Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:51 | juli 26, 2019

Första dagen i Toscana!

petra tungarden italien-38

Så här lycklig blir man efter att ha bilat klart från Rom till Toscana. Det firade vi med en panglunch som Oskar scoutat upp på vägen i en liten närliggande by.

Vi rullade ner för den långa branta grusvägen till vårt hus för veckan, det första vi möttes av på höger sida var ett stort solrosfält. När vi klev in på uppfarten möttes vi av det enorma pampiga stenhuset som bara för ett decennium sedan var ett nergånget ras. Ägarna har rustat upp pärlan till tänderna. Det är Carro och Oskar som letat som dårar efter hus som rymmer den ogenerade laguppställningen.

Det här huset är verkligen som klippt och skuret för större sällskap med massa sociala ytor och olika loungedelar runt hela byggnaden. Ett annat dilemma när man ska boka större hus är att rummen ofta kan skifta, men här var varje enskilt rum lika fint och hade eget badrum.

Fullkomligt älskar de italienska romantiska lantliga.

petra tungarden italien-37

Jag, Carro, Oskar och Lorpan bodde i gästhuset som välkomnade en med den här vyn.

Hoppade direkt in i en baddräkt från Calzedonia och begav mig mot poolen.

Där vi skålade in vistelsen tills solen sakta började färga hela himlen likt en brinnande grapefrukt.

Vi kastade på oss kläder för att vara redo för middagen som skulle serveras vid halv tio, när samtliga hade anlänt till huset. Kockarna Leonardo och hans fru Maria lagade italienska fyra rätters varannan dag, som man kunde boka med huset. Det kostade inte så mycket att boka på dem, överlag så var priserna riktigt snälla i Toscana.

Första kvällen blev en riktig pangkväll med dans in på småtimmarna. ’

Nu ska vi köra ut till Norrtälje för att träffa Markus mamma och hämta vårt lilla monster!


13 kommentarer13 kommentarer om “Första dagen i Toscana!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här