window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:53 | oktober 13, 2019

Söndagsbabbel: Hong Kong, Vinna tid och Sluta med snus.

Adoore klanning
God morgon mina älsklingar!

Äntligen söndag – och en ledig dag. Vid samma tid nästa vecka befinner jag mig i Hong Kong för en tio dagars jobbresa (7 dagar i Hong Kong/Shenzhen sedan 3 nätter i Verona). Ska bli så spännande, var ett tag sedan jag var i Kina, hoppas demonstrationerna i Hong Kong lugnat sig lite tills dess, men ser nog inte så ut.

Har ni några tips i Hong Kong som man inte får missa? Shopping, Restauranger, Utflykter? Vi har dock bara två nätter i Hong Kong, resten av dagarna spenderas i Shenzhen.

Den här veckan har livet snurrat så snabbt. Det har främst stått jobb på schemat, fick avboka allt socialt annat under veckan för att hinna med. Men idag känns det löjligt skönt att ha hela Adooreplåtningen klar, den skulle egentligen ägt rum den här kommande veckan. Som när ett möte blir inställt och det känns som att man tjänat tid. Eller är det bara jag som tänker så? Haha!

Idag ska jag försöka komma iväg till gymmet, inte hunnit med det i veckan.

Istället har jag bara ätit tunnbrödsrullar och krögarpytt. Känns som min mage förvandlats till en cementblandare av all skitmat. Inte en liten fiber i sikte i kistan. Okej, nu ska vi inte prata om mina toalettbesök. Men efter sommaren bestämde jag mig för att sluta snusa. Jag började festsnusa för kanske två år sedan och sedan råkade det bara bli mer och mer – och tillslut smällde jag en dosa om dagen. Tillslut fick jag panik över att jag var så beroende så bestämde mig för att det var dags att säga tack och hej efter sommarens bravader. Snusade som en dåre hela juni, juli och augusti för att riktigt krama ur det sista av mitt beroende.

Det var ett helvete till en början, minns hur jag rotade i väskorna efter min dosa, gång på gång då jag förträngt att jag slutat. Började med Onico som substitut, som är snus utan nikotin och tobak, men det gick ju inte att jämföra med Catch Spearmint som jag snusade. Provade med ingefära under läppen, men det var ju galet jobbigt att gå runt med en ingerfära i väskan – så jag la av helt.

De fyra första veckorna var en pina. Faktiskt för jävligt. Men nu är jag fri. Jag kan fortfarande komma på mig själv säga orden på Z-eleven vid Stureplan, tills jag kommer på mig och säger nej, sorry jag har ju slutat till den förvirrade kassörskan i kassan. Men en sak jag insett nu i efterhand var att snuset var en riktigt bra laxerande vän. Haha, får nog börja med typ linfrön istället. Känns ju oavsett betydligt snällare för mitt välmående.


10 kommentarer



10 kommentarer om “Söndagsbabbel: Hong Kong, Vinna tid och Sluta med snus.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Älskar HK! Här kommer lite tips:
    Restauranger
    Chom chom (vietnamesiskt, min absoluta favvo! Så trevlig stämning och fantastisk mat)
    TokyoLima (japanskt/peruanskt, ner uppstyrt och riktigt god mat)
    Ho Lee Fook (jättegod kinesiskt mat, cool restauran)
    Le Garcon Saigon (fransk vietnames)
    För brunch: Teakha (BÄSTA avvomackan och mysigaste området!!)

    Barer:
    Feather Boa (Kallas ”pilotbaren” pga om piloter är här en natt så går dom alltid hit. Ta ngn form av choklad daiquiri, dom är heeelt fantastiska! Va här på dejt två gånger. Baren är en hemlig bar så lite svår att hitta men sök adress, ligger nära ChomChom och Ho Lee Fook så hade rekommenderat denna bar efter)
    Stockton (speakeasy vilket betyder hemlig bar)
    Iron Fairies (Grym livemusik och såå cool inredning)
    Foxglove (härlig bar)
    001 (fancy speakeasy)
    Önskar dig härliga dagar i en fantastisk stad!!

    Svara
  • WOW! Så många bra tips! Ska googla loss på alla nu! Tack snälla för du tog dig tiden att skriva <3

    Svara
  • Kolla in Onthelist i HKG. https://www.onthelist.hk Min kompis och hans fru har startat företaget, där kan du verkligen göra fynd. Har massor av HKG tips på min blogg då jag varit där fler gånger än jag kan räkna. ENJOY! Supersnygg outfit btwn.

    Svara
  • Nedskrivet i anteckningar! TACK TACK!!! <3

    Svara
  • Wow, så fin klänning. Så sofistikerad <3

    Svara
  • Tack snälla! Kramar!

    Svara
  • Hong Kong är en fantatstisk stad – ta en after work på Sevva och njut av stadens puls och människorna.
    Mat: L’atelier de Joël Robuchon (3 michelin stjärnor) var en upplevelse ut över det vanliga, Pirata en liten pärla och wooloomooloo var suverän med en suverän rooftop.

    Svara
  • Bra jobbat, med snuset alltså!
    Slutade med mitt långvariga nikotintuggummimissbruk för 6 månader sen, kunde inte sova första veckorna, var klarvaken men annars gick det bra. Fick du några abstinenssymtom?

    Kram från Mathilda

    Svara
  • Vad menar du med demonstrationerna i Hongkong? Menar du att de ska ge avkall på demokrati så att du ska få lugn?

    Svara
  • La Petite Maison – fransk restaurang. Ligger i central. Helt fantastisk mat, drinkar, lokal och stämning.
    Zuma – japansk. Lika bra som La Petite Maison fast med annan typ av mat. Lite festligare och vibrant medans La Petite Maison är mer fancy.
    Ozone, Ritz Carltons bar. Världens näst (?) högsta bar med grym utsikt över hong kong skyline.

    Svara