Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:34 | november 17, 2019

Jakten på dagsljus, kräsen hyresgäst, få tillbaka flåset och få barn med hund.

dagsljus foto daylight studo-2

God morgon finisar!

Så vaknar man upp till en ny domedag, haha. Vad händer med vädret? Är det alltid så här grått varje november? Det får mig att fundera på om det verkligen är bra att leva så många dagar utan ens en liten glipa sol, undrar vad det gör med ens välbefinnande. Kanske borde ingå någon form av ljusterapi i vårt land.

Nu ligger jag efter med min uppdateringen igen, så nu brassar vi ut bilder så vi kommer ikapp med nutid. Nu snurrar vi tillbaka klockan till en dag då det inte var mörka moln över hela himlen utan solen badade in genom de enorma fönstren på Daylight Studio i gamla stan.

dagsljus foto daylight studo

Det var Linn Herbertsson som tipsade om den här magiska lokalen med fri sikt ut mot slussen och ett dagsljus som är få förundrat. Här hade man ju velat bo eller ha kontor, då hade man sluppit solterapin för helt rummet glittrade i de sällsynta strålarna.

dagsljus foto daylight studo-4

Vi skulle ju nämligen plåta av de sista bilderna för Safira kampanjen.

Ljuset var helt otroligt. Inte en dålig selfie-dag på Daylight Studio inte, haha.

Safira Petra Tungarden

Finns inget bättre fotoljus, än naturligt mjukt eftermiddagsljus om du frågar mig. Haha, eller egentligen kvällsljus i andra länder, men nu går ju solen ner 15:30 här.

dagsljus foto daylight studo-5

Världens bästa fotograf, Angelica. Som har blivit en nära vän. Hon och jag är extremt lika på många sätt och vis och skrattar oss alltid genom dagarna. Ni har väl inte missat att hon börjat blogga på Mama? Läs Angelicas mysiga blogg här.

petra tungarden blogg-51

Tack och hej! Jag kommer tillbaka snarast.

petra tungarden blogg-48

Jag har äntligen pallrat iväg till gymmet igen. I samma veva som jag blev på smällen blev jag ju så ofantligt trött och hade ganska mycket jobb. Så att ens klara av det var en kamp varje dag. Dagarna gick och jag och träningen gled längre och längre ifrån varandra. Men jag är så glad att jag är igång igen, mår så bra av att träna både mentalt och fysiskt.

Tänker att jag kör som jag brukar så länge det känns bra, sedan när jag börjar komma upp i antal veckor får jag väl börja anpassa träningen. Sedan skulle jag även vilja addera gravidyoga en dag i veckan med fokus på andningen som Forni sa hjälpte henne otroligt under förlossningen.

Jag och Tintin har varit hos bästa Emelie på Salong Noc.

petra tungarden blogg-40

Så nöjd över färgen, Emelie är grym på att få till den där beiga lyxiga blonda kulören som man vill åt med snygga ljusare highlights framtill.

  

Jag har letat kontor som en galning, utan någon framgång. Antingen har hyran varit för hög, planlösningen för dålig eller lokalen för mörk. Men skam den som ger sig. Men nu börjar det dock brinna lite i knutarna, så det är dags att kavla upp och lägga i femmans växel om vi inte ska stå på gatan i februari.

Tror kanske inte jag är rätt person att välja nytt kontor. Jag har insett att jag har alldeles för höga krav, haha.

petra tungarden blogg-38

En tisdagkväll var vi hembjudna till Carro tillsammans med Joanna på en mysig middag för Rörstrand. Den här kvartetten dansade loss på Stureplan var och varannan helg förut back in the days.

Drömgäng.

Jag undrar hur många bilder i min telefon som föreställer Puck? Skulle vara intressant att veta, haha. Jag undrar hur hon kommer reagera när hon inte är vår enda bebis längre. Har någon av er som läser bloggen fått barn med hund? Hur gick det?

Vi bara köttar oss igenom resten av bildhavet i eftermiddag, men nu ska jag spela in ett samarbete innan det bär av ner till Sturebadet med Mathilda för ett träningspass.


20 kommentarer20 kommentarer om “Jakten på dagsljus, kräsen hyresgäst, få tillbaka flåset och få barn med hund.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Först – Stort grattis! Så mysigt att ni ska få en liten kille❤️ När vi kom hem från BB men vår lilla tjej, blev vår hund typ deprimerad, han fattade direkt att det kommit in en ”ny” bebis i familjen. Efter en vecka hittade vi han i vaggan!?! Han är en Klump på 17 kg som hoppar upp o lagt sig bredvid henne, sen den dagen har han inte lämnat hennes sida. Olivia är i dag 2 år o de är bästa kompisar❤️ Bara man låter hunden få vara med, nosa på bebis saker och få vara nära så brukar det lösa sig🐶

  Svara
 • Åh, tack så jättemycket <3 Jaaaa, längtar ihjäl mig. Nej, men sluta vad mysigt jag dör. Precis så vill jag att P3 och Puckens relation ska bli. Att hon blir hans bästis genom vått och torrt. Bra tips, ska låta Pucken nosa loss.

  Svara
 • Pucken blir nog en bra liten mamma till bebisen.

  Svara
 • Ja, det tror jag med, haha.

  Svara
 • Grattis till bebis! Vi fick våran bebis för 2 veckor sedan, när vi kom hem med bebis till våran 11 månaders valp, så blev vår valp genast lugnare, lite deprimerad men nyfiken på tillskottet. Vår hund har accepterat bebis o vill skydda bebis o blir orolig när bebis gråter mycket. Hunden är jättesnäll nu mot bebis så länge man låter hunden får nosa lite på bebis o att hunden får vara med så kommer allt gå toppen:)

  Svara
 • Okej, bra! Ska låta Pucken pussa loss på P3 <3

  Svara
 • Grattis till er tre 💕

  Till frågan om bebis och hund. Vi har också en cavalier-tik, en bortskämd gofis på drygt 2.5 år.

  Vi oroade oss för hur hon skulle ta emot vår lilla grabb i magen och för 18 dagar sedan kom han och vår hund älskade honom från första stund. Hon har alltid koll på honom, ligger och vakar, noterar varje ljud och har inte visat en enda negativ känsla!

  Däremot så ser vi till att fördela kärleken jämnt, skämma bort med någon extra godis och låta henne vara med så mycket som innan.

  Jag är övertygad om att dom kommer bli bästa vänner livet ut 😍

  Svara
 • FÖRST OCH FRÄMST! GRATTIS WOW!!!!!!! Amen gud vad skönt att läsa. Bra, jag ska inte glömma bort Pucken, det kommer hon se till om inte annat, haha.

  Åh, det hoppas jag med!

  Svara
 • Hej!
  Oj när vi kom hem med bebis och hunden väntade hemma.. det var kaos. Haha. Hunden var nog nöjd och glad överlag men när bebin grät så grät hunden. Det var helt kaos om nätterna de första 5 dagarna. Sen la det sig och de är idag best buddies. Men som sagt det är en förändring och det tar tid för alla att anpassa sig.

  Svara
 • Kan tänka mig att det är rätt körigt om nätterna. Pucken ligger nämligen och sover i sängen dessutom, mellan oss, haha. Måste nog lära henne att sova i sin korg hur tusan det ska gå.

  Svara
 • ”Få förunnat” heter uttrycket, men passar dessvärre inte riktigt in ändå, haha! =P

  Svara
 • Haha, typiskt mig att bara slänga in ett uttryck. Men tänkte att det är få som är välsignade med sådant dagsljus

  Svara
 • Yoga-andningen är bättre än all profylax du kan tänka dig! Får man rätt teknik gör den också att lustgasen funkar jättebra om man vill ha det 🙂

  Svara
 • Okej, jag ska bli andningsproffs så jag kan maxa luftgasen, haha.

  Svara
 • Vår hund brydde sig inte nämnvärt när bebisen anlände. Vi hade det ganska tufft den första tiden dock med anpassning till bebis med vaken-nätter och allt vad det innebär + att hunden skall ha sin stimulans och sina promenader. Det tog ett par månader innan jag övervägde att fylla dagarna med något annat än bebisen och hundens behov. När dottern började gå tyckte hunden inte att det var lika festligt, han är till stor del vallhund och försökte både valla henne och sätta henne på plats. Vi höll dem åtskiljda och vaktade konstant i drygt 1 år. Nu är hon 5år och hunden har accepterat henne.

  Svara
 • Vet du vilken storlek Carro har på floslampan över bordet, den stora eller lilla?:)

  Förresten, STORT GRATTIS till graviditeten!!! ❣️❣️

  Svara
 • Jag tror det är den stora men ska kolla med henne <3 Kramar!

  Svara
 • Tror det kommer gå jättebra, verkar som att många här har bra och vettiga tips! Lycka till med allt!!

  Svara
 • Också beräknad i maj! Dagen vi hämtade hem får valp var samma dag som jag kissade på stickan. Sjukt nervös inför hur det ska gå i vår…

  Svara
 • Hej. Grattis till kommande tillskott. Vår lille kille Rex var 1,5 år när vår dotter kom (nu 7 mån). Allt gick superbra. Vi tog med en filt till BB som Leia (dottern) fick ligga i nästan direkt efter förlossningen och nära ett dygn efter. Min sambo åkte sedan åkte hem med den till svärisarna som var hundvakt medan jag och bebben låg kvar. Rex fick filten till sin och på så vis var det inte världen största nyhet när vi kom hem, även om han blev fantastiskt glad, för han kände redan till hennes doft. Idag sju månader senare är de världens bästa vänner. Han lämnar sällan hennes sida. Och vi ser till att ge honom ensamtid med både matte och husse också då och då. Men framför allt har han alltid fått varit med från början. Nosa, någon liten puss och ligga tätt intill när vi är med. Besökare som kom i början fick börja med att hälsa på honom 😂 (han är ju ändå vår ”förstfödde” som liksom) Han är glad, lillpluttan är glad och allt har gått bra.

  Svara