Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med SAFIRA

20:00 | november 11, 2019

Ladies, it’s time to frost yourselves!

Efter månader av längtan är min smyckeskollektion för Safira äntligen här!

Så otroligt stolt över armén av skimrande vardagshjältar och partyräddare som jag fått äran att designa för Safira. En kollektion som faktiskt blev dubbelt så stor än vad som var tänkt. Har gått och längtat i flera månader på att de färdiga smyckena skulle dimpa ner i min ägo – och sedan den dagen har vi varit oskiljaktiga. Dessutom är kvalitén helt fantastisk med 18-24k guldplättering och sterling silver. Jag hör till den skaran som utsätter mina smycken för de värsta tänkbara testen i kvalité, så dessa godbitar har klarat allt från hårda träningspass dränkta i svett, bastusessioner och diverse hårda påtryck.

Vi började jobba med smyckena tidigt i våras. Och jag är så spänd och stolt över att äntligen kunna dela slutresultatet med er. MIN FÖRSTA EGENDESIGNADE SMYCKESKOLLEKTION! Jag är otroligt nöjd med vartenda ett av smyckena och jag hoppas ni kommer älska dem lika mycket som jag gör!

KOLLEKTIONEN GÅR NU ATT KÖPA PÅ SAFIRA.COM HÄR!

Därför tänkte jag att det var dags att introducera er med en ordentlig bildbomb på kollektionen.

När vi började jobba tillsammans för ett år sedan kunde jag inte i min vildaste fantasi föreställa mig att jag något år senare skulle få designa och släppa en så här stor kollektion ihop med Safira. Jag är så glad över att de gav mig den här chansen. Jag hade en ganska tydlig vision när vi bänkade oss för första mötet – och jag kom så bra överens med deras designavdelning, så allt har gått otroligt smärtfritt.

Den här kollektionen ligger mig varmt om hjärtat och jag har lagt ner oräkneliga antal timmar på att få detaljer, slipningar och färger helt rätt. Det är första gången jag designar smycken och att få göra det tillsammans med Safira känns otroligt roligt då det är Sveriges största onlinebutik för smycken och ett varumärke jag själv burit frenetiskt.

Från början var tanken att det skulle bli en mindre kollektion. Men när jag tidigt i våras satte mig ner och började skissa på vilken typ av smycken jag ville ta fram blev det betydligt många fler än jag tänkt mig. Det fanns så många örhängen, halsband och armband jag såg framför mig.

SAFIRA PETRA TUNGARDEN

Womanhood Freshwater Necklace, Womanhood Pearl Necklace

Jag ville göra en symbol för oss kvinnor, ett motto som vi alltid bär med oss – med ett budskap som är så otroligt viktigt i i dessa tider. Velade fram och tillbaka men landade tillslut i: ”Our bodies – Our chioce”. För jag är trött på hur vänner till mig – och  flickor och kvinnor världen över blir behandlande, nu får det vara nog.

Man ser inte texten om man inte kikar riktigt nära, men det känns ändå tryggt att den vilar där.

Womanhood Freshwater Necklace

Över hänger en sötvattenpärla och hela smycket dinglar på en fin tvistad kedja som känns lite vintage.

Womanhood Pearl Necklace, Womanhood Freshwater Necklace

Pärlhalsbandet har samma medaljong och är otroligt fint att bära lager på lager då det är lite kortare.

Womanhood Freshwater Necklace (silver)

Alla smycken kommer både i silver och guld.

Safira Petra Tungarden Smycken-70

Eternity Rhinestone Bracelet, Cuff Rings, Slim Knockout Ring, Knockout Ring

De bankade ringarna är given duett på mina tassar dagligen. Varierar mellan silver och guld. De är lika tjusiga sida vid sida som på varandra. Den lilla trion bryter av snyggt till de mer klumpigare smyckena. Antingen bär du alla tre ringar på en och samma gång eller så bär du varje ring för sig.

Armbandet skulle jag kunna skriva en memoar om – är upp över öronen förälskad i det. Skrek högt rakt ut när jag fick det färdiga samplet och försökte illa kvickt sno med mig det från designmötet.

Safira armband

Eternity Rhinestone Bracelet

Det här armbadet och halsbandet kostade en slant att tillverka så är lite dyrare än de andra smyckena. Men ett riktigt statement piece som livar upp den gråaste vardagslooken till att det blir pricken över i:et till partyutstyrseln! Skrev precis till Safira att jag måste få ett extra ifall mitt någonsin skulle försvinna ur mitt liv.

Eternity Rhinestone Necklace

Jag älskar chunky kedjor och tycker det är så fint till enkla plagg som en vit t-shirt eller stickad tröja. Perfekt nu till vintern när ens plagg kanske är de roligaste, då kan man låta smyckena göra hela jobbet åt en. Dessutom tycker jag att den här kedjan, känns feminin med sin snygga finish.

Amen ni ser ju, så snyggt till precis allt. Dessutom spås det enorma halsbandet bli vårens hetaste trend.

Safira

Petra Tungarden Smycken Safira_-66

Fancy Freshwater Earrings

Fått så galet mycket komplimanger varje gång jag tagit ut dessa lyxiga pjäser på tur. Ville att fattningen skulle kännas lite vintage, vilket gör att det ser ännu mer exklusiva ut, om ni frågar mig. Sedan är jag ett fan av att bära asymmetriska örhängen, har nästan aldrig samma örhänge på bägge sidor som ett par, därför gjorde vi ett hänge med en lite maffigare pärla och ett med en nättare. Tycker looken blir mer intressant då.

Men om man vill kan man ju lägga vantarna på två par så kan välja själv hur man vill styla dem.

Bling Bling Earcuffs, Fancy Freshwater Earrings, Knockout Ring, Bling Bling Ring

Funkar också att bära som jag gör på bilden, sida vid sida.

En annan favorit är earcuffsen som också har den snygga vintage looken och säljs som en duo. Dessa blänkande ringar är perfekta när man vill addera lite extra strass till öronen. Dessutom slipper du ta riktiga hål i öronen. Du kan placera dem var du vill på örat då de är lätta att dra av och på.

Fancy Freshwater Earrings (silver)

 

Womanhood Pearl Bracelet

Som ni vet är jag som ett ostron som vill ruva på havets skatter . Pärlor i alla dess former går varmt i mitt smyckesskrin. Tycker de här nätta armbandet är fint att bryta av till en klocka eller bara bära som det är.

Triple Freshwater Earrings

 

Bling Bling Earcuffs, Delicate Ultra Earrings, Knockout Ring Silver, Chain Ring Silver.

Bling Bling Ring Gold, Bling Bling Ring Silver, Chain Ring Silver, Chain Ring Gold. 

Eternity Chain Necklace, Delicate Pearl Choker

Den här chunky kedjan är lite nättare än den ovan (och har dessutom en snällare prislapp). Dessutom är den en riktigt goding till pärlchokern som är med i kollektionen.

Elegant Pearl Necklace

Halsbandet med pärlan ville jag skulle kännas som något man fått av sin mormor men i en modern tappning. Därför bankade vi fattningen till pärlan så den blev lite tuffare. Den nätta pärlchookern och mormorspärla är ett riktgt snyggt radarpar.

KOLLEKTONEN ÄR HUR STOR SOM HELST, så jag tycker ni gör bäst i att gå in och kika på hemsidan!!

Så sparar vi några bilder till nästa blogginlägg.

Hoppas ni gillar den <3

FOTOGRAF: ANGELICA SWANSTRÖM


12 kommentarer12 kommentarer om “Ladies, it’s time to frost yourselves!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Magisk kollektion!! Grattis!!

  Svara
 • PUSS! Tack!!!

  Svara
 • Såå fina smycken ⭐️ kan man få ett av varje i julklapp 😉

  Svara
 • Åh, vad glad jag blir att du gillar dem! Haha, hoppas du varit extra snäll i år då ; )

  Svara
 • Helt likadana smycken som Fingal och andra andra influencers designar just nu…synd att ni inte vågar välja en mera unik stil.

  Svara
 • Det är precis min stil, och har varit i flera år, så det blir svårt att göra något annat : )

  Kram!

  Svara
 • Fina smycken, verkligen, och ni verkar ha lagt ner mycket tid på detta! Jag förstår dock inte riktigt kopplingen med statement-medaljongen. Our bodies our choice och att du är ”trött på hur kvinnor och flickor blir behandlade” – utveckla gärna hur detta hänger ihop? Ett exklusivt guldsmycke och en ojämlik värld för kvinnor. Kommer detta statement och bärande av medaljongen bidra till bättre behandling för kvinnor och flickor och på vilket sätt? Kommer en del av vinsten gå till en välgörenhetsorganisation tex Plan International, som aktivt och helt och hållet fokuserar sitt arbete på att lyfta flickors rättigheter? Är genuint nyfiken för jag tycker det låter jäkligt platt och ogenuint när du bara skriver en endaste mening om detta. Den här kollektionen är framtagen för att öka Safiras och din omsättning, och det är HELT ok. Mer än ok, ni bedriver verksamheter som har vinstsyfte liksom. Varför måste man dra till med såna här floskler och låtsas om något annat. Tycker detta är direkt osmakligt.

  Svara
 • Absolut, det är klart Safira känner pengar på smycket. Jag med.

  Men det har ett bredare syfte, som jag inte kan skriva om än (då det inte är kommunicerat än) men som kommer vara en del av något i den andan du skriver om som lanseras i början på februari. Så ja, det har även tillverkats en ideell stor upplaga av just det smycket där intäkterna oavkortat just kommer gå till att stoppa våld mot kvinnor.

  Så ja, jag tycker smycket fyller syftet. Men det var ju såklart svårt för dig att veta utan facit i hand : )

  Svara
 • Kanonfina smycken Petra!

  Svara
 • Tack gullis!

  Svara
 • Mycket trend just nu över det hela men sååååå snyggt. Passar oss som gillar smycken som sticker ut lite. Är själv lite trött på raka ”enkla” smycken. Hoppas man varit snäll i år.. 🎅🏾 🤩

  Svara
 • Allt är SÅ fint!! Kommer det påfyllning på earcuffsen? 💋

  Svara