window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:35 | oktober 26, 2019

The Game Changers – SE DEN!

VegNews.TheGameChangersPoster

Okej, om det är något ni måste se den här helgen så är det dokumentären ”The Game Changers” som sprider sig som en löpeld. Det är den mest köpta dokumentären någonsin på Itunes och nu har den kommit till Netflix. Den är så välgjord, intressant, fängslande och så rätt på det för – och när slutminuterna är komna vill du bli vegan – för din hälsa och planeten. Det är inte en klassisk ”vegan” dokumentär, utan den visar upp den plantbaserade kosten från ett hälso- och träningsperspektiv som iallafall jag inte sett tidigare. Om du inte går över till att äta en mer plantbaserad kost efter att ha vilat ögonen på denna i 80 minuter, vet jag inte vad som gör det.

Den plantbaserade kosten minskar inflammationer, risken för allvarliga sjukdomar rasar drastiskt (cancer, hjärt– och kärlsjukdomar etc), såklart räddar den våra djur och vår planet, du presterar på helt andra nivåer i din träning, du blir en sexgud (eller okej, hello mindblowing hårt stånd och längre erektion – borde ju fungera för fiffi med då blodtillförseln gör både det ena och det andra har jag hört från gravidakvinnor) – listan kan göras lång.

UFC fightern James Wilks började djupdyka i ämnet när han blev skadad för att se hur han kunde läka och återhämta sig på kortast tid och snubblade över det faktum att gladiatorer till största delen var vegetarianer – och sedan var bollen i rullning. Såg ni UFC-matchen mellan McGregor och Sanchez? När hela världen tappade hakan när Conor förlorade trots oddsen 4-1. Sanchez hade gått på en plantbaseradkost och McGregor hade ökat köttintaget innan matchen och hade inte samma energi.

NFL-laget The Titans går till slutspel första gången på flera år. Vad som sägs vara anledningen? Deras nya veganska kost.

Direkt när jag kommer hem från Italien, så har jag, Freddie och Ida lovat varandra att köra igång i en månad. Jag kommer köra vegetariskt utan mjölkprodukter, som jag ändå inte äter idag. Sedan till största delen vegetariskt, har aldrig trott på konceptet att förbjuda något helt. Vill jag äta kött så kommer jag göra det, men i mycket mindre utsträckning.

Se dokumentären så kör vi igång samtidigt? Vi rivstartar på torsdag när jag är tillbaka så kan vi peppa varandra med recept.


11 kommentarer



11 kommentarer om “The Game Changers – SE DEN!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Läs det här inlägget om dokumentären innan ni tror på allt som sägs:
    https://martinajohansson.se/the-game-changers-mina-kommentarer/
    Bara ett tips!

    Svara
  • Ett tips är nog snarare att testa äta veganskt en månad. Den som inte märkt av de otaliga fördelarna då kan gott gå tillbaka till sitt köttmoffande om det behagar dom.

    Svara
  • Vegansk kost är inte optimalt för menstruerande personer.

    Svara
  • Ursäkta, vad är det för skitsnack?

    Svara
  • Haha, what? Om du tänker på järnbrist så drabbar det även köttätare och åtgärdas enkelt med att äta järntabletter.

    Svara
  • Måste bara säga att jag älskar att bloggen känns så genomtänkt med längre inlägg nuförtiden… Färre samarbeten och fler ’tankar från nuet’ känns så rätt i tiden – och det känns både genuint och spännande att läsa. Keep up the good work vetja!

    Svara
  • Alltså blev också så inspirerad när jag såg den. Jag är på!

    Svara
  • åh jag som älskade din blogg!!
    Vegankost kommer köra oss i fördärvet. Människan hade inte utvecklats om hon inte hade ätit kött. Vi stod stilla när vi levde på rötter.
    Jag blir mörkrädd.
    Läs på alla ni där ute, låt inte Netflix vara er kunskapsbank och bestämma ert liv.
    Ät gräsbetat kött, ät ägg från frigående höns. Titta på maskinerna inte på djuren. Djuren förstör inte miljön, låt de gå fria och beta och låt dem ha ett naturligt liv, ät dom sedan med respekt och må bra, du är ämnad till det. Vi är inte idisslare, våra kroppar är uppbyggda till att äta kött. LÄS PÅ! Låt er inte luras…

    Svara
  • Haha, ”vakna”. Gå och lägg dig med din okunskap.

    Svara
  • Även frigående höns slaktas under grymma metoder, likadant med KRAV-kor och -grisar. Som veterinär har jag besökt flera slakterier och den som äter kött efter att ha sett hur djuren skriker ut sin ångest där måste ha en känslomässig störning – helt seriöst.

    Svara
  • Jag led av riktigt tråkig IBS från jag var tolv år gammal och trodde hela tiden att jag var glutenintollerant då jag jämt hade ont i magen. Slutade äta kött av etiska skäl men har sedan dess haft ont i magen max en gång varannan månad. Jag säger inte att det är lösningen för alla, men det var ett väldigt härligt sammanträffande.

    Hade vart intressant att höra om du har lika mycket magproblem efter en månad 🙂

    Svara