Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

02:07 | oktober 23, 2019

Pampiga miljöer på Van Der Nootska palatset, Förkylnings-OS och Spännande ihopkok!

Förgående vecka var det fullt ös innan avfärd, har nämligen flera stora samarbeten som jag jobbat med i över ett år som ska lanseras nu i oktober och november. Rivstartade därför den regniga veckan med att göra mig extra piffig och begav mig till Van der Nootska palatset som ligger ett stenkast från Mariatorget. Hoppade direkt ner i min gräddbakelse från Ida Sjöstedt. Minns ni att jag bar denna kreation dagen innan vårt bröllop på välkomstkvällen.

petra tungarden-7

petra tungarden-3

Som ni vet blir jag alldeles knäsvag av stuckaturer och pampiga takmålningar. Man kan bara gå runt i flera timmar timmar på Van der Nootska och stirra på detaljer och hantverket.

Kommer bli så tjusigt!

petra tungarden

Jag var såklart där med Angelica och vi bestämde oss för att passa på att bänka oss för dagens lunch. En boeuf bourguignon med hemmagjort mos en måndag, jag tackar.

Kan vi prata lite om Harry Potter salen som fick mina ögon att tindra vid första anblick. Den där magnifika kakelugnen tar hela rummet med storm.

Det där enorma barskåpet hade mer än gärna fått teleportera sig själv rakt hem till mig.

Efter plåtningen åkte jag hem och dog i soffan tillsammans med min lurviga älskling kind mot kind. Haha, jag skulle ju frisera Puck’s frippa lite själv, vilket var en mindre genomtänkt idé så här i efterhand för nu ser det ut som någon klippt en amerikans militär frisyr, spikraka spikes.

Sedan drog snyt-OS igång. Och det var dags att lokalisera höstens och vinterns bästa kompanjon i hemmet, min elektroniska fotvärmare. Jag är egentligen en extremt varmblodig prick som sällan fryser, men däremot är det som att min blodcirkulation inte når slutet av mina lemmar. Mina händer och fötter är nästintill alltid lika levnadsglada som ett lik, de är iskalla.

En morgon hade jag bjudit in mina favoritdonnor, Pålle och Uchi på frukost hemma.

Därefter bar det av till Nelly på ett möte om vi vårt roliga projekt, stay tuned! I slutet på November smäller det!

petra tungarden-19

De hade en väldigt tjusig moodboard i entrén.

I fredags fick vi finbesök av Carro och Oskar som kom för att hjälpa oss montera det nya underredet som Carro designat.

Åh, vårt nya godisbord <3

Sedan lagade vi en god fredagsmiddag innan alla tre däckade i soffan framför en film.


4 kommentarer4 kommentarer om “Pampiga miljöer på Van Der Nootska palatset, Förkylnings-OS och Spännande ihopkok!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Petra! Jag gillar verkligen din blogg men det känns inte längre lika hundra att gå in här med tanke på klimat/miljödebatten. Hur resonerar du kring konsumtion och flyg? Jag förstår att det här är ditt jobb, men ändå. Känns det inte otidsenligt att promota din livsstil nu? Och hur tar man modebloggen som koncept vidare in i nutiden? Inspirerar utan att vara en klimatbov? Vore intressant att höra dina tankar. Dessutom om Kina som är en skurkstat med tanke på mänskliga rättigheter.

  Svara
 • Hola!

  Självklart ska man tänka till en extra gång och inte flyga till höger och vänster i onödan, vilket jag generat kan inflika att jag gjorde tidigare olyckligt medvetande om konsekvenserna. Däremot kan man ju ta sitt eget ansvar idag och klimatkompensera sin resa (https://klimatkompensera.se/).

  Min blogg handlar ju om mitt liv, men absolut jag borde tänka till en extra gång när det kommer till vissa poster som jag lägger upp. Tror det är en omställning för alla.

  Vår fabrik i Kina är mindre och en av få fabriker som har WCA-certifikat, något som som är väldigt svårt att få som i korta drag står för: att de håller sig till miljölagarna (de slänger aldrig material, utan de återvinns) trygga arbetsförhållande etc. De försöker ständigt förbättra sig. Just nu håller de även på att söker om ytterligare intyg. Men vi jobbar ständigt för förbättring.

  Kram!

  Svara
 • Var har du köpt fotvärmaren!?

  Svara
 • Den är från Clas Ohlson ; )

  Svara