Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:38 | september 29, 2019

Den smaskiga guilty pleasure listan.

Vad äter du när ingen ser?

Kan äta riktigt konstiga saker när brännande dömande blickar är långt bort inom räckhåll.

En ny riktigt sjuk fäbless är vakumförpackad färdiggrillad kyckling som jag äter hängandes över köksön. Plockar upp de kalla kycklingskivorna med fingrarna rakt upp och ner ur förpackningen och trippeldoppar ohämmat varje bit i MAX Hamburgares Hot Creole dipp.

Att smälla en bruk senapssill på stående fot med kylskåpsdörren öppen är ett förekommande beteende om hungern smyger sig på.

En hårt stekt krögarpytt med ett generöst täckande tak av rödbetor som sedan attackeras av ett ösregn ketchup är alltid en succé.

Har ingen problem med att sätta i mig kall korvstroganoff direkt ur hyllplanet i kylen till frukost.

Hur många cola light burkar dricker du EGENTLIGEN på en dag? 

Usch, jag visste att jag själv skulle ställa den frågan till mig. Jag har efter många år av ett nästan sjukligt intag av läskeblask minskat min konsumtion något. Men det är fortfarande illa. Jag skulle vilja säga 1, men då berättar jag nog en förskönad del av sanningen.

Jag snuddar nog 3 burkar om dagen i snitt, kanske 2 en bra vecka. Är jag bakfull är jag som en nyskild, hungrig hen i stora baren på Riche en dimmig fredagskväll. OTÖRSTIG – det går inte att stoppa mig. Jag häller i mig allt som kommer i min väg – ung som gammal, pet-flaskor, burkar som glas.

Usch, vill ni veta en annan ångetspuck. Räknade precis ut att om jag i snitt cashar ut 30 kronor om dagen på cola light så blir det 10 950 kr per år. Riktig ångestmacka.

laskberoende cola light

Hur många dagar har du gått utan att duscha? 

En gång var jag på Bosse landställe i fyra fem nätter utan att duscha en enda gång. Deras dusch var paj – och det var iskallt i vattnet. Tror faktiskt inte ens att jag bytte kläder, haha. Ska jag berätta det absolut vidrigaste med hela storyn? Vi bastade en dag – utan att duscha. Fy fan har aldrig varit så äcklig eller längtat så mycket efter en dusch.

Vissa människor älskar ju att duscha. Jag? Not so much. Jag gör det för att jag måste. Däremot fullkomligt älskar jag att bada badkar, men ett sådant har vi dessvärre inte.

Vad är på tv:n om du är ensam hemma? 

Jag hör till den typen av människa som kan ha samma film på om och om igen. Den rullar liksom i periferin medans jag pysslar med annat. Det finns två filmer, enligt mig, som är klippt och skurna för just det ändamålet – The Holiday och Föräldrarfällan. Tror någon utomstående skulle ringa akutavdelningen på psyket om de loggade in på mitt Netflixkonto och såg hur många gånger jag tittat på när Kate Winslet är olyckligt förälskad och smiter till LA.

En annan riktig tjejserie som jag börjat kolla på efter inrådan från Linn, som är samma manusförfattare som Gilmore Girls, är ”The Marvelous Mrs. Maisel” – den är så mysig, lättsam och rolig. Jag kan lätt bli manisk när det kommer till serier, men denna kan liksom puttra på utan att jag känner att jag ”måste” se ett avsnitt till.

Den handlar om hemmafrun Miriam i 50-talets USA som fått allt hon någonsin önskat sig – två barn, en perfekt man och en tjusig våning i NYC. Tills hennes perfekta liv en dag rasar samman – och livet tar en oväntad vändning när hon upptäcker att hon är en naturbegåvning för ståuppkomik.

Lovat att ni ser den! Den är värd att kika på bara för att ta in scenografin och kostym.

Hur ofta råkar du somna med smink? 

Håll för öronen alla hudterapeuter där ute så ni inte får en chock och svimmar. Men senaste tiden har det hänt med lite för jämna mellanrum, gud bevara mig – och mitt ansikte. Har däckat i sängen med full sminkning. Men nu har jag handlat hem sminkservetter och lagt bredvid sängen ifall det krisar.

Har du sovit med kläderna på? 

Oh, ja! När jag va yngre och varit ute och slirat på stan gick jag ofta hem och totaldäckade med fullmundering rätt ner i sängen ba.

En gång var jag utklädd till Batwoman i en latexdräkt som lämnade noll utrymme för syre, den satt lika slickat på mig som parkeringsvakterna hökar över Stockholms gator. Att sedan addera ett par svindlande lårhöga skinnstövlar gjorde inte saken bättre. På något höger hade materialen fått tycke för varandra under kvällen på dansgolvet – och var till min chockerande min oskiljaktiga när jag med våld försökte separera dessa två. Jag satt där mitt i natten på min sängkant med svetten som porlade av de hastiga rörelserna i min kroppsstrumpa av plats, samtidigt som jag gymnastiskt försökte böja benet i olika vinklar för att med våld bända loss stövlarna.

Det hela slutade med att jag fick sova med dräkten nerdragen till knäskålarna och stövlarna på.

Dagen efter fick jag skamsen ordagrant gå ner med latexsvansen mellan benen, förbi grannar och byggjobbare för att hoppa in till Forni som fick slita av stövlarna medan jag låg och spjärnade krampaktig hållandes i soffan för att inte åka med i hennes ryck.

Blunda nu och föreställ er känslan när fötterna äntligen får se dagens ljus, när min hud efter ett halv dygn inplastat äntligen får andas.


16 kommentarer16 kommentarer om “Den smaskiga guilty pleasure listan.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Appropå att äta när ingen ser… Kan LÄTT äta en hel burk rostad lök som snack till en film :p eller ja, åt det i min killes närvaro också tills han typ slet den ur min hand och skrek SLUTA!!

  Svara
 • Hahaha! Rostad lök är fan livet!

  Jag och en kompis gjorde en gång en soppa på fyllan av ceasardressing och rostad lök. Båda mådde ”sådär” dagen efter, haha.

  Svara
 • Haha älskar detta! Fabulöst att höra att du också kan se om Föräldrafällan och The Holiday gång på gång – me too!! 😂👏🏼👏🏼

  Svara
 • Amen visst är det världens bästa filmer?

  Svara
 • Har också alltid samma filmer eller serier på i bakgrunden, alla tycker att jag är helt sjuk i huvudet haha.

  Svara
 • Men det är ju så behagligt!

  Svara
 • Haha, väldigt rolig lista. Min guilty pleasure är stekt falukorv och makaroner, toppat med massa ketchup OMG det slår typ allt!
  En stilfråga – lyckades äääntligen köpa din fina safari-klänning på er sample sale för några veckor sedan, har drömt om den sedan du släppte den förra året men har inte haft råd.. Till min fråga, hur kan jag styla den till hösten? Hann bara ha den ett par gången innan hösten klampade in och känns så trist om jag ska behöva vänta till nästa vår för att få ha den igen? Eller tycker du att den endast passar med bara (helst gyllene) ben? Älskar din stil! Tack för världens finaste klänning!

  Svara
 • Åh, det är också en riktigt vinnare! Mm.. falukorv är en riktig favorit.

  Amen, vad glad jag blir <3 Jag tycker den är toksnygg till ett par höga skinnstövlar med ett par tunna svarta strumpbyxor under eller barbent.

  Kramar!

  Svara
 • Åh vad kul att du svarade! Smart med höga stövlar, det ska jag prova. Tack för tips!!

  Svara
 • Så kul läsning, ingen är perfekt liksom!

  Svara
 • Min favoritfilm är fortfarande About last night från 1986. Min favorit är fortfarande Rob Lowe som har ena huvudrollen i filmen. Vissa saker bara förändras inte..och då var väl knappt någon här inne född hemska tanke.. 🙂
  Utöver just den filmen så kan jag glo på det mesta om och om igen. Ex Vänner går på repris varje kväll, år efter år och jag ser alla avsnitten om och om igen. Satc-boxen är slutkörd efter alla vändor i dvd´n.
  Jag förnyar mig sällan som ni hör.

  Svara
 • Men gud inte sett den, måste se! Så länge sedan jag såg på SATC, måste köra en ny vända pronto!

  Kramar!

  Svara
 • En ung Demi Moore har den andra huvudrollen. Gillar henne fortfarande också. Var ju barn när Bratpack-eran härjade i Hollywood.

  Kram!

  Svara
 • Om du älskar badkar men inget har kan jag varmt rekommendera en sån här!!
  https://villbada.se/

  Det ser knäppt ut men jag fick en i 30-års present och den är fan livet!!

  Svara
 • Hahahaha, det är det bästa jag sett! Är du seriös eller är det ett prank? Haha! Kanske ska investera i ett sådant då. Kramar!

  Svara
 • Petra, förstår att du skämtar men snälla, det blir så fel att prata om psykakuten i detta sammanhang när vi faktiskt är några som behövt åka dit pga riktigt dåligt mående. Vet att du inte menar något illa men det var en dum liknelse.

  Svara