window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | september 3, 2019

Pissfläckar, Dejt på Gröna Lund, Charmerande bebisar och kommande designsamarbete.

petra tungarden blogg-59

Nu kikar vi på lite soliga glimtar från förgående vecka. Konstaterade att vår matta är rökt, lämnade in den på mattkemtvätt men det gjorde det bara värre mattan tappade sitt glow och blev sträv istället. En mindre lyckad kemtvätt. Sedan har vi de ljuvliga pissgula fläckarna som lyser upp vardagsrummet med sin närvaro. Vet inte hur många avföringssolar vi har på mattan, men de är många.

petra tungarden blogg-58

Förra fredagen hade vi det här glada gänget på middag. Dante och Tuva, våra nyfunna bästisar som gjort storslagen entré i vårt liv skötte sig exemplariskt och sov nästan igenom hela aftonen.

På lördagen hade jag och Lorpan bokat in en aktivitetsdag fylld av äventyr. Min favoritdejt. Vi började med att träna på varsitt håll, sedan bänkade vi oss i den gassande solen på Sturehof. Valet av skinnklänning var inte ett genidrag när termometern visade stadiga 28 grader. Det kändes som jag var inkapslad i en soppsäck. Sa att Lorpan skulle få 100 kronor om han stoppade in handen innanför. Åt årets hundrade silltallrik och tyckte livet var toppen.

Därefter tog vi varsin Voi ut till Gröna Lund för att bränna av en sjukamp. Både jag och Markus är riktiga tävlingsmänniskor, så vet inte hur smart det var att sätta relationen på prov. Vem som vann låter jag vara osagt. Vill bara påpeka att det måste vara riggat, för jag förlorar aldrig. Som en killkompis sa: ”Är man inte en dålig förlorare – är man en riktig förlorare”.

Sedan försökte vi vinna på chokladhjulet. Lorpan hävdade storbystat att han alltid vinner, men nej det var en lögn. Tur att han är så söt.

Söndagen bjöd också på förträffligt väder så jag cyklade och mötte upp Forni, Bosse och Marith på en fika på Spiltan. Och passade på att utöva min nya favorithobby – kramas med mitt gudbarn Dante.

petra tungarden blogg-71

Och så passade vi på att ge vår försenade födelsedagspresent till världens bästa kompis Forniluren. Ett passfodral som hon önskat sig med sina initialer. Hon blev helt överlycklig. Finns det något bättre än att ge bort presenter till folk man älskar.

Sedan pinnade jag och Lorpan iväg och åt lunch innan jag snabbt gick hem och svidade om till ett Becorepass. Måste ha krymt min tröja i tvätten för den var så kort, kände mig väldigt avklädd, haha. Blev extra peppad innan passet när jag fick en cuteagression bild på Bon Bon! Bonnie rockade sin nya morotsdräkt, som får det att rycka i mungiporna.

petra tungarden blogg-74

Sedan var det återigen dags för slakt i Humlan, sista veckan. Vi körde bara en månad, saknar våra mornar tillsammans. De här gänget fick mig att pusha mina gränser.

petra tungarden blogg-77

Var på vårt Adoore kontor för att fixa med utförsäljningen. Hur vackert är MeliMelis kontor där vi hyr in oss? Drömlokalen! Skulle ge min högra hand för den våningen.

Vi sålde även av gamla samples som aldrig gått i produktion. Ångrar lite att vi inte producerade den här leopardklänningen i safarimodellen.

Mitt i allt kom Safira tjejerna förbi för att visa några fler färdiga samples för min kollektion för dem. Hur fint blev detta? Jag älskar ju kvinnokroppen, så skickade massa förslag som de sedan skissade upp. Man ser ju inte texten så tydligt men ville att det skulle vara ett budskap som passade till motivet tillslut landade det i:

”Our Bodies, Our choice”.

De kommer även som ett halsband.

Den här bilden gör inte örhängena rättvisa, de ser väldigt guldiga ut – men är sååååååå tjusiga i verkligheten. Ser uberlyxiga ut, de kommer även i silver. Kollektionen är ganska stor – längtar tills jag får alla färdiga smycken så jag kan visa er bättre bilder.


16 kommentarer



16 kommentarer om “Pissfläckar, Dejt på Gröna Lund, Charmerande bebisar och kommande designsamarbete.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej Petra! Såg precis bilden på din matta. Det där behöver absolut inte vara kiss. Min matta blev precis sådär av två vattenfläckar – gul och hemsk. Viskos tål inte vätska överhuvudtaget, inte ens vatten så kem hjälper inte. Jag kontaktade mitt försäkringsbolag och fick pengar för den förstörda mattan som nu ligger under sängen istället 😊

    Svara
  • Åh, dessvärre vet jag att det är kiss, bevittnat något dådet med egna ögon, haha. Men annars hade det ju varit festligt – och ett bra tips : ) Skönt att ni fick tillbaka cashen.

    Svara
  • Men alltså ni bara måste göra leoklänningen ju??? Finaste jag sett

    Svara
  • Åh, vad kul att du gillar den ; ) Ska klura på det!

    Svara
  • GAH, sista örhängena ska jag lägga vantarna på så fort de finns tillgängliga. WOW!

    Svara
  • Fornis babba är det sötaste sen Arnold kom till världen!!

    Svara
  • JAG VET!

    Svara
  • Alltså pärlörhängena i silver måste jag ha när jag gifter mig nästa sommar!! När släpper du kollektionen? <3

    Svara
  • Den släpps nu i början på november <3 <3

    Svara
  • Superfina smycken. Längtar!

    Svara
  • Rimligt att köpa/ge bort ett passfodral för typ 4 lax. Vad fyller ens ett passfodral för funktion?

    Svara
  • Det skyddar passet, jättebra om man reser mycket! Pärmen på mitt pass lossade lite en gång när jag var utomlands, det var skitjobbigt men löste sig tillslut så jag fick resa hem.

    Men du kanske egentligen bara ville gnälla utan att få ett svar?

    Svara
  • Det är ju något du kan ha med dig hela livet : ) Och vi var flera som gick ihop, så tycker snarare att det var kul för hon kommer tänka på oss varje gång hon plockar fram det genom livet. Kram!

    Svara
  • vilken härlig dag!
    kul att göra saker tillsammans och umgås.
    Spanan gärna in min blogg http://www.spriddetgoda.se vid tillfälle =)

    Svara
  • Petra!!! Jag har haft exakt samma problem. Lämnat in på kemtvätt och testat alla möjliga medel som ska hjälpa. Men som snarare bara har förvärrat (!). Framöver så är mitt BÄSTA knep att direkt när fläcken kommer – hälla varmt vatten över och sedan SALTA SALTA SALTA rikligt (typ 1cm tjockt lager haha) med vanligt finkornigt salt. Efter 2 dagar kan du dammsuga upp saltet och då har det sugit upp både vatten och de gula fläckarna. MVH person som räddat 5 kissfläckar på detta sättet på vita heltäckningsmattorna i sovrummen! Hahaha

    Dock kanske ni har andra material etc på era mattor så att det inte går, men för mig har det funkat toppen iaf!

    Svara
  • Hej!! Vart är din fina skinnklänning ifrån?

    Svara