Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med 8848

07:00 | oktober 27, 2019

Idag släpps min skidkollektion för 8848 altitude

 

8848 altitude-6

Idag släpps äntligen min limiterade skidkollektion för 8848 Altitude – plagg som vi började skissa och drömma om redan i början på januari. Vi gjorde ju ett mindre samarbete förra hösten, kampanjen gick så bra att att det utvecklades till en egen kollektion.

Jag är så glad att jag fått göra den här kollektionen med 8848 Altitude, vi talar samma språk och tycker alla att passformen är nästintill lika grundläggande som funktionen. För om det är något som 8848 kan så är det funktion, men det ser jag som en självklarhet och ska inte trötta ut er med – men självfallet är alla plagg vattenavvisande med hög andningsförmåga – skidkläderna är otroligt välgjorda där varenda liten detalj är genomtänkt både för funktion och mode perspektiv. Det är därför jag älskar att arbeta med dem, de tar fram innovativa skidkläder som har fantastisk passform, som kommer hålla i en livstid och som dessutom har grädden på moset, som gör det extra kul att hoppa ner i plaggen innan man beger sig ut i backen.

Kollektionen finns som limiterad upplaga på 8848altitude.com och släpps IDAG den 27 oktober. Jag har även ordnat en rabattkod till er så att ni kan köpa min kollektion till rabatterat pris! PetraX8848 ger 15% på hela min kollektion i 48 timmar!!!

Är ni sugna på att prova den kommer den att finnas i följande affärer, annars har ni självfallet fri bytesrätt om ni beställer online.

Two Angels på Vallgatan 36 i Göteborg.
No 30 Fashion på Östralånggatan 30 i Varberg.

8848-skidklader-

8848 altitude-8

Brun Skidoverall, Petra Tungården x 8848 Altitude.

Har velat lägga vantarna på en funktionell overall med perfekt passform i flera år, men inte kommit över någon. Denna sitter som gjuten på kroppen och är otroligt följsam i deras softshell-material med fleece på insidan, som dessutom gör den galet skön att bära. Sedan älskar jag alla detaljer som lyfter den till nya höjder med svarta revärer på insidan av låren, som ger den där snygga siluetten, bältet i midjan som jag fick inspiration av efter att ha sett Fendis visning och vegan leather detaljerna i armslutet, på sidan av armen och i ryggen. Perfekt att enkelt kunna plocka fram saker utan att behöva ta av sig ryggsäcken i backen. Kollektionen har även en toksnygg magväska som du kan hänga crossover.

Älskar det utställda byxslutet som du kan välja vidden på själv beroende på om du befinner dig i backen eller på after skin. Alla plagg är självfallet vattenavvisande med hög andningsförmåga.

Skidoverall

8848 altitude-7

Vi plåtade ju kollektion i augusti, då snön lös med sin frånvaro – så valet föll på mysiga Steam hotell, som har alphotell känslan över sig med alla stora brasor och murriga rum.

8848 Altitude petra tungarden-2

Puffjacka, Petra Tungården x 8848 Altitude.

Som ni vet älskar jag höga byxor och det är inget undantag när det kommer till skidkläder. Perfekt när ens pappa för jämnan lurar ut en i offpistbackar och ner för branta stup. Då är det gött med en extra hög midja och hängslen som gör det svårt för snön att krypa in trots ett brutalt fall. Jag har alltid älskat plagg som håller allt på plats. Och dessa skidbyxor är av det slaget, ingen lem hänger lös.

Dessa kommer i två utföranden – svart och vitt. De har också smickrande revärer på insidan av låret.

8848-petra-tungarden-1

8848 Altitude petra tungarden

Puffjackan är en riktig kameleont som du kan bära som jag göra på bilden med instoppad mudd och åtdragen resårband. Vill du ha den mer boxig struntar du i att dra åt dragskon. Eller så bär du den med mudden nere så blir den i höfthöjd. Dessutom gjorde vi alla detaljer i vegan leather, som dragkedjan, på sidan och baktill på jackan.

8848 altitude-3

Huvan har vi gjort extra bred så den snyggt faller över axlarna och så man kan skydda sig ordentligt ifall vädret busar.

tigha skidbyxor 2019-10

8848 altitude-2 8848 altitude-4

tigha skidbyxor 2019-2

8848 altitude-9
Kollektionen innefattar även två matchande underställströjor. En i min favoritsiluett, timglaset i blockmönster med zip-polo i mörkt brunt. Denna är dessutom så skön, andas och alldeles lagom tjock. Finns inget värre än när det känns som man sitter inlåst i en bastu på insidan.

8848 altitude-12

8848 altitude-14

Vi valde att producera förra årets storsäljare från min kampanj med 8848 Altitude i svart. Byxorna följer verkligen ens former, framför allt älskar jag att kunna röra mig helt fritt i backen. En passform som sitter säkert i varje sväng med andra ord, haha ; ) De är löjligt bekväma med sin mjuka fleece på insidan och jag gillar verkligen bältet i midjan. Dessutom är de perfekt höga, har väldigt svårt för lågt skurna byxor över lag. Dessa går liksom upp över höften och hasar inte ner, de sitter som en smäck.

8848 altitude-13

Dunjackan Cristal tycker jag fungerar lika bra i skidbacken som på stan. Jackan känns verkligen rejäl och har ett snöskydd på insidan. Den kommer med en fast huva, men du kan plocka av fuskpälsen om du vill.

8848 altitude-15


6 kommentarer6 kommentarer om “Idag släpps min skidkollektion för 8848 altitude”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Snygga plagg!

  Svara
 • Åh, vad kul att du gillar dem vad glad jag blir!! <3 <3

  Svara
 • Jag kan säga så här, jag är SUR på mig själv att jag köpte en ny skidjacka i våras nu när jag ser din korta pälsprydda läckerbit. Dör lite. Jag åker skidor som en kärring men nog fan ska man väl vara snygg på after skin ändå?!?!? <3 <3 <3

  Svara
 • Jättefina plagg! Har velat köpa skidset från 8848
  Sedan förra kollektionen du var ambassadör för. Både Intersport och stadium säljer märket och har just nu 25% rabatt. Skidjackan andina (förra årets) såldes ut på 50%. Tror att det skulle uppskattas med större rabatt än 15% nu när många varuhus har erbjudanden. 😊

  Svara
 • Oj, hade ingen aning om det. Tror dock inte Intersport eller Stadium har min kollektion. Men ska dubbelkolla det med 8848 ; ) Tror dock inte de vill börja säsongen med att rea ut allt! Men ska självklart föra detta vidare.

  Kramar!

  Svara
 • Hej! Fina skidkläder och skor. Vet du vart de är ifrån, skorna alltså? 😉

  Svara