Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:00 | augusti 20, 2019

Veckan i bilder: Kräftskiva i skogen, Misslyckad förrätt och Gudbarn på Spy Bar.

Sluta gnissla tander

Startade förra veckan med att göra botox i käken hos Anna Welander på Perfect Clinic. Min förra behandling började gå ur i mitten på juli och då började drömma som tusan. Har nog aldrig drömt så mycket konstiga saker som under den semestern. Antagligen för att jag inte kom ner i djupsömn och låg och spände käken. Jag har ju provat med bettskena, men spottar ut den under natten, ni ska se mina undertänder, de kan vara Sveriges rakaste då jag gnisslat ner de jävlarna. Innan vaknade jag mornarna med tänder som dunkade efter ett hårt nattpass och en stenhård käke som jag konstant satt och masserade, nu sover jag på moln.

Kenza Adoore

Blev så glad när jag såg att fina Kenza hade på sig vår röda Paris dress. Den fungerar tydligen väldigt bra att amma i, då det är knappar framtill har jag fått höra från flera soliga nyblivna mammor.

Sitter och räknar ner dagarna till vi släpper partykollektionen, vi håller på att planera hur vi ska plåta den nu.

Fick även upp att tokheta Bianca bar den blåa på pressträffen för Wahlgrens Värld. Så kul ju! Blir lika lycklig varje gång någon bär plaggen – och när ni skickar bilder till mig iförda plaggen.

Hade genomgång med Safira om min smyckeskollektion som släpps om en månad. Vi har ju jobbat på den här kollektionen sedan i vintras – och nu äntligen ska den släppas. Det här armbandet och ringen är två hjärtebarn från kollektionen.

Satte ihop outfits inför min plåtning tillsammans med Wakakuu. Hundra nyanser av beige kommer alltid vara en vinnande favorit hos mig.

petra tungarden blogg-29

I onsdags kväll var det dags för kräftskiva ute i skogen.

Jag tog följe med min vapendragare i crime.

Det var Mira som höll i kräftskivan tillsammans med vinet Stoneleigh. Vi hade faktiskt det vita vinet på vårt bröllop, gillar att det är så friskt. De hade scoutat locationen ute på Djurgården. Det var verkligen bländande vackert där mitt i allén. Ett perfekt ställe att gifta sig på om inte annat.

Många bra klor i den här skålen.

Passade på att catcha upp med Ged som jag spelat in youtube drinkvideos med.

petra tungarden blogg-40

Har ni sett en tjusigare västerbottenpaj? Man vill ju knappt sticka kniven i den här skönheten.

petra tungarden blogg-41

Mitt i allt detta magiska anlände en gospelkör som brände av ett bättre medley där i skogen med kvällssolen som letade sig in mellan träden.

Jag satt bredvid mästerfotografen och härliga Micha.

Sedan blev det tordag och vi skulle ha middag hemma för några kompisar då vi inte fick ihop någon helg tillsammans. Är upp över öronen förälskad i vårt porslin från H&M Home, den mintgröna färgen är verkligen ljuvlig.

Två av gästerna är vegetarianer så gjorde en Melanzana alla parmigiana. Som var så mycket jobbigare att tillaga än jag trodde, lusläste receptet lite snabbt innan jag beställde hem allt. De där förbannande aubergineplantorna skulle ju tillagas i all oändlighet, först ska de ”spolas av i kallt vatten” sedan torka på hushållspapper med salt. Nej, sedan ska de jävlarna stekas var för sig i massa olivolja innan man kan böra montera dem i formen. 

Men det blev väldigt gott. Tur var väl det för en av förrätterna gick inte att äta, haha. Osten blev stenhård i ugnen och gick att stena någon till döds med.

Att jag var på gymmet 08.00 dagen efter är chockerande. Det bästa med att boka pass innan är att man måste gå. Därefter jobbade jag innan det bar av på lunch med Daniel.

På eftermiddagen hade jag date med min bästis och mitt gudbarn. Efter många stökiga nätter skötte han sig exemplariskt i min famn. Under tre timmar sa han inte ett ljud, bara kollade upp mig och log. Han och jag gjorde en pakt. Om han lovade att börja sluta nattsudda, ska jag ta med honom ut på krogen tidigare. Dante sa ja – och sedan dess har han sovit bättre.

Gudmor går in och löser biffen (Skoja! De har kämpat med massa olika tips och knep och nu verkar det bli bättre). Tycker det är så häftigt att följa Dantes utveckling. Bara sedan sist ser jag hur han är medveten på ett helt annat sätt. Blicken är mer öppen och mottaglig. Såg till att hålla mig supernära hans ansikte så han skulle börja känna igen mig. Jag och Dante trivs verkligen i varandras sällskap. Tur, för mig kommer han inte bli av med i första taget.

Såg ett recept på Foodjunkies blogg med vattenmelonsallad med stekt tofu i teriyakisås. Måste prova detta i veckan, vattnades i munnen.


6 kommentarer6 kommentarer om “Veckan i bilder: Kräftskiva i skogen, Misslyckad förrätt och Gudbarn på Spy Bar.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Håller med om att Melanzane alla parmigiana tar lite tid att göra. Vilken tur att du tyckte det blev gott. Själva tycker vi att det är nästan det godaste som finns – så därför tycker vi det är värt besväret. Hoppas du inte blir avskräckt från att prova andra av våra recept – det flesta är mycket lättare. : )

  Allt gott!
  Systrarna Eisenman

  Svara
 • Nej, men det blev så gott ju! Nästa gång ska jag ha tid att preppa allt i tid innan så är det inga problem ; ) Ska absolut prova fler recept! Kramar!

  Svara
 • Vilken toppenvecka du verkar ha haft 🙂

  Svara
 • Den snygga jackan 🤩🤩 Hittar inte den på deras hemsida, vad är det för märke?

  Svara
 • Den är från Dagmar ; ) Kramar!

  Svara
 • Alexandra Nilsson har också haft dina klänningar m.m… Är det bara vissa influenser som gills?

  Svara