Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:29 | december 29, 2019

Gravidinlägg: Var Harry planerad? Kommer han bli en sockerpundare? Hur mår kroppen?

Kappa Stand, Stickat kit (köpt i Kina, Väska Little Liffner, Stövlar Toteme. 

Sa att jag inte skulle bli en sådan mamma som stod med handen på magen på bilder. Tar tillbaka det. Haha, man vill ju göra det, annars hänger ju bara plagget rakt ut. Annars förstår man inte att det är en liten unge därinne. Utan då känns det mer som att man svalde hela julskinkan i ett nafs den 24:e.

Fått många frågor om Harry var planerad och det skulle jag nog ändå säga att han var. Eller så här vi sa att efter sommaren börjar vi tokligga på de rätta dagarna och ser vad som händer. Och det blev jackpot på andra ägglossningen. Hade verkligen ställt in mig på att det skulle kunna ta ett bra tag och tog det verkligen inte som en självklarhet att det skulle gå så fort. Jag har varit gravid en gång innan, så visste att jag ändå att kunde bli gravid, men det var en jädrans massa år sedan. Då hade jag precis slutat med mina p-piller och då kan man vara extra fertil tydligen. Så det var ett felsteg.

Som ni vet är jag en hormonell galenpanna som inte klarar någon form av preventivmedel (provat precis allt, dock inte kopparspiral). Så jag har varit oskyddad i flera år. Men använt mig av appar som Flo och Natural Cycles. Eftersom jag är så hormonell så känner jag min kropp otroligt bra och vet direkt när jag ska ha mens eller ägglossning. Jag tror inte det passar alla för man måste verkligen hålla koll, så det inte råkar ske en olycka. Men eftersom det varit så viktigt för mig att inte stoppa i mig något har jag löst det.

När det kommer till kroppen har jag nog lagt på mig kanske 2 kg. Men har ju tränat avsevärt mindre så har nog förlorat en del muskler på vägen också. När det kommer till vad jag vill stoppa i munnen så är det bara:husmanskost, kolhydrater, havregrynsgröt, godis och mackor. Brukar ju äta ganska nyttigt annars till vardags, men kan nog inte ens stava till sallad längre. Känner dock att jag måste börja äta lite hälsosammare och försöka dra ner på den urballade sockerkonsumtionen. Min huvudvärk är nog sammanlänkad med sockerregnet. Samt att jag inte vill att Harry ska komma utflygandes som en galen sockerpundare.

Har ju jobbat som en dåre hela hösten och skitit i att träna. Men mitt nyårslöfte ska vara att prioritera mig själv. Har börjat få galet ont i ländryggen på vänstersida och varit hos naprapaten flera gånger utan att det släpper. Så nu har jag bokat in PT-pass med Fannie efter Kapstaden där fokus ligger på att stärka överkroppen. Mår så mycket bättre av att röra på mig, så ska verkligen få till träningen.

Utöver det har jag fått någon galen gravidklåda över kroppen. Fått eksemutlslag på halsen och mina smalben vill jag klia upp ner in till benmärgen.

Nej, nu ska jag packa ner sheetmask, badrräkt och bege mig ner till Sturebadet för en myssöndag med Forni!

Har ni fler frågor? Hit me! 

   

Bilder: Angelica Picture. 


31 kommentarer31 kommentarer om “Gravidinlägg: Var Harry planerad? Kommer han bli en sockerpundare? Hur mår kroppen?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vill inte skrämmas men kliandet kan vara hepatos och kan vara farligt för barnet vid för höga värden. Jag fick det i slutet av graviditeten. Viktigt att prata med barnmorskan om det.

  Svara
 • Jag var och tog blodprov för det för några veckor sedan och det var inte det : ) <3

  Svara
 • Jag vill inte skrämma upp dig men prata med din barnmorska om kliandet kan vara nått med levern och då brukar det klia över hela kroppen (min mamma fick det)

  Men du är väldigt vacker som gravid. Det klär dig. Och förlåt om jag skrämmer upp dig 🙁 ville bara skriva det om du inte visste om det.

  Svara
 • Jag var och tog blodprov för det för några veckor sedan och det var inte det : ) <3

  Tack gulle dig! Puss!

  Svara
 • Tips på outfits som gravid hade uppskattas 🙂

  Hur har dina bröst förändrats?

  2 kg och du är i vecka 20 låter väldigt lite?

  Har du och dina vänner matchat och pratat öppet om att börja försöka samtidigt?

  Lista på pojknamnsförslag och flicknamn?

  Svara
 • Det kommer <3

  1. EHHH DE ÄR ENORMA.
  2. Hahahaha, fick precis reda på att det var fel på vågen. Så lagt på mig 4 kg.
  3. Ja, men lite kanske. Eller iallafall jag och Carro, haha.
  4. Jag är sämst på namn har så svårt att falla för något, men ska försöka pilla ihop en lista.

  Svara
 • Ser att andra nämnt det, fick också klåda som visade sig vara hepatos. Viktigt att ta prover o hålla koll på ens värden om det är så.
  Se till att kolla upp det asap så det inte missas.
  Fick en magisk liten kille i v 35+4!

  Svara
 • Tog prover för ett tag sedan och de kom tillbaka superfina så det var inget. Men de tror att det kan vara någon allergi eller gravidrubbning typ.

  OJ! GRATTIS <3 <3

  Svara
 • Ser att flera har skrivit det, men klådan bör du ringa till barnmorskan om imorgon! Hepatos (gallsalter i blodet) är ovanligt men behöver behandling!

  Sedan är det ju rimligt om dina ländryggsproblem är foglossning och då är det nog bättre med en sjukgymnast än en PT 🙈🙈

  Du kanske inte alls vill ha tips, i så fall kan du ju bara bortse från dessa! 😂

  Svara
 • Ja, men du har helt rätt ska kolla med en sjukgymnast. Det känns faktiskt lite bättre nu som tur är : ) Hoppas inte värken kommer tillbaka.

  Kramar!

  Svara
 • Hej fina! När man pratar om energier så står den vänstra sidan för din feminina energi. Absolut finns det en biologisk förklaring till din värk, men jag tycker om att också se det från en spirituellt aspekt. Den feminina energin står för kreativitet, acceptans, intuition, känslor och att ta emot. Den maskulina energin står för skapande, rationell, analytisk och målinriktning. Vi har alla både feminin och maskulin energi i oss. Jag är också extremt känslig för hormonförändringar och tänker att när en sida gör mer ont så behöver den balans. Kanske det är tid att gå mer in i den feminina energin och balansera alla måsten och mål med kärlek och reflektion för den krigaren du har varit detta året. Du skapar liv, mindblowing vackert.

  Svara
 • Oj, spännande. Det ska jag absolut ha i åtanke och tänka till lite extra <3

  Massa kramar,

  Svara
 • Broccoli och brysselkål är bra mot det att det kliar, det kan göra det om man har för lite järn i kroppen❤️ Fina ni, all lycka

  Svara
 • Oj, fisfest deluxe, haha! Men det ska jag prova!

  Svara
 • Hej! Är gravid med BF 2a maj och kände så igen mig i detta inlägg, speciellt ” Harry ska komma utflygandes som en galen sockerpundare” har samma nyårslöfte 😂

  Svara
 • Oj, vad spännande då kanske vi föder typ samtidigt ; )

  Kramar!

  Svara
 • Ska er sån heta Harry?😍

  Svara
 • Jag tror det ; ) Det är topp ett på vår arbetsnamslista iallafall.

  Svara
 • Vad du passar bra i lugg 😊 Behåll den 🤩

  Svara
 • Haha, Rubert är alltid redo!

  Svara
 • Hej!
  Jag är på jakt efter en ny klocka och blev nyfiken på vad du har för klocka på bilderna i inlägget? 😊

  Håller med de andra om att du är fin i lugg och med magen! 😍

  Svara
 • Det ser ut som en Rolex Datejust 😊

  Svara
 • Tack 👍😀

  Svara
 • Exakt det stämmer! Jag köpte min för några år sedan i Kapstaden när valutan kraschade fullständigt. Så fick den till en betydligt billigare peng än normala inköpsvärdet. Så bestämde mig för att slå till. Haft den varje dag sedan dess.

  Svara
 • Du verkar vara en helt underbar person! Så avis på lilla Harry som får dig som morsa! Haha Gott nytt år! <3

  Svara
 • Du gjorde min dag <3 Puss på dig!

  Svara
 • Jag kunde inte förmå mig att äta skräpmat så fort jag blev gravid. Kändes så fel av någon anledning att äta godis, mcdonalds o pizza. Ville liksom bara ge nyttig mat åt lilla bebisen där inne. Väldigt fort suktade min kropp bara efter nyttig mat. Det var helt vansinnigt, jag ville spy av tanken på skräpmat och suktade husmanskost, frukt o sallader hela graviditeten. Jag som tidigare knappt åt annat än skräpmat och godis haha! Under min graviditet lärde jag mig att verkligen lyssna på vad kroppen vill ha: avokado, fisk, goda mackor, etc och det höll i sig efter graviditeten också. Jag tror att vi förstör vår kropps naturliga signaler när vi trycker i oss skräp o onyttigheter men om man avvänjer sig så kommer dessa signaler igång igen och du kommer bara vara sugen på nyttigheter och självklart kommer din kropp aldrig bli sugen på onyttigheter. Tror jag…. Så iallafall: Jag vill tipsa dig om att passa på att under din graviditet skippa all skräpmat och skit. Det är lättare när man är gravid tycker jag för då har man sin lilla bebis i tankarna och det kan motivera bättre att sluta äta skit än när det bara handlar om en själv 🙂

  Svara
 • Typiskt att det blev tvärt om för mig, haha. Men ska verkligen försöka lägga band på mig själv nu.

  Massa kramar.

  Svara
 • Jag fick kliande utslag av mina järntabletter och fick byta sort. Ovanlig biverkning men det finns! Så tips!!

  Svara
 • Äter ju tillskott så ska kolla upp det! Tack för tipset!

  Svara
 • Som fellow preggo kan jag tipsa om salad med typ vitlökssås på! 👌💗 Har också varit helt galen i kolhydrater och bröd men även typ gurka. En enkel sallad med en riktigt god sås på är såååå gott, liksom tillfredställer både det fräscha och det såsiga 😋
  Mvh Anna vecka 24

  Svara