Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:49 | juli 29, 2019

När man känner att man hittat rätt!

Att hitta vad man vill jobba med är som att spela rysk roulette. Somliga människor går in på livets casino och får jackpott direkt, medan andra trevar sig fram kast efter kast. Hur tusan ska man veta vad sitt kall i livet är?

När jag var yngre var min högsta dröm att jobba på en tidning. Jag minns hur jag tog min veckopeng och köpte magasin – och istället stal mina småsyskons godis. Slukade allt som kom i min väg från inredning till mode. Minns att jag drack väldigt mycket te på den tiden, stora baljor med te slank ner i min tonårsstrupe dagligen och min bästa stund var på kvällen när jag la mig i sängen smuttandes på min balja earl grey och fick dyka in i alla reportage i mitt gamla flickrum på övervåningen.

Vid 19 års ålder kände jag mig vilsen, precis hemkommen från en månads resande i Thailand med noll kronor på kontot, det enda jag hade att stoltsera med var min solbränna. Innan dess hade jag båda avverkat jobb som servitris (började extrajobba när jag var 13 år), försäljare på PC-city, barnflicka, Åhléns parfymavdelning, NK Fashion and Denim, PUB’s klädavdelning, Julgalan… listan kan göras lång. Bloggen hade tagit fart och mitt i mitt upplösningstillstånd blev tillfrågad att börja jobba på Tjejsajten som redaktör, som under min tid där bytte namn till Devote. Därefter blev jag rekryterad till Bubbleroom och efter ett år bestämde vi oss för att släppa ett eget magasin, som distribuerades av Tidsam och skulle stå på nästintill alla tidningshyllor från Malmö till Norrland. Glömmer aldrig känslan när jag gick mot hyllan inne på Daglivs på Kungsholmen och såg vårt första nummer framför mig, sida vid sida med Elle, Damerans värld, Residence. Japp, och tre år senare efter tre svettiga arbetsintervjuer hamnade jag på Metro Mode, där jag spenderade sju helt fantastiska år. Lärde mig så mycket under resans gång och är evigt tacksam för de åren.

Det redaktionella formatet ligger mig fortfarande ömmande varmt om hjärtat och jag hör nog till skaran som konsumerar mest tidningar i landet. Går alltid till samma pressbyrån inne i Moodgallerian som har bredast utbud från världens alla håll och kanter. Går alltid fram till kassan och hivar upp en tegelsten på disken, så att kassörskorna hajar till av dunsen. Och nu har jag såklart Her Hour om lågan faller in, men den sköter ju Pålle och Uchenna med bravur.

Idag när vi kom tillbaka från landet slängde jag mig på cykeln för att trampa bort till Adoorekontoret, vi hade nämligen fått flera nya samples och kassar med nya tygprover. Uppspelt och svettig satte jag nyckeln i låset och nästan sprang in till vårt rum med samma entusiasm och hunger som för 20 år sedan när den årliga JC-rean ägde rum.

Tror att det är tack vare av många av er som läsare som jag känner mig helt uppslukad av Adoore. Ni är så många som skickar bilder och skriver fina meddelanden om hur bra klänningarna jag sitter. Och nu är jag så redo att kicka igång, det kliar i fingrarna. Känns som vi famlat lite i mörket, men nu äntligen hittat vårt DNA.

Längtar tills jag kan visa upp de nya stylesen. Och jag är så tacksam och glad att ni läst bloggen under så många år och följt med på hela resan, för utan er vore ingenting av detta möjligt! Så puss på er i sommarvärmen.

ADOORE KLANNING PARIS FRONT

petra tungarden italien-41

ADOORE

Sneak peak, party party party!


7 kommentarer7 kommentarer om “När man känner att man hittat rätt!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Dom är helt fantastiska, men synd att det är polyester, går det inte att ta in lite andra material med utan att tappa den fantastiska passformen?

  Svara
 • Heja dig Petra!!

  Svara
 • Följt dig sen ”Shecity” tiden och är så imponerad av dig. När klänningarna kom så var det sååå givet att jag skulle ha en klänning från ditt egna märke! Du är så grym! Heja dig!

  Svara
 • Så kul att höra om såna här tillbakablickar och dina tankar om allt möjligt! ❤️ Mer sånt.

  Svara
 • Åh Petra, snälla, snälla, snälla! Jag fullkomligt älskar Adooreklännigen du lagt upp bilder på här ovan, men LOVA mig att den kommer komma in i fler färger? HELVIT tillexempel? Mörkröd? Fler kalla färger? Köper den gärna i tusen andra färger, men av alla du valt hittills har tyvärr ingen smickrat min kräsna hudton så jag liksom går och längtar och trånar efter att nya färger ska släppas! LOVA att den inte försvinner innan jag fått tag på en i MIN färg? <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  Svara
 • SNälla snälla snälla snälla svara! Haha

  Svara
 • Så kul! -heja dig!

  Svara