Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:37 | oktober 11, 2019

Salsicciapasta på Den Gamle och Havet, Doppremiär, Mysig hemmamiddag och American Pancakes söndag!

petra tungarden blogg-31

Först och främst, herregud vad skönt det var att duscha ordentligt. Tvätta håret, raka benen – känner mig som en ny människa efter gårdagens skrothög.

Förra fredagen rivstartade jag helgen med Steffi och Carro genom att äta pasta i världsklass på ”Den gamle och havet”. Ni måste prova deras salsicciapasta, den är en riktig vinnare. Måste prova att slänga ihop det receptet själv hemma. Vi åt en riktigt tidig middag och sedan gick jag hem och såg det sista av Idol tillsammans med Lorpan och Viktor.

Dagen efter var jag på ett tidigt Becorepass redan vid nio. Var chockad över att jag själv kom upp ur sängen. Men som alltid galet skönt efter, hann inte med så mycket träning i veckan så då var skönt att iallafall få in två pass under helgen.

Jag har insett att så fort jag råkar sluta helt i två veckor så är det kört, då är det så svårt att komma tillbaka. Så nu har jag bestämt mig för att oavsett vad ska jag iallafall få till något under veckorna, så jag inte hamnar i den onda spiralen igen. Mår ju så mycket bättre när jag tränar. Är ni likadana?

Sedan var det dags att gå på dop. Det var nämligen mitt kusinbarn Sigge som skulle döpas. Han skötte sig exemplariskt och skrattade sig igenom hela historien. Jag har alltså två kusiner, Niklas och Jocke. Men det är Jocke som ni sett mest av här i bloggen. Det är också Jocke som är tillsammans med min kompis Ida – som nu har fått lilla Tuva tillsammans, vilket någonstans är min förtjänst, haha. Eller okej, jag såg iallafall till att de sågs. Först gick det inte så bra, det tog två år innan poletten trillade ner för båda – men sedan var det klart. Och nu har det barn, tänk va.

Både mitt och Sigges första dop! Tyckte vi skötte det med bravur. Därefter serverades det smörgåstårta och efterrätt. Herregud, vad längesedan jag förtärde en smörgåstårta, vad gott det är. Måste äta det oftare än vart tionde år.

Fått så många förfrågningar om skjortan, den är från H&M och kommer in vecka 45. Hur fina strumpbyxor? Är ju egentligen ingen strumpbyxatjej, men föll som en fura för dessa som jag fyndade till en plåtning inne på Calzedonia.

Därefter traskade jag hem eller okej, jag åkte VOI för att plocka upp Pucken. Sedan spatserade vi ner mot soliga Stureplan för att möta upp Mathilda.

Livets solstråle!

Sedan bänkade vi oss i solen på Milles uteservering och pratade ikapp. Jag är så stolt över henne, över hennes mod och styrka. Ingen ska behöva gå igenom det hon fått genomlida. Och ingen ska få bete sig mot en människa på det sättet hon blivit behandlad. Och jag vet att hennes berättelse och starka ord, en dag när tiden är mogen, kommer att hjälpa och rädda många andra i liknande situation.

Det bästa med Milles är att man kan sitta ute där året om. På vägen ner från lägenheten gick jag och beklagade mig över hur mätt jag var till Lorpan, att jag höll på att spricka av smörgåstårtan och efterrätten. Och en timme senare var mättnaden som glömd och begraven. Markus skickade ett sms till mig när jag la upp bilden på äppelpajen och skrev: ”En liten ficka för äppelpaj finns det alltid rum för”, haha. Så glad att jag ropade in den, för det var nog den godaste äppelpajen jag ätit.

petra tungarden blogg-52

Sedan vände jag i dörren och begav mig till nästa tillställning, nämligen middag hos Sara och Danijel med hela det här festliga gänget. Danijel hade slängt ihop en pasta som smälte i munnen. En riktigt mysig lördagskväll.

Hur kul är det att Bonnie och Tuva kommer ha varandra livet ut. Påtvingade bästisar for lajf. Jag ser hur de spanar på varandra redan nu, de är kärlek det.

På söndagen var vi inbjudna på american pancakes till Carro och Oskar. Matturnén fortsatte.

Medan vi snackade strunt lekte Bråke och Puck rövare i lägenheten.

Okej, hur gott är det med american pancakes? Varför äter jag aldrig det hemma? Speciellt med salta bacon och lönnsirap, det kittlar i munnen för det tillfredställer så många smaklökar.

Blev så sugen på att investera i ett nytt täcke när jag kastade mig i Carro och Oskar sängs. De hade världens skönaste duntäcke från Hästen, som en hotellsäng, fluffigt som en vispad maräng.

Medan Puck och Lorpan traskade hemåt gick jag och Mathilda till Becore för att bränna av ett Barrepass. Var tung som bly när jag gick dit efter mastadont brunchen, men väl igång var det skönt att röra på sig.

Sedan gick vi hem och gosade i sängen och stekte på en krögarpytt till middag.

En riktigt minglig och mysig oktoberhelg!


10 kommentarer10 kommentarer om “Salsicciapasta på Den Gamle och Havet, Doppremiär, Mysig hemmamiddag och American Pancakes söndag!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här