Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | januari 20, 2020

Lunch vid strandkanten på Grand och avsmakningsmeny på Roundhouse.

Efter månader av mörka mornar tömda på ljus var det minst sagt en märklig känsla att vakna upp till klarblått vatten, skinande sol och en regnbågsfärgad frukost utomhus. Hello, you shy yellow ball! Petty missed you like crazy. Om du inte var så förbannat stekhet hade jag kramat om dig ditt glödande klot.

Efter några timmars välbehövligt D-vitamin laddande bar det av mot dagens lunchdestination Grand.

Påklädda och redo för stranden som aldrig förr, Limpan, jag, Dantis och Forni. Grand Café ligger ett stenkast bort och bjussar på en riktigt trevlig view precis vid strandkanten. Det ligger i Waterfront området. Där du kan ropa in soliga fat med skaldjur och en riktigt god köttbit.

Jag hade ju beställt hem flera samples från Adoore i M & L så jag själv skulle kunna glassa runt i vårkollektionen. Helt klart en av mina favoritstassar från våren 2020.

Grand Cafe Cape Town_

Man blir ju nästan tårögd när man hoppar ur ubern och möts av den här pittoreska vyn. Va? Kan himlen vara så här blå? Är det ens möjligt?

Grand Cafe Cape Town_-5

Vi satt så nära strandkanten att man nästan kunde doppa i en liten tå från sin stol.

Grand Cafe Cape Town_-4

<3

Bra bild, haha. Men det var den jag fick, så sötnöten Forni får glänsa.

Grand Cafe Cape Town_-7

Sedan fylldes bordets yta med smarriga rätter.

Grand Cafe Cape Town_-8  Grand Cafe Cape Town_-9

Efter lunchen var det dags för lek. Jag och Dante kom fram till att det är superkul att sitta på alla killars axlar och dra dem i håret. Uppskattades dock mindre av vederbörande.

Skrev precis till Daniel att han hade några nya fräscha bilder till Tinder: ”Barntricket” nästan lika bra som ”hundtricket”.

Sedan drog vi tillbaka till huset för att fånga solnedgången och hinna med ett dopp i poolen. Vi hade bokat en kock som kom lite då och då. Så ibland gjorde de lunch i huset och ibland middag. Så drömmigt upplägg.

kapstaden roundhouse restaurang tips-11

Bara ett stenkast bort från huset vi hyrt i Camps Bay så ligger denna pärla på en höjd. Vi besökte Roundhouse (som numera heter Salsify) sist vi var i Kapstaden med, men då låg inte the Loan (de vita tälten) framför.

kapstaden roundhouse restaurang tips-10

Amen snälla kan jag bara få leva hela mitt liv i solnedgångsljus. Finns det något härligare? Som en värmande kram för ens soltörstande sinne. Jag tror ta mig tusan fler människor blir förälskade under golden hour, livet blir lite bättre i den glittrande solnedgången.

Jag hade som sagt på mig mitt reafynd från Solace som jag hoppas hinna pressa på mig en gång till innan magen säger stopp. Skorna fyndade jag på Topshop förra året och dessa har gått många steg sedan dess. De är löjligt bekväma och dessutom är det förträffligt snygga till precis allt. Älskar att de lämnar ankeln helt öppen vilket gör att benet upplevs milslångt.

De har riktigt bra drinkar på Roundhouse, även de alkoholfria var riktigt förföriska och fräscha.

De serverades små aptitretare vid bordet.

Hello!

Mitt gudbarn skötte sig exemplariskt varenda middag. Tror Dante sov egentligen samtliga middagar som ett riktigt proffs.

PUSS PAUS! Och sista sekunderna av solen!

kapstaden roundhouse restaurang tips-6

kapstaden roundhouse restaurang tips-8

Vi åt en avsmaksningmeny i flera timmar och detta var helt klart en av de bästa kvällarna på hela resan som sedan resulterade i hemmafest. Jag kastade dock in handduken efter någon timmes festligheter och kröp till sängs.

kapstaden roundhouse restaurang tips-5

Ett litet axplock av de åtta rätterna som serverades. Just den här serveringen var egentligen med tonfisk, men det får man ju inte äta som preggo så jag fick avokado istället.
kapstaden roundhouse restaurang tips-9

Mmm.. trots att den här köttbiten serverades welldone för Harrys skull så var den himmelsk.


12 kommentarer12 kommentarer om “Lunch vid strandkanten på Grand och avsmakningsmeny på Roundhouse.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • När kommer din kollektion in igen på safira?

  Svara
 • Den fylls på lite hela tiden ; ) Såg att det gjorde en påfyllning på vissa smycken igår!

  Svara
 • Hej!

  Jag heter Frida och en trevlig, rätt rolig 25-årig tjej med fötterna på jorden. Gillar att resa, äta gott och dricka vin! Är klar med min utbildning och jobbar med marknadsföring. Tycker att du borde styra ihop en dejt för mig och Daniel, han verkar vara en trevlig prick 🙂

  Svara
 • Haha, bra där! Röstar också på att du ska få en dejt:)

  Svara
 • Åh ja! Det tycker jag också men jag är redan paxad så jag håller tummarna för att ni får till en härlig dejt istället!

  Svara
 • HURRA!!! BRA skrivet! Vad heter du på instagram så ber jag Daniel lägga till dig ; ) Matchmaking i bloggen livet ju!

  Svara
 • Jag kan med tänka mig en träff med Daniel om man säger så… Barntricket är ett mycket bra påhitt.

  Vilka härliga semesterbilder, hoppas ni har haft det grymt!

  Svara
 • Vad har du för kamera?

  Svara
 • En Canon 5D Mark IV ; )

  Svara
 • Petra, kan du inte skriva hur ni hittar alla fantastiska hus överallt i världen? Är det Airbnb?

  Hur lyckas man hyra in en kock? Är det via någon speciell site, eller ”ingår” det i huset? Jag vill också!!!!! 😍😍😍😍

  Svara
 • Vi bokade allt via Mattias kompis på My Choice Sydafrika. De hjälper dig med boende och sedan får du alla tips från dem gratis. De är riktiga stjärnor som bor där och har stenkoll ; ) Att hyra in kock är riktigt prisvärt i Sydafrika.

  Kramar!

  Svara
 • Älskar väskan som fanns hos Adoore tidigare 👏🏻 går den att få tag i eller är den helt slut?

  Svara