Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:17 | november 28, 2019

Brutal Smärta!

Nej, men alltså VAD ÄR DET SOM HÄNDER? Har aldrig varit med om sådan smärta som jag kände inatt. Vaknade vid 03.00 av att hela käken på vänstersidan dunkade hysteriskt nästan som att någon snärtade och gav mig stötar. Redan på kvällen började hela läppen och käken domna, men tänkte att det berodde på tanden. Jag gråter nästan aldrig och har väldigt hög smärtgräns men grät helt hysteriskt i två timmar. Markus försökte ringde vårdupplysningen och frågade om man kunde åka in akut med tanden. Han var så orolig, tror aldrig han sett mig så ledsen. Tillslut började det pulsera mindre och det kändes som jag somnade in i någon dvala. Ett tag var jag nära på att bara slå huvudet i något för att svimma.

Kände mig så patetisk och hjälplös när jag ringde gråtandes till min tandläkares telefonsvarare mitt i natten och knappt kunde få fram några ord för jag hulkade så mycket.

På morgonen hade det släppt igen. Känner mig fortfarande typ lokalbedövad på ena sidan av käken och totalt överkörd med huvudvärk, men har inte ont. Åkte till tandläkaren igen. Den här gången till min riktiga tandläkare, som gjorde samma undersökning och konstaterade att det inte är något fel på mina tänder.

Hon trodde att det kanske kunde vara, Trigeminusneuralgi även kallad ”självmordssjukan” och ”den värsta smärtan i världen”. Eller så är det bara någon random nerv i kläm, kanske någon galen gravidhormon eller någon udda form av migrän. Ska sluta googla i vanlig ordning, verkar nämligen inte vara ett trevligt tillstånd. Men om det fortsätter ska jag besöka en neurolog och undersöka det såklart. Inte så angenämt att vara gravid när du har så ont att du vill svimma, men inte kan ta någon form av smärtstillande. Hade velat bada i morfin inatt.

Ber till gudarna att det är över nu, för vet inte om jag pallar fler attacker. Det är det konstigaste jag varit med om i smärtväg. Så jävla skumt att det bara försvinner sedan. Hade årets urladdning i eftermiddags och bara totaldäckade i soffan.

 


21 kommentarer21 kommentarer om “Brutal Smärta!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fy fan, stackare! Om det fortsätter så kan du säkert be om att få Citodon utskrivet, det får man ta som gravid. Jag fick GALEN migrän i ett par veckor i 2:a trimestern och då skrev MVC-läkaren ut citodon till mig (det är tydligen helt ofarligt att ta även om man är gravid). Håller tummarna för att din smärta försvinner!

  Svara
 • Iaf från andra trisemestern

  Svara
 • Stackars dig 😔Hoppas innerligt att du slipper smärtan 💗

  Svara
 • Stackars Petty, fy fan alltså. Lider med dig och känner smärtan för har kört dubbla antibiotikakurer och dragit ut två tänder under graviditet för att de spårade ur och hade en helvetesvärk. Hoppas verkligen det inte kommer tillbaka. Massa kramar!

  Svara
 • Usch vad jobbigt. Min kompis var med om något liknande som kom och gick i 2 veckor. Halva ansiktet somnade och smärtan var outhärdlig. Hon fick riktig panik och googlade sig fram till att hon skulle dö, MEN, det var en nerv som hade hamnat i kläm. Hon fick dra ut en visdomstand (som hon inte hade problem med) så försvann det. Är säkert ingen fara 😊kram

  Svara
 • Är det klokt att vänta tills du får ont igen för att kolla upp det? Det kanske är bäst att vara proaktiv? Jag tycker du borde ta kontakt med en läkare och börja utred detta, skjut inte upp något i onödan.
  Man blir orolig för din skull, hoppas du slipper uppleva det här igen!

  Svara
 • Om det kommer flera dagar i rad kan det vara Hortons huvudvärk

  Svara
 • Skulle oxå tro det, min man har det och han beskriver det som att någon gröper ur hans öga med en sked. Kommer regelbundet varje dygn samma tid i 2-3 månader.

  Svara
 • Vill bara nämna att man får inte ont i munnen eller i käken av Hortons huvudvärk. Inte heller ger hormoner dessa typer av attacker. Fruktansvärd okunskap att ens sprida ut sånt på nätet.
  Hormoner kan INTE ge nervsmärta.

  Svara
 • Vem säger att hon har nervsmärta?

  Svara
 • Min mamma har trigerminusneuralgi och hoppas verkligen att du inte har fått det hemska sjukdomen. Beskrivningen stämmer på det så gå till en neurolog.

  Svara
 • Åh nej vännen stackars dig!
  Snälla kolla upp Anthony Williams Medical Medium. Jag vet att han skrivit om trigeminusneuralgi. Det enda sjukvården har att erbjuda är starka tabletter.
  Kramar

  Svara
 • Det finns ingen smärtlindring i hela världen mot nervsmärta. Min vän har nervskada och det finns verkligen ingenting för de med nervsmärtor att ta.

  Svara
 • Så himla jobbigt, stackars dig 🙁 funderade på om det kan ha nått med bihålorna att göra? Det kan kännas i tänderna. Jag har haft liknande smärta och det gör så himla ont – ofta ondare om du har huvet upp och ner. Hoppas verkligen att det löser sig, styrkekramar ❤

  Svara
 • Hade exakt detta för en månad sen. Värsta smärtan jag upplevt som jag grät. Går inte att jämföra med ngt annat. Inte ens förlossning. Citodon och liknande funkar inte mot sånt här. Ta ipren och Alvedon tillsammans, hjälpte mig en stund. Sen fick jag vänta i några timmar innan jag kunde ta tabletterna igen. Att äta isglass bedövar området under den stunden du äter glassen. Köp piggelin! I mitt fall var det nerver som höll på att dö. Gjorde rotfyllning i den ena och då försvann smärtan. Skulle göra rotfyllning i den andra med men smärtan försvann helt och ska avvakta med den. Jäkla tänder..

  Har förstått det som att det för ont eftersom nerven är inflammerad. Det gör tydligen så ont. Det trodde jag aldrig. Håll ut tills du träffar tandläkare.

  Svara
 • Men hennes tandläkare har ju redan konstaterat att det inte är fel på någon tand!! =P

  Svara
 • Jag bet isönder en tand en gång och det enda som funkade att behöva smärtan tillfälligt var Listerine munskölj som är så stark att den bedövar smärtan med smärta, men det håller sig en stund.
  lycka till o hoppas du blir av med smärtan snabbt, det är inte kul

  Svara
 • God bedring! ❤️

  Svara
 • Hej, jag varit om samma samma sak och det visade sig vara migrän 🙁

  Svara
 • Carina Berg berättade om exakt samma symptom i hennes podd den 10 september (lyssnade på det i veckan that’s why) och samma procedur med neurolog osv. Hon fick diagonsisterat att hon hade en ansiktsnerv i kläm – dock kände hon på sig att det var något fel med tanden så hon bad hennes tandläkare dra ut tanden ändå. Visade sig att tanden var helt fylld med var (det äckligaste jag har hört) och att det tydligen är något som inte går att se på röntenbilder! Lyssna på den podden från 10 sep för er historia är väldigt lika!! Hoppas det är det och ingen annan sjukdom!!

  Svara
 • Stackars! Men MORGONROCKEN!!!! SÅÅÅ FIN! VAR HAR DU KÖPT DEN??

  Svara