window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:57 | december 28, 2019

Ska vi flytta?

God morgon!

Igår skulle det ju bli massa bloggning men var tvungen att hoppa in på lagret igen. Vi var tre personer som packade hela dagen så att fingrarna blödde. Jäklar vilket tempo man får upp efter ett tag. Krigade järnet för att alla skulle hinna få sina klänningar lagom till nyår. Jag ber till gudarna att det inte blir något strul med posten. Vid halv sju var vi klara. Nästan så man hamnar i trans när man får upp glöden. Bor du i Stockholm kommer du även kunna få din nyårsklänning utkörd med cykelbud inom tullarna på måndag. Då flera efterfrågat expressbeställning.

Idag blev jag väckt med frukost på sängen av morgonpigg man redan vid halv åtta. Nu har han somnat om och jag har bänkat mig framför tangenterna. I förrgår fick Markus känna Harry för första gången. Efter en kvarts otalig väntan svepte han förbi, snabbt och koncist. Eller så sa han bara att han kände honom för jag tjatade så mycket: ”Känner du”, ”Kände du nu?”, ”Nu?”.

De senaste dagarna har vi diskuterat hur vi ska göra med vår lägenhet. Jag älskar vårt hem och har svårt att se hur vi någonsin ska kunna hitta en lika vacker lya. Dessutom är vår innergård värd guld. De är ju nästintill som en egen liten oas mitt i stan. Vi bor i en pytteliten förening, så det är så få som nyttjar den och den tas väl hand om som någon privata trädgård. Men vi kommer ju så inom snar framtid behöva något större.

De hade ju två ingångar till barnrummet. 

Vi byggde ju om deras barnrum till en garderob.

Vi tidigare lägenhetsköp har jag alltid köpt nytt först och sålt sen. Men det vågar man ju inte göra med det rådande marknaden. I dagsläget vill jag gärna veta exakt vad vi har att röra oss med. Vår lägenhet är ju lite speciell och jag tror att vi kan få det vi begär, men till rätt köpare. Så den kanske behöver ligga ute lite längre. Tror inte vi kommer göra lika vinst på denna som jag gjort på de tidigare, men det vore ju soft att iallafall gå plus minus noll eller lite plus iallafall. Vi renoverade ju verkligen denna för att få vår (läs:min, haha) drömlägenhet. Kärat ner mig i varenda liten vrå av lägenheten.

Harry kommer ju 7:e maj och känns lite magstarkt att försöka flytta innan, kommer ha så mycket annat att stå i under våren. Men sedan kanske man kan flytta sommaren efter eller till våren.

De hade sovloft och soffa.

Tänk att den här skönheten var inkapslad där uppe på loftet. Lite trist att ha en sådan fin kakelugn i garderoben. Tur att jag spenderat mycket tid därinne, haha.

Vi hade ju kunnat förvandla garderoben till barnrum igen. Eller kanske ta bort en sida av garderoben (läs: Markus sida, haha). Och ha Harrys crib och saker på högra sidan.

Men just nu lutar det åt att vi gör om den här delen i sovrummet. Jag tänker att vi pressar in en platsbyggd hylla där.

style-by-lojs platsbyggd hylla

Precis som Style by Lojs fast med lite mer förvaring.

Stockholms finaste innergard

Nej, men ni förstår ju? Hur ska man kunna finna något så svårslaget som detta. Dessutom är det sol på innergården hela dagen och helt vindstilla.

Innergard Stockholm Petra Tungarden Innergard


18 kommentarer18 kommentarer om “Ska vi flytta?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vi bodde smått med vår son (min bf var nästan samma som din förresten!) i 1,5 år och det gick BRA. Saker som tar plats med nyföding är vagn (om ni måste parkera den inne), säng och liten plats på golvet för babygym el filt. Skötbord behövs förstås men där ska man ärligt talat skita i de fula, stora skötborden som marknadsförs. Det går att lösa med ett underlägg på en snygg byrå eller bord t ex. Så bo lugnt kvar ni bara.

  Svara
 • Och en sak till, ni vill nog inte ha er baby i ett annat rum på nätterna . Så låt Marcus behålla sin garderobshalva 😉

  Svara
 • Nej flytta inte från den fina lägenheten! Barn behöver inte eget rum förän de är typ 10 år. Jag har två och de vill bara hänga en i hasorna och aldrig vara på egna rummet 😉

  Svara
 • Det är nog väldigt olika!

  Vi bor stort och hade möjligheten att låta vår dotter få eget rum ganska fort. Från 6 månader sov hon i eget rum och det har varit det absolut bästa för oss alla tre! Men andra samsover ju tills barnet är flera år. Så går nog inte säga innan.

  Men vill ni bo kvar då kommer ni nog på sikt kanske göra om garderoben till barnrum igen 😅

  Svara
 • Hej Petra,
  Kan inte du berätta lite om hur du mår och tänker kring kost och träning under dina första veckor / månader av gravididteten?
  Har du gått upp mycket i vikt?

  Jag är själv gravid i 13 veckan och har svällt ordentligt och känner jag har svårt kontrollera ätandet haha.

  Svara
 • Vi bor 2 vuxna och två mindre barn i en stor tvåa, där vi gjort om en del av lägenheten till barnrum med tillfälliga väggar. Som någon annan skrev, det är antagligen länge tills barnet behöver något eget/ni något större. Om ni trivs där ni bor så vi kvar! Det kommer funka fint!

  Svara
 • Vi bor med en 1.5-åring i en 2a på 64 kvm. Känner helt ärligt 0% stress att flytta. Att bo större innebär ju antingen att bo dyrare eller med sämre läge (en motsvarande lägenhet men större blir ju dyrare liksom). Vi funderade på att flytta men höll i pengarna. Tack vare att vi bor ok billigt nu har vi kunnat vara föräldralediga tillsammans i flera månader och ändå kunnat köpa det vi velat till bebisen, ha råd att resa etc. OCH ha kvar vårt perfekta läge att njuta av under föräldraledigheten. Hade vi köpt en ny dyr lägenhet (och dessutom kanske renovering, nya möbler etc) så hade vi kanske inte kunnat vara hemma lika länge eller inte vara hemma tillsammans, och alltså den tiden vi fått tillsammans nu är värd sin vikt i guld! Så tar vi kostnaderna med flytt, ev renovering osv senare när båda jobbar igen. Nåt att tänka på 🙂

  Svara
 • Sälj inte er fina lägenhet än, de första åren behöver inte bebisen ett eget rum, räcker med en liten hörna i erat sovrum. Vi bodde i en 2:a med två barn, flyttade till hus när barn nr 3 kom. Er Innergård kommer vara guld värd!!

  Svara
 • Det gamle barnrummet har inga fønster?

  Svara
 • Om ni älskar lägenheten så är det onödigt att flytta om det bara är för barnets utrymmes skull för de vill ändå bara vara där föräldrarna de första åren. Skulle nog mer säga att flytta vore aktuellt om det är jobbigt att ta sig in och ut ur lägenheten pga höga trappor, tung portdörr, ingen alt. en svinliten hiss osv för sånt kan vara riktigt jobbigt när man har en liten bebis. Om ni vill ha ert barn i ett eget rum, fixa om i garderoben och testa det. Funkar det inte så flytta då 🙂

  Svara
 • Ni kan lugnt bo kvar i minst två år till. Efter tre barn kan jag ganska säkert säga att ni kommer ha bäbisen i ert sovrum hela första året. Även år nr 2 kan barnet sova i samma rum utan problem! (Eg först framåt 4-5 som det kan behövas eget rum). Så sitt lugnt!!

  Svara
 • Såhär tänker jag: Barnet har inget behov av Eget rum på ett par år så vill ni bo kvar så gör det. Det som däremot måste få plats direkt är ett skötbord och gärna att vagnen inte bor i vardagsrummet men annars så behöver inte bebisar en direkt plats. Det finns inte en massor av leksaker som tar plats första året, nu när vår kille är 2 år tar leksakerna upp halva vardagsrummet däremot. Vi hade också stress med att flytta till större vilket vi gjorde men såhär i efterhand rekommenderar jag alla att ta det lite lugnt. Sin bebis vill hänga på dig 100% av tiden ändå och struntar i allt annat.

  Svara
 • Hej Petra, hos oss bor vi två vuxna och två barn (7 år och 12 år gamla) på 63 kvm, och det går hur bra som helst. Ni har det så trivsamt i er lägenhet så jäkta inte därifrån bara för att ni ska få ett barn. Tänk att ha den där mysiga innergården att vara på med er lilla! Det kommer bli härligt tror jag! I mitt perspektiv är ert hem både stort och fantastiskt vackert, där tycker jag ni ska bli kvar så länge ni trivs. Tack för en fin blogg och grattis till graviditeten!

  Svara
 • Vi bor med en 1 åring på ca 70 kvm, hon har ett eget litet rum men de har börjat användas nu för 199373 leksaker. Vi får en till i maj med och kommer bo kvar i vår lilla trea, man behöver verkligen inte så mycket space som man tror innan man får barn (vi flyttade två gånger under min graviditet sist haha)! Finns så mycket bra, praktiska, ihopfällbara och smidiga saker 😍 mer värt att bo nånstans som man älskar!

  Svara
 • Bo kvar i er underbara lägenhet! Med lite nya praktiska o snygga lösningar kommer det bli super. Du är ju bäst på att hitta snygga lösningar. Innergården kommer ju vara perfekt för barnet! Kram!

  Svara
 • Hej Petra !
  Har ni möljlighet köp större .Med uteplats och liten tomt .Du kommer kunna lägga barnet i erat trum ett tag men vi la våra barn rätt tidigt med babyvakt och vi och dem njuter av att kunna ha en egen liten plätt så mkt mer livskvalitee .kram Eva

  Svara
 • Vänta med att flytta! Ni kan lätt bo i er lägenhet tills bebis nummer 2 kommer! Puss

  Svara
 • Ni behöver absolut inte flytta! Skulle vänta tills ni köper hus i så fall. Vill ni bo kvar i stan kan ni lätt bo kvar tills ni eventuellt skaffar ett barn till. Så länge man kommer in och ut med vagnen och den får plats någonstans. Vi hade trång hall och hade stokke beat. Den blir liten men har lika bra körkomfort som en större vagn. Sen tycker jag du ska kolla på stokkes säng med skötbord. Men ärligt. Vi använde aldrig vårt skötbord. La alltid skötbädden på sängen eller golvet. Så köp inte en massa innan behovet uppstår. Det är nog vår största miss med båda barnen. Man vill vara förberedd och köper onödigt mycket 😂 Bättre att vänta och inte fylla lägenheten med en massa saker. Våra barn är 4 och 2 nu. De är så skönt att slippa alla baby prylar och de tar mycket mindre plats nu.

  Svara