Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

07:27 | januari 14, 2020

Vårens stora trender 2020 – dessa anammar jag!

Nu när jag är i Sydafrika känns våren närmare än någonsin, en optimistisk vind har sköljt över mig och jag känner att säsongen vi alla väntar på nu är nära. För ett par veckor sedan skrev Uchenna en artikel i Her Hour om vårens stora trender inom mode som ni hittar här. Jag tänkte också svänga ihop ett liknande inlägg, men istället välja ut mina personliga favorittrender för våren. Det finns ju en hel hög med märkliga och skruvade trender som är roliga i teorin men som jag aldrig hade dragit på mig själv.

VÄSKOR I STORLEKEN STÖRRE
”För varje säsong som går har väskorna krympt och blivit minimala varianter av sitt forna jag. År 2019 nådde vi kulmen där väskorna mer såg ut som halsband än något man faktiskt kunde konka saker i. Men i vår gör vi en 360 och satsar istället på väskor i storlek XXL som får ta allt strålkastarljus. Äntligen har man plats med dator, lunchlåda och träningskläder i väskan -det är coolt att vara funktionell igen!” –Her Hour

En trend jag själv kommer haka på är väskorna i storlek XXL. Jag är ju en person som gärna konkar med mig hela livet i min väska så därför är jag ute efter en stor väska som både får plats med allt men också är snygg.

KAN NI FÖRSTÅ MITT FRAMTIDA LIV MED VAGN? Herregud, längtar!

LÄDER I FÄRG
”Läderplaggen går aldrig ur tiden men ändrar skepnad, färg och form med årens gång. På SS20-visningarna syntes den färgglada läderstassen frekvent på catwalken med mustigt röda rockar, chockrosa byxor och skogsgröna detaljer. För att plocka flest stilpoäng kombinerar du de färgglada läderplaggen med varandra i gammal hederlig color block-manér.” -Her Hour

En annan trend jag kommer vilja plocka med mig från artikeln i Her Hour är läderplaggen i färg. Ni vet ju att jag är smått besatt av plagg i läder och tycker de är de bästa vardagshjältarna att förlita sig på då det lätt kan matchas med resterande garderob. När värmen och sommaren dundrar in vill jag såklart att även mina läderplagg får sig en färginjektion för att matcha humöret.

Artikeln om vårens trender hittar ni här!

VARENSTRENDER

1. Oresund Iris 2. Nelly 3. Gina Tricot 4. Asos

CROPPAD KAVAJ

En trend jag kommer anamma både nu när Harry bakas men även i sommar är den korta, dressade kavajen. Det är ett perfekt komplement till min stil då midjan (eller kulan) hamnar i fokus samtidigt som utstyrseln blir clean och genomtänkt.

FÄRGGLADA ÖRHÄNGEN

 

1. 2. 3.

De färgglada örhängena gör comeback i regnbågens alla färger lagom till att den första sommarbrännan lagt sig på huden. Denna trend är ju väldigt tacksam när kroppen fått lite mer pigment eller en liten kyss av kompisen brun utan sol. Men det funkar lika bra att tjuvstarta nu under de gråare månaderna för att få in lite färg i en annars trist vardag. Jag var inte sen med att plocka Oscar De La Renta-örhängena i mitten till vår Adoore SS20 plåtning, tycker färg gör sig så fint till färg.

Lanvin, Paco Rabenne och Victoria Beckham

DISCOKRAGE

Discokragen á la 1970 är något jag direkt kände tilltalade mig. Helt ärligt så hade jag varit såld bara av namnet som är så festligt -jag hatar ju inte direkt disco. På catwalken fick denna markanta krage ta ordentligt med plats då den stod i kontrast färgmässigt till resterande outfit. Men det finns självklart mer subtila varianter för den blyge!

 

 

ETT ÖRHÄNGE

Så himla praktisk trend om man som mig har en tendens att konstant slarva bort ena örhänget. När du köper ett par örhängen är den ena alltså en reserv till när olyckan är framme -praktiskt och snyggt!

 

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

PUFFÄRM

Puffärmen verkar har klängt sig fast ordentligt och vägrar släppa taget om modevärlden i första taget. Och det är ingen mer glad för än jag! Det finns enligt mig ingenting snyggare än en klänning med klaustrofobiskt tight midja i kontrast till ärmar i storleken större.

 

1. 2. 3. 4.

ZEBRA

Som den gamla leo-haggan jag är ligger djurprint mig varmt om hjärtat. Det är ett säkert kort i garderoben som alltid funkar och ser genomtänkt ut, det är tjusningen med statement plagg. I år kommer jag dock göra plats för en ny kärlek – zebramönster. Ett print som kommer slå stort i vår. Ni vet att jag alltid står med öppen famn när det kommer till mina djuriska prickar, men den här säsongen får även de djuriska strecken en chans.

Mest sugen är jag på mönstret i färg!


3 kommentarer3 kommentarer om “Vårens stora trender 2020 – dessa anammar jag!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Färgglada örhängen säger jag verkligen JA till!

    Svara
  • Fast stora väskor är ju värst, då packar man ju på sig allt man INTE behöver. lol

    Svara
  • Ja gud är så lycklig över lillväsktrenden som innebär att det räcker att konka runt på en liten plånbok på en kedja och man är hur chic som helst istället för att liksom ha en väska som ska rymma varenda produkt man eventuellt kan behöva i vart enda troligt och icketroligt scenario som någonsin skulle kunna inträffa eller inte inträffa. Har varit där, det är oundvikligt med en stor väska. Och jag vill inte tillbaka.

    Svara