window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:12 | augusti 4, 2019

Badrums Makeover

petra tungarden badrum

Hörni! Nu är jag tillbaka från semestern så imorgon är bloggen back on track, precis som vanligt. Den här sommaren har jag bloggat när tiden funnits där, men verkligen njutit av att vara ledig, ladda batterierna och samla inspiration för att komma tillbaka med full kraft. Och nu kliar det i fingrarna. Längtar efter att börja jobba ordentligt, ta tag i träningen igen, laga mat hemma, träffa alla vänner och falla tillbaka i rutiner.

En sak som jag velat ta tag i och legat och fnulat på under lata dagar i solstolen är vårt badrum. Jag vill måla om och byta lampor (lyckats crasha ena skärmen).

Ni som läst bloggen länge vet ju att vi blåste ut hela lägenheten och gjorde om allt från scratch – här kan ni se alla före- och efterbilder. 

petra-tungarden-renovering-fore-efter

När vi köpte lägenheten såg det ut så här. 

petra-tungarden-renovering-fore-efter

Vi stängde igen ena ingången till badrummet för att kunna bygga kök i deras gamla sovrum. 

De förra ägarna hade två dörrar in till badrummet. Så vi stängde igen ena när vi flyttade köket till deras sovrum. Sedan byggde vi ut en del i hallen som rymmer både tvättmaskin och torktumlare vilket frigjorde massa golvyta. Ja, och sedan brände vi ut allt flyttade handfat, toalett etc. Där de haft sitt inbyggda handfatet gjorde vi om till hyllplan för förvaring. Yes, det är lampor bakom den stora marmorskivan – det är väldigt mysigt på kvällen när man har dämpad belysning. Det var ingen enkel historia att montera det enorma blocket och lyckas få blandaren i exakt samma mått. De hade ju bara en chans på sig, men de fixade det briljant.

petra-tungarden-renovering-fore-efter

Man kan säga att jag kämpade i motvind när det kom till val av kulör. Tillslut lyckades jag snärja Lorpan. Jag ljög och sa att färgen var ”död lax” alltså mer grårosa. Ni skulle sett hans min när han gjorde entré för första gången och utbrast:

”DET ÄR JU ROSA”

Ops…

Men nu har jag alltså kommit på andra tankar och vill måla om. Antingen i liknande kulör som bilden ovan i en dov grön.

Men det lutar mest åt puts i en varmare grå, typ en greige, om grått och beige hade fött ett barn.

Park-III-Background-On

Är också sugen på att köpa nya badrumslampor, lite cleanare. Den här godbiten från Workstead kostar dessvärre lika mycket som en månadslön, så den blir det inte.

Har ni sett någon liknande men till ett mer humant pris?


12 kommentarer12 kommentarer om “Badrums Makeover”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kolla på badrumsbutiken.se, inte lika lyxig, men samma stil. Altea500.

  Svara
 • Tänker mycket på att vi måste sluta konsumera så mycket för att ens våra barn ska överleva klimatförändringar. Så jag tycker det känns onödigt att renovera om ett badrum som ni precis renoverat. Skulle vara så fint att se bloggare släppa på konsumtionshetsen hela tiden, man behöver inte förnya sitt hem så ofta – inte när konsekvenserna av vårt konsumerande kommer leda till katastrofala situationer för våra barn.

  Svara
 • Håller med…

  Svara
 • Ja! Och i det också se till att göra hållbara val från början vid en renovering…

  Svara
 • Håller med

  Svara
 • Instämmer helt!

  Svara
 • En till här som också reagerade likadant.

  Svara
 • Hej!

  Håller absolut med om att man ska tänka sig för i sina val. Men känner att byte av väggfärg ändå är försvarbart. Den rosa tonen blev alldeles för varm, då våra spottar i taget är mer guldiga, än kalla. Vi ska alltså inte riva ut hela badrummet och köpa nytt – bara måla om. Och eftersom en av lamporna gått sönder, då vi crashade glaset så passar jag på att byta lampor. Kommer självfallet inte kasta de gamla utan sälja vidare den som är hel i duon.

  Svara
 • Tack för att du svarade. Jag menade inte att döma individer eller hacka på exakt den här om-målningen (vilket självklart är helt ok, och om sker går sönder klart man ska laga eller ersätta det).

  Det är väl mer hela känslan som kommer när man ser folk blåsa ut en hel lägenhet och totalrenovera för att sen snabbt tröttna på det och ändra igen. Det är inte emot dig personligen, mer att jag får lite panikkänslor när jag tänker på hur influensers faktiskt bygger hela sin karriär på att uppmana och ”inspirera” folk till onödig konsumtion och sätter en standard där det verkar helt normalt att byta ut inredning konstant. Det är inget någon borde ta efter.

  Svara
 • Ja, fattar inte denna hets….

  Svara
 • Alltså, att måla om är väl inte att göra en ny renovering! Nu tycker jag att det går för långt om man inte skall få byta färg i sitt hem. Så länge man inte byter hela bad- eller köksinredningar i onödan. Här handlar det om ett färgbyte och utbyte av lampor. Så trött på allt skuldbeläggande överallt.

  Svara
 • Åh vad jag håller med! Självklart får man byta färg på väggarna då och då och ännu mer självklart får man byta ut trasiga lampor.

  Vi kan ju istället diskutera miljöboven ”våra barn”, men att föda så många ungar man vill är i Sverige en mänsklig rättighet och då är det såklart lättare att skuldbelägga ett simpelt färgbyte på några kvadratmeter.

  Svara