window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:00 | februari 4, 2020

Shopping i Köpenhamn: Oliver Gustav Sample Sale, Extra tjusigt porslin och en lysande idé!

petratungardeninredning_-2

I Köpenhamn hann jag med lite inredningsshopping när vi strosade på stan i lördags. Till Markus förfäran så var det första vi gjorde på lördagsförmiddagen att traska rakt in på Oliver Gustavs Sample Sale. Jag och Carro såg det som ”ödet”, eftersom du annars blir fattig bara av att andas i hans lokaler. Men främst så måste du som vanlig dödlig spara ett bra tag för att ha råd men en penna. Såg paniken i Markus blick när han såg hur jag närmade mig det stora blytunga marmorfatet, det var som att det hela gick i slowmotion. Han försökte forma ett ne-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-j med munnen, men jag var för snabb. Som att beslutet om köp hängde på om jag hann nå fram och nudda fatet eller inte. Som en vessla slingrade jag mig genom klungan av folk, trots det minst sagt uppenbara handikappet: ”kulan” som både kan vara din vän men även din fiende i stora folkmassor. Men jag hann och kollade menande upp på honom med extra stora snälla ögon, precis som Pucken gör när hon tycker hon förtjänar ett litet snacks här hemma.

För det uppenbara att Markus skulle få bli den stackaren som fick släpa runt på tegelstenen över stan hela lördagen (som inte ens hade börjat) var aldrig uttalat men gick att läsa mellan raderna.

*Var det en nick? Rörde han sin haka lite neråt?*

Jag tog det som ett ja, utan att möta hans blick igen sprang jag till kassan med det otympliga fatet som vägde som Harry skulle göra om några år.

Sedan vaggade jag fram med mina gulligaste steg, med det inplastade fatet i famnen med min absolut puttnuttigaste uppsyn och erbjöd mig bära det. Men visste att han aldrig skulle låta mig göra det.

Riktigt bra köp. Däremot var det ett helvete att få hem pjäsen, för det var verkligen tungt. Men nu vilar det tryggt på vårt marmorbord.

petratungardeninredning_-4

petratungardeninredning_-5

Ni ser ju, värt vilket ryggskott som helst. Ska börja lägga Markus favoritgodisar i så han börjar förknippa det med lycka istället för dyra naprapaträkningar.

petratungardeninredning_

Ett mål som jag har den kommande månaden är att få till fler fina stileben här hemma. Just nu flyttar jag runt det lilla arrangemanget med böckerna till olika destinationer så fort kameran åker fram.

petratungardeninredning_-6

Min shoppingtur gick verkligen i Markus favör.

”DU SKOJAR! Du vet att du inte får köpa fler tallrikar. Ah, jag blir tokig på dig.”

petratungardeninredning_-8

Men hello, har ni sett ett parti finare djupa blåa tallrikar? Nä, skulle inte tro det va! I dessa från Serax ska det avnjutas både det ena och det andra. För att inte tala om kopparna som kommer göra kaffet på morgonen lite godare.

petratungardeninredning_-9

Den här lilla rökiga lyktan som liknar en fotogenlampa i designen fick åka med hem från Beau Marche. Den ska inte bo där på krokohyllan, utan jag återkommer med en rättvis bild när den hittat hem. Men den ger så fint och mysigt ljus.


10 kommentarer10 kommentarer om “Shopping i Köpenhamn: Oliver Gustav Sample Sale, Extra tjusigt porslin och en lysande idé!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det blev jättefint här hemma älskling. Värt varje droppe svett, glad att jag inte körde marmor-diskus med det där inne på Köpenhamns gator.

  Svara
 • Haha, älskar dig! Kan detta vara din första kommentar?

  Svara
 • Visst, 3000kr för ett fat är mycket pengar men de flesta behöver nog inte spara i evighet för att ha råd 😂 tänkte de skulle kosta typ upp mot 100000 när jag läste din beskrivning.

  Svara
 • Haha, visste inte vad orginalpriset var. Men hans möbler är ganska saftiga så trodde faktiskt det var dyrare : )

  Svara
 • Älskar fatet!! Och vart är den mörk gråa vasen som står på böckerna ifrån? Har för mig att jag har skymtat den hos dig tidigare men kan inte hitta vart den är ifrån.. Tack för hjälpen!! 🙂

  Svara
 • Den köpte jag på Tictail för massa år sedan från en berlinsk designer. Den är gjord av gamla bildäck i gummi. Riktigt flummigt. Trodde det var en kruka i porslin.

  Svara
 • Du skriver sååå sjukt roligt! Heja dig å dina inköp😂

  Svara
 • Du är bäst på att beskriva situationer med ord, såg hela händelseförloppet framför mig i detalj 😂😂 Tror säkert din kille konkade rundor på fatet med glädje för din skull 🙈

  Svara
 • Du gjorde min dag, vilka värmande ord!

  Massa kramar!

  Svara
 • Var kommer de fina koppar ifrån?
  x
  Signe

  Svara