Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

12:09 | december 8, 2019

Safiralansering, Klänningbonanza och årets första julbord!

Petra Tungarden blogg-5

Åh, första morgonen på länge där inget står på schemat. Markus har tagit sovmorgon och dunnar fortfarande medan jag sitter nöjt med tända ljus så långt blicken når med en kopp kaffe. Jag har gått igenom en riktigt bra skörd bilder från senaste tiden. Har ju haft så förbannat mycket att göra, så inte hunnit med. I samma veva som lanseringen för festkollektionen för Adoore var vi även tvungna att stänga hela vår- och sommarkollektionen.

Vi har precis även spikat att vi ska till Revolvermässan under Fashion Week i Köpenhamn i slutet på januari för att ha en monter. Så galet taggad på detta. Dit kommer nämligen inköpare från hela världen. Har redan börjat skissa på vår monter i Pinterest.

Men nu till något annat! En morgon på Bank Hotell, högst upp på deras takvåning Le Hibou där jag hade en liten minifrukost för ett gäng vänner för att visa min smyckeskollektion för Safira.

Petra Tungarden blogg-9

Det var världens mysigaste morgon. Här berättar jag för Jessica att jag är på smällen. Kul att Angelica lyckades fånga det på bild <3

Petra Tungarden blogg-10

Tänk hur många fina personer man lär känna i jobbet. Finns så många sprudlande själar som jag tycker så mycket om! Jessica är en av dem, förbannat rolig, smart, skinn på näsan – och en jävel på att festa. Helt klart en dam i min stil. Tänker att jag en dag ska återuppta min basketkarriär och joina hennes basketlag.

Ellinor är en annan goding som jag bara älskar! Så ärlig, skön och alltid sig själv. Uchi förtjänar ett helt blogginlägg hade aldrig klarat mig utan henne.

Petra Tungarden blogg-8

Blir ju jättekonstigt om jag inte fortsätter mitt hyllningståg nu, haha. Men ni vet ju hur jag känner för de här damerna Snarro och Fingal. Hur kul bra tajmat är det att vi tre bästisar ska bli mammor samtidigt? Rosémorsorna på stan, ungarna ploppar ut lagom till uteserveringspremiären. Se upp för barnvagnsmaffian på stan.

Trodde först att tåget gått förra våren då så många nära vänner ploppade ut köttlimpor till höger och vänster. Men nu verkar det tuffa vidare i fullfart, har flera buddies som bakat i samma veva som gör entré lagom till sommaren.

 

Hade gått upp så förbannat tidigt, så kunde knappt se på morgonkvisten för mina ögonlock var så svullna, haha.

Jag och Markus kallar det ”lemurögon” så fort jag blir lite för trött börjar jag nästan kisa och kan inte hålla upp ögonen, då blir de som smala streck innan jag totaldäckar, haha.

Som ni vet älskar jag ju skinnplagg och vegan leather. De är plaggen som har längst livslängd och används mest i min garderob. Den här kjolen från Nanushka fungerar lika bra till fest som till vardags och kommer fungera hela graviditeten.

Petra Tungarden blogg

Verkligen så nöjd över kollektionen, det står verkligen mitt namn på den. Alla smycken som är slutsålda kommer att komma in igen i januari för er som undrat.

Förra lördagen släpade jag ut min bjässe till spegel på innergården för att filma min kollektion för 8848. Det är är verkligen tråkigt med Stockholm att vintern är så grå, snön ligger ju oftast inte kvar så länge. Istället är det som ett dåligt förhållande, där någon gör slut hela tiden och sedan blir man sams, för att återigen tina bort från varandra. Tycker verkligen den här hösten varit riktigt grå, ovanligt dassig. Just nu känns som Stockholm som den gråaste platsen på jorden.

Jag vill så gärna åka skidor i år. Men vet inte om jag vågar? Jag litar på mig själv i baken och kan ju åka mer försiktigt (åker gärna störtlopp som en galning), men tänk om någon mot förmodan skulle köra rakt in i mig? Vågade ni åka när vi var gravida?

Har ju hängt massa i vår Adoore x Nelly Party Pop-up. Så glad för alla magiska kompisar som kommit förbi och supportat.

Hur fin var Lovisa Barkman i vår stass? Den här klänningen fungerar verkligen på alla kroppar. Allt från min mamma till Lovisa.

Adoore

Hej snyggo! Hur fin var Eveline i klänningen? Så fräsch! Den här stassen gick verkligen ton i ton med hennes färger.

Det har varit så lärorikt att ha butiken. Framför allt har det varit så kul att träffa alla er som kommit förbi. Så kul att se klänningarna på er och snacka lite skit. Ni är verkligen så förbannat härliga hela bunten. Kommer sakna allt mingel <3

Men redan nästa lördag är det dags igen! Om ni missade vår Party-pop up eller bor i Nacka mina gamla hoods så kommer jag befinna mig på Best of Brands 12-14 på lördag!

Riktigt blandade skurar av innehåll. Förra lördagen bar det av på årets första julbord. Tog en selfie för att visa upp min nya fuskpäls från Lars Wallin som livar upp mina dagar numera. Som jag dessvärre såg var slutsåld nu, den kanske kommer in igen. Haffade också den här väskan i vår pop-up från Nelly. Den perfekta partyväskan som sväljer allt man behöver.

Levt i dessa pjucks från Nelly senaste tiden.

Sedan bar det av på julbord på Gamla Riksarkivet med hela italienligan som vi var i Toscana med i somras. Älskar det här gänget, hoppas det blir en favorit i repis snarast.

<3

Inte en tråkig stund med dessa galningar.


6 kommentarer6 kommentarer om “Safiralansering, Klänningbonanza och årets första julbord!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ooooooo maaaaaaaj gaaaad! Okej, jag är 51 ( kanske inte målgruppen…..), har gått upp lite i vikt och tycker det är kass att hitta snygga klänningar att känna sej fin i. Men….. i går fick jag leveransen med ’Rushed glitter dress’. Har sällan känt mej så ’ärtig’ och snygg! Let’s party liksom! Whoop whoop! Tack, tack, tack! Skulle dock vilja få stajling tipset; vad gör jag med medföljande skärp/scarf? Kram!

  Svara
 • Jag är inte den som oroar mig och gjorde inte heller när jag var gravid. Drack några klunkar vin då och då och åt rött kött, resonerade som så att i andra delar av världen föds det välmående barn där mamman har haft helt andra riktlinjer än oss. Och mycket riktigt, förra hösten kom en välmående flicka till oss ❤️
  MEN, när jag var i fjällen gravid i tredje månaden så tog jag faktiskt inte risken att åka skidor. Litar på mig själv men litar inte på andra i backen…eller oväntade isfläckar. Risken var verkligen inte värt det för mig, skulle inte förlåta mig själv om något hänt babyn för att jag skulle roa mig… det kommer fler vintrar i backen, resonerade jag. Men jag tänker också att DU vet bäst vad som funkar för dig och litar på din magkänsla. Vilket också är det enda råd jag och andra (mammor) bör ge: lita på dig själv och lyssna inte så mkt på andra! ❤️

  Svara
 • Jag bor i närheten av en skidort och har redan åkt i backen ett par gånger i år och är gravid i v 20. Jag planerar att åka så länge som det går. Det svåra är att hitta byxor som passar 🙂
  Skulle lika gärna kunna vara med i en bilolycka, särskilt nu när det är lite halt men inte slutar jag köra bil för det.

  Svara
 • Jag åkte skidor i alperna när jag var 6 månader gravid…med tvillingar. Man får bara vara lite försiktig och åka långsamt. Skulle lätt göra om det…
  Enda nackdelen var att jag kom knappt ut ur sängen dagen efter….mina höfter hade strejk.
  Så kör och ha så kul i backen.

  Svara
 • Åk skidor!! Det bästa som finns ju :-). Grundregel som jag levde under graviditeten, var att det jag och kroppen mår bra av, mår bebisen bra av. Jag åt allt, tränande bodypump t o m v 39 och drack klunkar av vin/öl ibland. Alkoholriktlinjer som finns för gravida i Sverige är inte baserat på forskning utan snarare brist på forskning. Dvs av etiska skäl forskar man inte på hur mycket alkohol som är lugnt att dricka före det påverkar. Det man vet är att det finns ökad risk för fosterskador vid gravd alkolisering under hela perioden. Men i många andra länder är det självklart att ta ett glas, likadant helt självklart att äta alla ostar. Vill tipsa
  om Agnes Wolds bok ”praktika för föräldrar”. Skitbra! Går t ex att låna e-boken på bibblan.

  Tillbaka till frågan. Åk är min rekommendation och det jag skulle göra (igen), det är lättare att åka med bebis i en än utanför en! Jag besteg flera berg på fjällen en annan gång, det var sjukt jobbigt pga försvunnen kondis/gravidtrötthet men glädjes alltid av att tänka på att bebisen får vara med om detta underbara, dessutom från en väldig säker och trygg plats i magen.

  Svara
 • Sorry bortse från ”min rekommendation”, herregud vill bara säga att jag åkte och det var, som alltid, underbart.

  Svara