window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med Royal Design

17:03 | oktober 29, 2019

En mysig morgon med Royal Design!

royal design swedish grace-9

Veckan innan jag åkte bjöd in mina två eminenta kollegor på en brakfrukost. Ett frukostbord uppdukat med allt man kan tänkas vilja stoppa i sin mun på morgonkvisten. Allt serverat från mina dukningsfavoriter från Royal Design.

Jajamän, för just nu kör Royal Design kampanjveckor på dukning med upp till 50 % rabatt på tidlösa klassiker – tallrikar och fat. Så passa på att gör din servis fullständig eller lägg beslag på julklapparna till en bättre peng.

royal design swedish grace-5

Te-kopp Rörstrand Ostindia (Ej på bild Kaffe Kopp Rörstrand Ostindia).

En klassiker som håller år efter år är Rörstrands Ostindia serie som nu är på 30 %. Jag har både de mindre te-kopparna, som är perfekta när man har gäster då varje kopp inte slukar så mycket, utan precis lagom, assietter, tekannan och en stor Ostindia kopp, men det är den jag föredrar att surpla mitt kaffe ur på morgonen. Så den diskas nog mest frekvent i hela hemmet. Så knäppt att jag faktiskt tycker att kaffet smakar godare ur just den lite högre och bredare blåvita koppen. Så tänkte nu passa på nu att lägga beslag på en kvartett till, så även Markus kan få uppleva storheten med koppen.

Har även en favoritkopp på kontoret. Har ni en favoritkopp? Haha, eller är det bara jag som håller på med sådant strunt.

Kaffekana Alessio, Te-kopp Rörstrand Ostindia, Små färglada grytor Le Creuset, Tallrik Swedish Grace.

Djuptallrik Swedish Grace, Servett Linum, Servettring Himla, Ljusstake bordslöpare i silver Klong, Färgglada grytor Le Creuset.

En av Rörstrands mest älskade serier ute i våra hem är ju helt klart Swedish Grace som även den är på 30 %. Tycker verkligen om den mintgröna nyansen, men serien finns såklart även i vitt, rosa och svart. Med den matchande Linum servetten i linne flirtar den ännu mer med mig. De har verkligen äktenskapstycke.

Ljusstake bordslöpare i silver Klong, Stearinljus Ester och Erik, Konljus Esther och Erik.

Det är även kampanj på svenska Klong, som jag tänka mig att många listat till tomten! Jag har Klongs ljustake i mässing sedan några år tillbaka, men blev förförd av den längre varianten. Ljusstakarna är riktiga kameleonter som kan ändra skepnad från ljusstake till vas – eller så gör du som jag och blandar lite hej vilt med vaser, stearin- och värmeljus.

De andra maffiga spelarna på bordet är från mitt favoritljusmärke Ester och Erik. Jag har ju tjatat om att deras ljus är de absolut finaste på marknaden. De här maffiga konformade håller dessutom i en evighet. Man kan välja på både lackade och matta ljus från dem, jag föredrar lackade – de ser så lyxiga ut.

  

Svart träbricka, House Doctor.

Riktigt tjusig träbricka – föll för den asiatiska viben. Funkar lika bra som snygg prydnadsdetalj som serveringsfat eller frukostbricka.

Den här ko-mönstrade ljusstaken från Tom Dixon är en nyfunnen favorit.

Saltskål Muubs, Äggkopp Muubssaltkar Georg Jensen, Skål Matteus.

Aldrig hört talat om Muubs innan jag snubblade över det på Royal Designs hemsida – och nu är jag ett fullblodat fan. Som ni vet har jag en fäbless för handgjorda föremål med ojämna kanter som sticker ut, så detta föll mig helt i smaken.

royal design swedish grace-13

Kaffekopp, Serax.

En annan kaffekopp som föll med helt i smaken var denna från Serax med ojämna kanter.


1 kommentarer



1 kommentarer om “En mysig morgon med Royal Design!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Så fint! Men du svarade inte på den viktiga frågan (enligt mig) – var ifrån är dessa två ursnygga höga ljusstakar i silver? Letar efter ett par sånna… Stort tack!

    Svara