Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:38 | november 12, 2019

I samarbete med Markus Tungården.

Petra Tungarden Gravid.jpg

Att hålla överraskningar hemliga har aldrig varit min starka sida. Att dessutom undanhålla det största i livet, har rent ut sagt varit terror.

Helst ville jag bara vråla ut till hela världen ATT VI SKA FÅ ETT BARN.

Ska jag vara ärlig var jag nog inte så bra på att undanhålla det, haha. Berättade för alla de närmsta vännerna typ direkt. Och min familj. Vad tusan om det skulle gå åt helskotta skulle jag ändå vilja att de visste. Alla är olika, men det kändes bäst för mig. När det kommer till min graviditet har jag bestämt mig för att lyssna på min egen röst och magkänsla.

Min mamma var den första att förutspå graviditeten. Hon har precis flyttat in i en ny lägenhet och jag skulle hjälpa henne välja möbler och därefter skulle vi äta middag i Mall of Scandinavia och gå på bio. Gäspade hela vägen ut till Sickla Köpkvarter och beklagade mig över min trötthet, så fort jag kom fram ville jag prompt ha en grillad stor korv, sedan mådde jag illa och var trött igen. Kissa, kissa, kissa, kissa. Som en repad skiva: ”Mamma, vet du vart närmsta toalett är”.

Eftersom min mamma har ett vältränat barnmorska öga hade hon facit i hand. Hon frågade om jag var på smällen, varpå jag insåg att min mens var två dagar sen. Men tänkte att det bara kunde vara en liten fördröjning.

Några dagar senare på lördag morgon smög jag in i badrummet på morgonen och kissade på stickan. Stod nervös och stampade på marmorgolvet med foten och blängde på stickan som aldrig blev klar, de minutrarna kändes som en evighet. När korset framträdde klarblått skrek jag nästan till av chock. Sedan minns jag att jag kollade upp i spegeln och log hysterisk. Samtidigt som jag var i totalchock. Helt surrealistiskt situation.

Markus satt i soffan utanför och kollade på Nyhetsmorgon, omedveten om att hans liv bara några minuter tidigare förändrades helt. Jag tänkte på massa fina saker att säga, men blev så nervös. Jag bänkade mig bredvid honom och började skruva på mig. Tillslut fick jag fram att det var något jag ville berätta. På hans min att döma trodde han att jag var allvarligt sjuk, då jag hörde hur seriös och allvarlig jag lät på rösten. Och mitt i allt fick jag spatt och nästan sulade graviditetstest på honom och med världens bredaste leende pressade jag ut orden: ”Vi ska få en bebis!!!!”

Han blev så glad – och chockad. Men det var så fint att se hans genuina reaktion som var total lycka och glittrande ögon.

Däremot har jag knappt förstått att jag varit gravid förens nu. Det har inte känts verkligt. Kanske för att jag ändå mått så pass bra. Men nu börjar det så smått sjunka in. Men det känns fortfarande helt överväldigande. Ska jag bli mamma? Markus bli pappa? Ska jag, Lorpan, Puck och P3 (arbetsnamnet, haha) – bli en egen familj. En kvartett.

Ögonblicket som gjorde det lite lättare att ta på hela situationen var på det tidiga ultraljudet. Minns när barnmorskan tryckte till hårt mot livmodern och en stor svart klump uppenbarade sig. Varpå jag ivrigt frågade om det var barnet. Då skrattade hon och sa att det var livmodern, sedan pekade hon på den lilla gulliga knubbiga ostbågen som låg och sprattlade som en skalbagge på rygg och sa:

”Men där är det”

HERREGUD!!!!!!!! I maj kommer den lilla köttlimpan att göra entré och förändra livet för alltid.

Nu är jag i vecka 14 (imorgon 15), och en liten bula börjar kika fram. Efter stora måltider känns det redan som jag är gången i nionde månaden, men det är nog matens förtjänst och inte P3’s.

Det ska bli så kul att dela den här livsomvälvande resan med er <3


80 kommentarer80 kommentarer om “I samarbete med Markus Tungården.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men GUD!! GRATTIS!! Gråter, så glad jag är <3

  Svara
 • Wow wow wow!!!! Är överlycklig för eran skull. STORT grattis! Ska bli så himla kul att få följa detta. WOW

  Svara
 • Alltså wow!! Stort fantastiskt grattis!!
  Som nybliven mamma med nära till tårar börja jag såklart lipa, haha

  Svara
 • Men alltså åååh! Jag GRÅTER! Herregud va roligt! Stort grattis till er! ❤️

  Svara
 • Så fint!!! Blev så glad när jag läste detta. Vi vill höra allt <3 var bebis planerad och tog det länge innan du blev gravid? Hur har veckorna varit som passerat? Ska ni ta reda på kön?? OSV OSV. Så himla mysigt <3 GRATTIS!!!! ♥️

  Svara
 • Grattis!!!

  Svara
 • WOHOOOOO!!! VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS!!😍🎉🎁🎈🧸 Ni kommer bli fantastiska föräldrar!!

  Svara
 • Stort grattis! Och jag som förra veckan hade tänkt fråga vad du gjort för behandling/ produkt för att få så fantastisk hud som du haft den senaste tiden. Nu fick jag svaret! 😂

  Svara
 • Men ååååh vad roligt!! Grattis!!! Kan du inte berätta om de tidiga veckorna och hur det kändes/hur du mådde? Är själv i v7 och det känns som tiden går så extreeeeeemt långsamt framåt just nu!

  Svara
 • Så så sååå kul, STORT GRATTIS!!!!!!! <3

  Svara
 • Haha, jag drömde i förrgår att just du var gravid i v16. Nääästan! Så roligt, grattis!!

  Svara
 • GRATTIS!!!!!!!!!!! <3

  Svara
 • Åååh grattis!!!! <3

  Svara
 • Stort grattis! Vad glad jag blev för er skull 🙂

  Svara
 • Gratulationer en masse och lyckönskningar!! <3

  Svara
 • Att man kan bli så glad för någon man aldrig träffat, börjar ju gråta haha <3 Stort grattis, ni kommer bli helt fantastiska föräldrar <3 <3

  Svara
 • Wow !!! Stort grattis . Kärlek till er båda 🙂

  Svara
 • Åhh är så glad för er skull! Stort grattis!! ❤️

  Svara
 • Har följt dig så länge och blev såååå glad att jag började gråta när jag först såg på instagram! Stortatort grattis!

  Svara
 • GRATTIS!!!!! <3

  Svara
 • Underbart att läsa. STort Grattis !!

  Svara
 • Ååh grattis till er finaste Petra!! 😍😍❤️❤️

  Svara
 • Följt dig sjukt länge och vill ba säga stort grattis!Själv gravid i 9e månaden,about to pop när som helst så började nästan gråta av detta🙈😅Tycker du är en grym influencer och ingen blogg känns så genuin som din,därför ska det bli sjukt kul att få följa din gravid resa,grattis igen⭐️

  Svara
 • Så kul, stort grattis 🙂

  Svara
 • Grattis ❤️❤️❤️

  Svara
 • Wow GRATTIS!!! <3

  Svara
 • Wow, varmt grattis!!! Och kul influensigt sätt att breaka newsen! Haha

  Svara
 • Grattis 100 gånger om 🎊 🎊 💓💓

  Svara
 • ÅÅÅÅH! Stort grattis till er! <3

  Svara
 • Så konstigt att man känner sig så nära en helt främmande person, även fast man följt dig genom halva livet!
  Det ska bli så fantastiskt att få följa er resa. Stort grattis Petra, Markus och PUCK!!

  Svara
 • Grattis grattis!!! Vi är många som har längtat efter dessa nyheter! ❤️❤️❤️

  Svara
 • Bästa titeln ever!! Och sedan, att det känns som att du är i nionde månaden, hahah! Kom tillbaka till detta inlägg om 25 veckor så ska du få veta hur det känns och ser ut i nionde månaden 😀

  Svara
 • Grattis!!!

  Svara
 • STORT GRATTIS! Äntligen kommer du få en egen liten bebis, vad jag har väntat på detta 🙂

  Svara
 • Stort grattis!!! Underbar nyhet 🙌🥳💫

  Svara
 • Stort grattis!! Har gått och väntat på detta, då jag smugit in på din blogg och intsa frenetiskt de senaste dagarna. Sååå kul!! Ska bli så spännande att följa detta <3

  Svara
 • Grattis grattis grattis! Så fint att det delar det här med oss 😀 <3

  Svara
 • Gud vad kuuul!! Mega grattis till er! Rysningen det här inlägget gav har nog aldrig en text levererat innan, wow!!

  Vill passa på när man ändå kommenterar för första gången på alla dessa år, du är lätt Sveriges härligaste och skickligaste bloggare. Grymma mommy Petra!

  Svara
 • Alltså!!! Så himla stort grattis!!!

  Svara
 • Grattis!!! Underbart!

  Svara
 • Grattis! Jag har tänkt det på de senaste inläggen. Jihoo! Alltså dina ögon har lyst extra mycket. Underbart.

  Svara
 • Stort stort grattis!! Så häftigt och fint❤️❤️❤️❤️

  Svara
 • Stort grattis! Är också i vecka 14 och går in i vecka 15 imorgon. Så spännande 😍

  Svara
 • Och jag går in i v.15 på fredag (andra barnet). Kul att kunna följa någon som är så lika i tid!

  Svara
 • Ja verkligen!

  Svara
 • MEN hur underbart! Stort stort Grattis till er! Vilken nyhet! 😍⭐️

  Svara
 • Grattis! Äntligen! Kram!

  Svara
 • Åhh stort grattis! Har följt dig i många år och kände att det kom tårar när jag läste detta. 😅😍 Är själv gravid i v.12 (med andra barnet) och det känns så mysigt.
  Stor kram!

  Svara
 • YEYY grattis!!!! Blir också mami för första gången i maj. Helt sjukt. Panik o lycka. Haha!! Ska bli så kul o följa dig!

  Svara
 • Stort grattis till Er fina! Vad lycklig en blir för Er skull, all lycka till <3

  Svara
 • Åh stort, STORT Grattis!!! <3

  Svara
 • Detta kan vara den töntigaste kommentaren men stod innan en föreläsning idag och gav ifrån mig ett glädjetjut när jag såg detta! Har följt dig i 10 år ungefär och du är helt fantastisk Petra! Grattis!!

  Svara
 • ♥️♥️♥️

  Svara
 • Jippieee GRATTIS :)))

  Svara
 • Grattis så kul😇🤩🥳

  Svara
 • Stort grattis!

  Svara
 • Stort grattis till er! All lycka till! Så himla roligt att få följa resan, precis som jag gjort nästan från start med din blogg. Ditt liv kommer ändras till en annan magisk verklighet. Och det kan inte bli fel, du är ju ”babywhisper ”! Kram!

  Svara
 • Wow wow wow, vilken PANGfamilj ni kommer bli ❤️ Stort GRATTISSS!!!

  Svara
 • Grattis, Petra! ❤️

  Svara
 • Nä va kul! Grattis! 😊😊

  Svara
 • OMG GRATTTTTTIIIIIIIIIS<3<3<3<3<3<3<3

  Svara
 • Gratulerer sååå masse!! ❤️

  Svara
 • Åh, stooort Grattis till er!!!

  Svara
 • GRATTIS!!!! Wow! Så glad för er skull! Ska bli sååå spännande att se om den lilla personen kommer ärva sin pappas bruna små krullar, ditt blonda svall eller något där emellan! 😀

  Svara
 • Det undrar vi också haha /Markus

  Svara
 • Den 18e november är det exakt ett år sedan som jag stod och stirrade mig själv i spegeln och tänkte ”Jag ska bli MAMMA!”. Efter att ha försökt i över ett år var det äntligen min tur. Vi grät, åh, som vi grät, men den gången var det av glädje. Och lite chock. 😉 Nu sitter jag med min snart fyra månader gamla son i famnen. Du har en spännande tid framför dig! Stort, stort GRATTIS!

  Svara
 • Stort grattis!! Undrar bara varför du har ljugit om det? Så sent som i september skrev du att ni inte ens försökt, trots att du redan var gravid då

  Svara
 • För att hon inte ville berätta? Herregud.

  Svara
 • Tänkte bara att det är skillnad på att inte berätta och att ljuga. Frågan var riktad till Petra, men det kanske inte framgick tillräckligt tydligt

  Svara
 • Stort grattis till er båda <3

  Svara
 • Stort grattis 🥳

  Svara
 • Stort grattis till er! Du kommer bli en riktigt pangmamma! Kram!

  Svara
 • Stooort Grattis!! Så härligt 🙂

  Svara
 • Fasen så kul! Stort GRATTIS fina du!

  Svara
 • Största grattis till er, så fint!

  Svara
 • Det här blir nog första gången jag kommenterar här… och jag har läst din blogg i flera år! Men jag blev SÅ glad nu!! Har verkligen längtat efter att du ska få bebis, låter konstigt kanske haha. Men stort grattis och LYCKA TILL, ni har det bästa i livet framför er <3 Ska bli roligt att fortsätta följa er resa!

  Svara
 • Blev så galet glad för er skull, ser SÅ mycket fram emot att följa er resa med p3! 😀 Jag är i v.23 och mår nu toppen!! Ser fram emot massa preggotips och inspo från dig! <3

  Svara
 • Graaaattis Petra, en av de absolut bästa, ärligaste och inte minst ROLIGASTE <3 Ska bli så kul att följa dig, känns typ som att en bästis är gravid? Haha sjukt att du typ smittade mig med bebissug också, sitter här nu och vill bli preggo :)))) Önskar dig all lycka!

  Svara
 • Grattis! Så helt fantastiskt roligt! Kram o lycka till med magen!

  Svara
 • Grattis! Ni kommer bli världens bästa och roligaste föräldrar 🙂

  Svara