Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med Jacobs Creek

17:30 | augusti 5, 2019

Årets första kräftskiva!

På Österlen bestämde vi oss för att riva av årets första kräftskiva. Efter mycket om och men lyckades vi förbeställa svenska signalkräftor i fiskhandeln i Kåseberga. När jag fyllde 25 i februari för 6 år sedan bestämde jag mig för att ha kräftskiva i min lägenhet på 47 kvadrat för 50 personer. Det var minst sagt trångt, svettigt och alldeles alldeles underbart – ni kan se alla bilder från den stökiga kräftskivan här. Minns att ingen hade möjlighet att gå på toa förrän sittning var över, min pappa gjorde även succé som sitt alterego Berit. Han kom förbi spontant och höll ett födelsedagstal, han högsta dröm som ung var att bli skådis.

Tror traditionen ligger mig så varmt om hjärtat för jag älskar hela konceptet med att sitta länge, pilla, sjunga – det blir nästintill alltid en go stämning på kräftskivor.

kraftskiva alkholfritt-35  kraftskiva alkholfritt-4

Jag och Carro begav oss ut för att plocka ihop middagens bukett.

    kraftskiva alkholfritt-35

Ellen och hennes man trädgård är som en lummig vildvuxendröm, där tomater trängs med kryddor och färgstarka rosor.
kraftskiva alkholfritt-33

Den soliga kompotten fick bo i en vacker loppis fyndad kanna.

Victor drog till med dagens hjälteinsats och körde 20 minuter för att handla kräftpynt. Tror vi ringde fyra olika butiker för att slutligen finna en som hade fått upp sina dekorationer för säsongen. Vi var nog först på bollen.
 

Han tömde butiken på kräftattribut.

Det regnade ner serpentiner från taket.

Det enda jag inte gillar med kräftskivor är att det lätt kan bli för mycket av det goda. Man vill ju hålla hela aftonen – och jag gillar verkligen snaps, men har lärt mig att bara ta en liten sipp. Ett bra alternativ är att köra varannat glas alkoholfritt, varvat med vatten. Tycker Jacobs Creek Rose Unvined passar utmärkt till ändamålet. Deras rosévin är riktigt läskande och har en fruktig smak med inslag av granatäpplen, vattenmelon och jordgubbar. Servera det iskallt!

En annan nyfunnen kombo är att servera Jacobs Creek rosé Unvined med isbitar och toppa med lite soda och jordgubbar.

kraftskiva alkholfritt-35 kraftskiva alkholfritt-35

Bäst av allt är att hittar flaskan i matbutiker. Tycker deras rosé fungerar till allt från luncher och middagar som att unna sig ett glas på eftermiddagen i gassande sol. Gillar också att rosévinet inte är för sött, precis som deras alkoholfria bubbel. Tycker vissa alkoholfria alternativ smakar mera saft.

Hela augusti är ju också kantade av roliga tillställningar och spontana kvällar – man vill ju snärja det sista av sommaren. Dock känner jag mig rätt mättad på alkohol. Och har verkligen inga problem med att välja alkoholfria alternativ istället. Har hela vinkylen fylld till bredden med Jacobs Creek Unvined.

Mina favoriter är verkligen rosét och deras bubblor, Jacobs Creek Unvined Sparkling. Eller så känner jag så nu för att det fortfarande är sommar. Ofta vill jag bara åt den festliga stämningen som infinner sig med ett glas i i handen.
kraftskiva alkholfritt-31

Sedan slog vi oss ner till bords och kramade ur det sista från solnedgången. De har verkligen placerat uteplatsen optimalt så man inte missar en stråle innan solen väljer att tacka för sig.

Vi hade inte bara preppat med kräftor, Lorpan hade bakat västerbottenpaj – och så gick grabbarna lös på sillen! Som ni vet är sill något av de festligaste jag vet. De hade lagt vantarna på en mojitosill (som var det godaste jag ätit, currysill (DÖR FÖR CURRY) och såklart hela Sveriges favorit senapssill.

Åh, kommer minnas kvällar som dessa när temperaturen sjunker och mörket faller. Funderar på om jag ska styra upp en egen kräftskiva för alla vänner. Om min dröm om ett eget landställe hade varit sann hade jag förmodligen bett alla nära och kära att boka upp alla helger från mitten på augusti till mitten på september för ändamålet.

Tack och hej! Mera kräftskivor åt folket!


18 kommentarer18 kommentarer om “Årets första kräftskiva!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Wow, vilken miljö. När kommer dina tips? Är sååååå nyfiken….

  Svara
 • Österlentips? Ska samla ihop alla och få upp det i veckan! Kramar!

  Svara
 • Yes! Åker dit på torsdag och stannar till måndag. Du är ju mästare på att hitta bra ställen =)

  Svara
 • Fattas det inte en reklammärkning här?

  Svara
 • Det står supertydligt ”Betalt samarbete med Jacobs Creek” med en gulskylt över hela inlägget när du scrollar ; )

  Svara
 • Det gör det tyvärr absolut inte ):

  Svara
 • syns inte på min mac i allafall

  Svara
 • Får jag vara jobbig och fråga vad har ni för webbläsare? Ska se om det blivit någon bugg i systemet, det är utmärkt i min! Syns på min, Markus och på mobilen. Men kanske hänt något om de uppdaterat sajten eller dylikt.

  Ber IT-killarna kolla på det direkt. Det är inte en gul header som följer med inlägget när ni läser?

  Svara
 • Så klart, jag har Chrome på min dator. Nej, vet hur du menar hur det brukar bli och syns fortfarande inte hos mig!

 • Har mailat dem nu : ) Får jag vara skitjobbig och fråga om din mail? Skulle de kunna få kontakta dig på mailen om de inte hittar vad det är så de kan ställa några frågor? Du behöver sjävklart inte ställa upp, om du inte pallar.

  Svara
 • Syns supertydligt här

  Svara
 • Så magiskt! Vart kommer klänningen ifrån?

  Svara
 • Från Ganni ; ) <3 Kramar!

  Svara
 • Vart kommer den underbara klänningen med hästar från?

  Svara
 • Från Ganni ; ) <3 Kramar!

  Svara
 • Tack för svaret och för en underbart härlig blogg såklart! 🙂

  Svara
 • Ser inte heller reklammärkningen. Har Mac och Chrome som webbläsare.

  Svara
 • Har mailat dem nu : ) Får jag vara skitjobbig och fråga om din mail? Skulle de kunna få kontakta dig på mailen om de inte hittar vad det är så de kan ställa några frågor? Du behöver sjävklart inte ställa upp, om du inte pallar.

  Svara