägs att när ett barn föds så föds en förälder. Precis så är det och man får låta det ta tid.

    Hur som. Fy vilka flashbacks jag fick till den där bubbliga känslan när bebis hickar. Allt är ju inte underbart när man är gravid men fy vad jag kan sakna delar av det. Som det där. När man känner bebisen <3

    En annan grej. EcoSthlm är en superfin barnbutik på söder. Kika in den. Vi ska ha event där nu under februari och mars faktiskt. Dom har massa fint.

    Svara
  • Åh, jag hade precis börjat planera för att börja planera eller vad man ska säga. Typ kollat vad man bör göra när och förbereda min sambo på vad man måste göra inför bebis. Men förra veckan i v12 tog det roliga slut. Jag som tyckte det var så kul att följa din graviditet när jag själv låg några månader efter, kändes perfekt att kunna kolla vad ni gör och få lite heads up. Men är alltså inte på smällen längre (jag som verkligen höll på att spricka för att få berätta den roliga nyheten). Är förstås ändå intressant att följa dig/er, men det är lite mer blandade känslor.

    Svara
  • Åh, all min kärlek och styrka till dig. Måste vara så tufft. Har en nära vän som gått igenom flera missfall, men som nu väntar sitt andra barn och är rätt långt gången och jag förstår verkligen att det är påfrestande att hoppa upp och sätta sig i sadeln igen.

    JAG HÅLLER ALLA TUMMAR OCH TÅR ATT DET GÅR VÄGEN NÄSTA GÅNG <3 Massa kramar!

    Svara
  • Hur tänker du kring hållbarhet och bebis? Är det viktigt för dig/er att köpa allt nytt, eller har ni också tänkt begagnat? Begagnatmarknaden för bebis är otroligt stor. Små miniatyrkläder slits ju sällan ut, så det finns hur mycket fint som helst på diverse Second Hand.
    All lycka till dig och er!
    L, v.33.

    Svara
  • Jag tänker casha in en jädrans massa saker hos mina kompisar, haha. Dock är ju många inne på sitt första barn och planerar att skaffa fler så tänker att allt inte går att låna då man kanske vill ha lite saker privat för sig själv. Men i den mån det går och jag får så absolut <3 Känns onödigt att köpa massa nya minikläder som ungen ändå kommer växa ur så snabbt.

    Svara
  • Har BF 6 maj så vi följs åt! 🙂 Jag är i samma tankesätt som dig, känns som vi ligger efter då vi har inte köpt något än (förutom några plagg som man fått) men vi kollar och kollar och har varit och testat barnvagnar. Men vi sa att vi ska göra som en helg av det och åka och shoppa nu i mars, och sen hem och bara boa 🙂 Vi dubbelkolla leveranstiden på plats, så man inte gör bort sig med beställningar för sent på typ babyskydd och vagn som känns prio.

    Sen ha planeringskväll tycker jag är helt rätt! Vi hade en igår och satt och kika föräldraledighet osv så man kan vara två som tar in all info (gravidhjärna delux), men supermysigt att göra tillsammans. 🙂

    Svara
  • Alltså tunnbröd med lite för mycket smör är så orimligt gott, ÄLSKAR.

    Svara
  • Alltså känner sååå igen mig i alla kommentarer om att ”vänta du bara tills du blir gravid på riktigt”. Hade en toppengraviditet hela vägen och tränade fram till veckan innan förlossningen. Nu är det samma sak med min dotters sömn, hon sover 19-07.30 utan uppvak och har gjort det sedan hon var tre månader, men folk kan inte vara glada för vår skull utan kommer med bitska kommentarer om att det snart vänder… Så njut av ditt mående och shine on!

    Svara
  • Babyproffsen i Barkaby var vi jättenöjda med. Big baby hade t.ex. inte Bugaboo som vi var intresserade av.
    Om ni sen köper vagn där så får ni 5% på alla efterföljande inköp.

    Svara
  • Jo, bigbaby i sickla har visst bygaboo 😇 rekommenderar den butiken varmt, så fina och tillmötesgående!

    Svara
  • Jag skulle säga kolla blocket när det gäller saker och möbler till bebis. Finns så mycket fint och det mesta är nästintill oanvänt! Jag är själv i v.34 med första barnet och vi har hittat det mesta begagnat. Lite gulliga kläder vill man ju såklart köpa själv 😍

    Svara