window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

09:43 | november 21, 2019

Äta för två?

Adoore

Den här klänningen från Adoore kommer få rocka loss i jul. Tänker att jag bara går upp en storlek i alla plagg, så borde det ju fungera. Har S i allt nu.

God morgon favoriter!

Nu är det inte långt kvar till jul! När jag frågade er igår på instagram om man fick börja julpynta fick jag ett rungande ja till svar. Så ikväll om jag hinner åker iallafall julstjärnorna upp. Har börjat räkna ner dagarna till första julbordet. Redan nästa helg smäller det. Då har vi nämligen reuinon med hela Italiengänget på Gamla Riksarkivet. Tror det kommer bli en riktigt blöt tillställning. Utöver det har jag tre soliga julbord till som väntar, om inte mina bröst fäller krokben för mig snart så kommer mängden julmat gör det, haha.

Hur festligt att var gravid på ett julbord? Ska anamma mottot: ”Äta för två fullt ut”. Besvikelsen som rann över mig när jag gick in på Livsmedelsverket och de hänvisar till att man kan addera en extra frukt till sin kost. En frukt?? Haha, trodde man fick äta för två. Men det står det tydligt att man inte ska.

Jag är lite kluven när det kommer till graviduppdateringar. Hur mycket vill ni läsa? Jag tänker att jag kanske mer fokuserar på mitt eget mående, istället för P3’s till en början. Måste ju få krama ur det sista av att få spela huvudrollen i mitt egna liv några månader till innan ett nytt stjärnskott kommer och snor allt strålkastarljus, haha.

Jag tänkte skriva ett inlägg om hur jag berättade för min familj och vänner? Kul?

Har ni några andra önskeinlägg om graviditeten? Eller frågeställningar? Kommentera loss så svarar jag på alla frågor i ett inlägg!

Just nu är jag inne i en period där brösten håller på att explodera. Kommer snart inte ens behöva krockkudde i bilen, för jag är 100 % försäkrad med mina stora bomber framför mig. Eller så känns det iallafall. Haha, då skrev några av er på instagram: ”Vänta fyra dagar efter förlossningen när du börjar amma – DÅ SNACKAR VI MELONER”.

Herregud, folk kommer typ börja säga….”Där kommer brösten… och Petra”.

Måste gå och köpa två nya bh:ar, en vit och en svart som håller de växande lemmarna på plats.


45 kommentarer



45 kommentarer om “Äta för två?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Grattis!!
    Var barnet planerat? Hur lång tid tog det innan ni blev gravida?
    Du lyser! Vill gärna se graviduppdateringar:)

    Svara
  • Det har du inte med och göra.Du har gått över en gräns och vad spelar det för roll?

    Svara
  • Det är inte alls över gränsen! Varför skulle det vara det? Hon är ju gravid nu, skumbad om frågan ställs när man håller på att försöka.

    Svara
  • Haha alltså jag blev SÅ besviken på mina bröst under graviditet/amning! Har alltid haft en liten byst – absolut inte platt men ändå små. Besvikelsen var total när kunde ha min vanliga BH under hela graviditeten. De blev absolut väldigt stora för att vara jag när mjölken rann till under amningen men det lugnade också ner sig rätt snabbt – de var absolut mycket fylligare men kunde fortfarande ha min vanliga bh men gick endast omkring i sköna amnings-bh-ar utan bygel. Så besvikelsen var total för mig som hade hoppats att äntligen få testa på hur det är att ha stor byst 😅

    Svara
  • Haha känner igen mig så mycket. Brösten var som blåmärken mellan vecka 7-16 men inte hände det något fastän de gjorde ont…

    Svara
  • Din blogg – Din graviditet – Skriv vad du vill!

    Jag hade en ansenlig hylla innan men den blev inte så mycket större vid amning. Tack och lov. Jag har alltid velat vara platt. Såklart. Man vill ha det man inte har.
    Äta för två, ja men det kan man väl unna sig ibland i alla fall. Första veckorna var jag ganska illamående och nästan allt var äckligt så det var inte aktuellt för min del.

    Svara
  • Måste rätta mig själv här. Jag hoppas att bloggen inte blir som alla andras sen när P3 är här. Dvs att modet går ur tiden och alla inlägg är sponsrade om bebiskläder, nappflaskor och dyl. Det är sjukt trist.

    Svara
  • +1

    Svara
  • Hej!

    Jag tillhör kategorin som älskar att läsa om graviditeter så bomba gärna på med inlägg! Jag undrar om du vill dela med dig av resan till plus på stickan?

    Tack för en bra blogg!

    Svara
  • Samma här, långt ifrån att ”skaffa” barn själv (hello mr drömprins, var är du??) men älskar att läsa om andras graviditeter och barn haha, kanske lite udda intresse 😉 Läser gärna allt, du skriver så bra!

    Svara
  • Hej! Det är din blogg och din plats så självklart ska du få bestämma själv men nu när du frågar: jag är inte alls sugen på särskilt mycket graviditetsuppdateringar. Tyckte din blogg var en mycket skön paus från allt bebisprat på alla andra bloggar just nu som jag följt en längre tid (läst dig, Forni, Kenza, Blondinbella, 9till5 och Elsa). Så ur självisk synpunkt så skulle jag önska fortsatta ”vanliga” inlägg men det kanske inte kommer vara det ”vanliga” för dig längre egentligen, det förstår jag, och då får jag ju börja inse att bloggarna jag följt vuxit ifrån mig och hitta nya.

    Svara
  • Jaa, massor med uppdateringar om allt som har med graviditeten att göra!! 🙂
    Du är ju en stjärna på att skriva!

    Svara
  • Ha då är jag tråkmonstret. Tycker det är hur trist som helst att läsa om graviditeter och ”resan mot plus”. En graviditet är en graviditet, för de inblandade naturligtvis ett mirakel.

    Men självklart, din blogg och en enorm sak i ditt liv så du ska såklart skriva om det du vill.

    Svara
  • Tycker du tänker helt rätt som lägger fokus på ditt mående och dina/era tankar kring barn/graviditet/förlossning/uppfostran osv👍 Intressant att få följa er resa💙

    Svara
  • Jag tycker det är så roligt att läsa om graviditeter! Det är roligt att läsa om mode, recept och det andra du bloggar om också – så ja en skön blandning är väl kul!
    Jag är gravid en(!) dag bakom dig, så extra kul för mig! Något jag hade velat ha tips på är hur man klär sig snyggt som gravid, du är ju en HEJARE på att klä dig efter din kropp så jag väntar med spänning på inlägg om detta!
    Sedan undrar jag ocskå om det var planerat och om det tog lång tid för er? (Jag förstår om det är för privat).
    Stor kram <3

    Svara
  • Jag är inte så mkt för barn o graviditet men du gör som du vill, men om du vill veta vad jag tycker så.. skriv hur du mår o förändras men håll det i separata inlägg, typ som nu med ögonbrynen. Så att inte varje inlägg har m graviditeten att göra. Och fokus på dig o inte barnet som komma skall. Ös på med mkt Puck nu, som finns redan nu:) Pucks dag i bilder väntar jag ivrigt på:) all lycka till dig!
    PS hade varit kul om du skriver lite tankar om ditt framtida liv, hur planera om, jobba mindre, nanny etc men återigen fokus på dig:)

    Svara
  • Hej!
    Jätte roligt att läsa allt du skriver och det jag inte vill läsa hoppar jag över, har hittills inte stött på något jag inte vill läsa 😉 Alltid lika roligt att höra om hur folk berättar om sin graviditet och hur anhöriga och vänner reagerar.
    Verkligen grattis till ett nytt kapitel i ditt liv har följt dig länge och kommer inte sluta även om du pratar graviditet, mående och tills slut om ny tillskottet. som sagt följer dig för att jag vill och tycker att du är en härlig människa.

    Svara
  • Vill läsa om allt som har med din graviditet och P3 att göra!!!!
    Är själv gravid i vecka 30 så tycker det är super kul att läsa

    Svara
  • Alltså neej inte en gravid/bebis blogg till… haha finns snart inga roliga bloggar kvar att läsa för oss som inte är intresserade av växande magar och gnälliga barn ! Snälla 🙂

    Svara
  • Jag älskar att läsa om preggolife å kid. Du skriver som en stjärna. Men som någon kommenterade, dela upp inläggen så att ett inlägg är om preggolife å ett annat är om något annat så kan de som vill scrolla. Då får/har du mest följare också tror jag.

    P.s. Du e så vacker.

    Svara
  • Vill definitivt veta hur du berättade för vänner och familj, mysigaste att läsa!!

    Svara
  • Jag vill ha graviduppdateringar! Vill gärna veta hur du tänker kring förlossning, amning m.m. Sedan såklart hur du mår också, du verkar ju må oförskämt bra så vore skönt för en annan som mår dåligt att få höra dina krämpor (om och när du får några) 😀 Har du några cravings? Vad äter du om dagarna?

    Svara
  • Vill ha massor uppdateringar! Gärna om hur du mår, hur det känns (verkligt? overkligt?) och hur ”vägen till plusset” var!

    Svara
  • P3? Är det bebisen i din mage? Ska han heta Patrik? Som hattrick fast P3?
    Oavsett vad du skriver är din blogg så hiiiimlans härlig! Kram

    Svara
  • Hej,
    Jag skulle gärna vilja se graviduppdateringar vecka för vecka 🙂 hur barnet och du utvecklas och hur du mår helt enkelt!

    Svara
  • Uppdatera från graviditeten varje vecka,älskar att läsa om det.

    Svara
  • Haha, jag åt lätt för två! Livsmedelsverkets rekommendation är ju ett skämt! 😂 har aldrig varit så hungrig i mitt liv som under första graviditeten!

    Ändå gick jag upp totalt 10 kilo under hela graviditeten och fick en liten tjej på 2900g så tänker att jag behövde all extra mat 😉

    Svara
  • Jag tycker att du ska göra precis som du vill, det som du känner för.

    Om jag som läsare får önska så hoppas jag på en härlig kompott ovh salig blandning av inlägg. Det är ju där du är så jävla bra. Man vet aldrig vad man kommer in till när man läser din blogg numera. Inredning, mode, härliga historier, spontana svar. ALLT. Får du in lite graviditet där så är det från min sida välkommet, men jag är i så fall sugen på att höra vad du tycker och känner, dina tankar kring det som händer i och kring dig gällande graviditeten. Tycker det är rätt snoozigt med ”nu är han stor som en mango” osv.

    Svara
  • Gärna graviduppdateringar men mest med fokus på dig. För min del får du gärna hoppa över copy paste från gravidappar ”nu är barnet såhär långt” osv. Mer med dina tankar och hur du mår osv. Stort grattis!!!!

    Svara
  • Läser också gärna om graviditet då jag själv är gravid! Älskade att läsa om sånt även innan dock och har följt dig länge, så blev superglad att man får lite sånna glimtar här med nu kanske 🙂

    Men trots att jag älskar att läsa om graviditet så håller jag med några här, om att bara skriva om dig själv och ditt liv. Skriv om bebisen när den väl är här men alla nu är bebisen xx lång och ser ut som en morot är rätt trista och är texter man kan hitta på andra ställen haha.

    Så nyfiken på hur du berättade för vänner och familj, och när!

    Svara
  • Superkul att du är gravid, men i ärlighetens namn börjar det bli så himla trist när så många bloggare numera är gravida eller har barn och det är det enda man får läsa om. Din blogg är ju himla roligt helt utan det! Håller med den ovan som skrev att läsa om att barnet är stort som typ en mango kan vara livets snarkfest. Tror inte jag klarar ännu en identisk veckouppdatering i en blogg mer. Skippa barnsnacket och håll kvar vid det som är roligt och unikt med din blogg istället!

    Svara
  • Oj vad svårt, jag tycker ju allt du skriver om är intressant, så skriv vad du vill!
    Men jaaaaag tycker det har varit kul att följa andra bloggare och deras graviditet med allt vad det innebär från shopping till veckouppdateringar!!

    Svara
  • Åhh jag vill jättegärna läsa om din graviditet och dina tankar. Ska bli så roligt att följa dig!
    Dock tycker jag du inte behöver fokusera på vikt eller kropp. Tycker det känns onödigt och kan bidra till onödig ångest hos andra gravida 🙂 KRAM

    Svara
  • Skulle tycka det var jättekul att följa din graviditet men tycker det är fullt rimligt att det inte tar över bloggen helt. Tänker typ ett inlägg i veckan alternativt att du fixar in dig på ”gravid vecka för vecka”-grejen (jag menar vem vill inte ha med dig där lix!) och postar länk till klippet en gång i veckan bara? Då blir det ju inte graviditet så mkt in your face på bloggen utan lätt att scrolla förbi om en inte är intresserad 🙂

    Svara
  • Läste alla andra kommentarer nu och jag håller heeeeelt med om att ”allmän fakta om graviditet”-inläggen är zZZZZZzzzz… Tycker det är mer intressant att höra era tankar kring allt och det är väl därför jag gillar ’gravid vecka för vecka’-konceptet 🙂

    Svara
  • Åh vill absolut följa graviditeten! Kanske vecko-uppdateringar likt Joanna gör nu (tycker fö hon har hitta en så bra balans med fokus på sina känslor/tankar) men även gravid-mode såklart??
    Hur bestämde ni er att försöka/att ni är redo, hur känner du och M nu, hur påverkar detta ditt jobb, hur är livet utan att crava cola light och är det utbytt mot något annat haha?

    Svara
  • Jag vill ha ett gravidinlägg i veckan, typ för varje ny vecka!
    Gärna med ett modetips för den specifika veckan!!

    Svara
  • Det där med att gå upp en storlek funkade inte alls för mig. Jag behöll samma storlek förutom att jag gick från A till C kupa och fick en badboll på magen. De flesta vanliga kläder är inte sydda för att klara det. Alla tröjor blev för korta och alla vanliga byxor blev snabbt oerhört obekväma. Jag gjorde något försök att köpa vanliga kläder i en modell som funkade med magen men de ville jag inte alls ha när magen var borta. Du får gärna visa bättre exempel på hur man klär en mage.
    Fakta runt graviditeter är som sagt inte kul att läsa om utan det är roligare med egna erfarenheter. Sedan är det här en modeblogg och då måste fokus fortsätta att ligga där om du inte vill ha en helt ny läsarkrets.

    Svara
  • Jag älskar graviduppdateringar, gärna mer sånt!

    Svara
  • Här kommer ett julbordstips: ring restaurangen typ fem dagar innan och be dom frysa in charkuterier/kallrökt lax osv så att du kan äta det! var själv gravid vid denna tidpunkt förra året och var såå nöjd med att jag kunde plocka det (enligt mig) bästa på bordet

    Svara
  • Inte för att vara den som är den, men nej tack på för många gravidinlägg. Känns som att varenda modeblogg har förvandlats till en graviditets- och barnblogg numera och det är så förbaskat tråkigt att modebiten får stryka på foten för inlägg om barn när man inte är intresserad av att läsa om barn.

    Svara
  • Jag vill läsa så mycket som möjligt om graviditeten, gärna varje dag. Men så är det också för att jag är ett par veckor efter dig, annars hade jag tyckt det var dötråkigt att det förvandlades till en gravidblogg så förstår andra läsare.

    Svara
  • Skriv gärna gravid/bebis uppdateringar ibland! Men låt det inte ta över bloggen och insta!!

    Kram Evelina och min lille Elton (6mån!)

    Svara
  • Jag hoppas hoppas verkligen inte att detta blir en dussinmammablogg, hade typ blivit lite ledsen då haha. Jag gillar bloggens fokus på mode, inredning och inspo samt ditt avslappnade sätt att skriva. Detta är den enda bloggen av de i ditt blogggäng som jag fortfarande läser då de andra är en lång uppradning av samma typ av inlägg (”nu är bebis 3 månader och har börjat äta det här och sover såhär mycket och gillar sitt nya babygym PS här är en rabattkod till Babyshop PS2 glömde säga att vi är supertrötta eftersom att vi måste vakna på nätterna för att ta hand om vårt barn superviktigt att ni vet det”). Supertrist enligt mig. Har liksom inget behov av en ”personlig” relation till bloggkiddsen och full insyn i deras uppväxt och om jag mot förmodan skulle ändra mig finns det redan tillräckligt med bloggar som jag skulle kunna besöka för att få läsa om sånt! Stay you och keep up the good work!

    Svara
  • Vill läsa allt om din graviditet!!

    Svara