Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:51 | november 29, 2019

Det fortsätter…

Fick ett nytt anfall inatt igen. Vad är det här för något? DET ÄR SÅ KONSTIGT! Det blixtrar till och sedan sköljer den brutalaste smärtan över mig som bara strålar och blixtrar till. Hela käken blir som bedövad. Så ligger jag krampaktigt och skrikgråter i 20-30 min. Idag mår jag som vanligt igen, minus huvudvärken som antagligen kommer av gråten och att man spänner sig. Det är som attacker och jag vaknar av en galen smärta som inte går att beskriva med ord.

Nu har jag varit hos läkaren, fått citadon som man tydligen kan ta när man är gravid som jag ska poppa i förbyggande syfte på kvällen. Fått en remiss till MR-scan nästa vecka och en neurolog. Hon tyckte det lät som trigeminusneuralgi, men behöver ju inte vara det. Håller alla tummar och tår för att det inte är det. Verkar ju kunna vara vad som helst.

Nu ska jag ner till vår butik och mingla loss – och ikväll blir det raktlångt läge i soffan.


25 kommentarer25 kommentarer om “Det fortsätter…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh krya på dig! Ta det jävligt lugnt nu fram tills du fått diagnos. Du behöver vara stark för bullen ni bakar! Kram och en massa pepp!

  Svara
 • Hate to break it to you men du ska inte göra MR om du är gravid. Jobbar själv inom röntgen. Då ska det vara extremt indicerat i så fall då man inte känner till hur det kan påverka fostret. Nog bäst ringa och kolla med dom.

  Svara
 • Tycker du inte det verkar ”extremt indicerat” i det här läget..?? Tror dessutom inte att Petra glömt att tala om för läkaren att hon är gravid…

  Svara
 • Du skulle bli förvånad om du visste hur ofta det blir fel när läkare skickar röntgen-remisser vidare…det händer HELA tiden. Skickas på folk som har pacemaker, metall i kroppen osv…..Vissa röntgenkliniker säger blankt nej till MR på gravid patient. Det är inget livshotande tillstånd. Hon blir ju inte frisk för att man gör en MR utan man kan behandla med medicin mot smärtan tills barnet är fött…sen göra MR för att föra utredningen vidare…

  Svara
 • MR är ingen röntgen, det betyder magnetresonans och det är en kameraundersökning – ingen röntgen.

  Svara
 • Duh…när har jag skrivit att det är en röntgen? MR görs på en röntgenklinik, det vet väl du läkaren….

  Svara
 • Klart man gör MR på gravida! Det är CT man undviker på gravida!

  Svara
 • Man kan visst göra MR på gravida, tex pågår en stor studie på våra universitetssjukhus där gravida undersöks med MR, så vet inte riktigt vad du grundar ditt påstående på…

  Svara
 • Helvetiskt!Drogs med dessa blixtrande smärtor under lång tid.
  Hela ansiktet blev vanställt.Det slår till närsomhelst.
  Det enda som hjälpte var riktigt varma handdukar, mot käken.Blir som en kramp .Magnesium.
  Miljonvinst när det släpper.
  Kindtanden som drogs ut till slut
  Aldrig haft den djävulska smärtan igen.
  Det är trigumenusnerve.som attackerar.Värme!
  Inga värktabletter hjälper.
  Och du som pressar tänder.
  Hoppas innerligt det ger med sig.
  💕💕💕💕🌺

  Svara
 • Det låter som Hortons huvudvärk. Googla själv men som sagt det låter väldigt mkt som det.

  Svara
 • Hej Petra,

  Jag har en kompis vars man hade precis sådana symptom du beskriver. Han är en stor stark kille men låg på alla fyra och bara skrek, så ont gjorde det i hans ansikte. Det tog en vecka innan läkarkåren förstod vad det var (stackars människa), trigeminusneuralgi, men när de väl konstaterat det så fick han hjälp. Så håll ut! Om det är det du har så finns hjälp att få.

  Svara
 • Nyfiken vad för hjälp din vän fick? Det finns ju inget botemedel för TN som de också kallas och citodon biter ju inte på nervsmärtor. Om citodon lindrar smärtan så är det något annat som spökar.

  Svara
 • Min mamma fick tegretol och gabapentin mot TN och det har gett effekt. Nu är hon smärtfri.

  Svara
 • Han fick tabletter av något slag, jag minns tyvärr inte vad de var för några men han har varit symptomfri sedan dess.

  Svara
 • Vart har du fått mr remissen till? Alltså vilket sjukhus i Stockholm 🙂
  Vore intressant då en vän har nervskada och det verkar himla svårt att göra en mr för nervskador/nervproblem.

  Svara
 • Kolla upp neuro-rad på KS, Ersta eller Odenplan åt din vän. Det handlar om att remisskrivsnde läkaren skriver en bra frågeställning och att röntgenkliniken har läkare som är bra på neuroradiologi. Det är svårare att tyda neurologi, många vanliga röntgenläkare har inte den kompetensen.

  Svara
 • DET ÄR TANDEN ALLA GÅNGER. Varit med om precis samma. Har också hög smärttröskel men det här var det jävligaste jag haft. Grätskrek, vaggade kroppen fram och tillbaka och ville slå in huvudet i väggen av smärtan.

  Fattade ingenting då jag hade dragit ut tanden som var problemet så gick till vårdcentralen och grät och berättade om mina smärtor då jag hade googlat mig fram till Hortons. Läkaren sa att han inte trodde det var det så jag hörde av mig till min tandläkare som skrev ut citodon men det var för starkt så låg och kräktes samtidigt med smärtan från helvetet. Fick därefter antibiotika utskrivet av tandläkare och blev sen gradvis bättre efter några dagar

  Svara
 • Så du har säkert fått någon infektion. Så be om att få antibiotika och vänta i några dagar

  Svara
 • Man gör MR för att utesluta att det är annan patologi i käken. Innan man vet vad det är kan man ju inte säga om det är akut eller ej, så skulle säga att det visst är indicerat. Skulle kunna vara trigeminusneuralgi. Hortons hamnar i regel alltid över ena ögat. Såg att någon skrev att det inte finns botemedel mot TN men många patienter blir mycket bättre med medicinering så hang in there!

  Svara
 • Inte så jag menar, jag menar att det kan vara direkt skadligt för bebisen, man vet inte hur resonansvågorna påverkar fostret, om det kan ge bestående skador osv.

  Svara
 • Till alla er som håller på och ställer en rad olika diagnoser och förslag till behandling. Låt Petras läkare ta hand om henne och utreda vad hon lider av istället.

  Svara
 • Hej!
  En tanke ,det kan vara spottkörteln.
  Min tandläkare missade detta. Och jag hade smärta från hell. Blev som tokig. Gick till en annan tandläkare som föreslog att jag skulle suga på citronklyftor,för att öka saliv mängden. En dag kom det ut en spottsten,stor som en ärta och smärtan försvann. Värt att testa om man inte kan ta för mycket värktabletter. Lycka till/ mcj

  Svara
 • Tankar, tankar. Helt galet vad alla tror att det är Petra har. Nu har hon snart fått ett tiotal diagnoser från amatörer!

  Svara
 • Hej! Vad hemskt. Jag fick något liknande för några månader sen (är också gravid) men här var det något i örat som gjorde att hela vänstra sidan av ansiktet + öra svullnade och pulserade. Jag ville bara dö av smärta och obehag. Gick till fyra läkare och tog fyra olika antibiotika tills jag fick rätt antibiotika mot svullnaden. Tyvärr försvagas immunförsvaret när man är gravid för att kroppen inte ska stötta ut barnet och då kan man få en del konstiga virus och bakterier i kroppen men åk in varje gång du har ont tills de hittar vad det handlar om. Du är i början av graviditeten och det finns mer smärtstillande man kan ta då utan att det påverkar barnet. Så länge läkarna vet att du är gravid finns det inget att oroa sig för. Hoppas att du kryar på dig. Kram

  Svara
 • Jag hoppas att du snart kommer att bli bättre, ta hand om dig själv och inte jobba för hårt

  Svara