Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:03 | juli 1, 2019

Min semester: Toscana, Positano och Österlen.

Petra Tungarden Bikini

Nu sitter jag bänkad hos Emelie på Hairtalk för att få ordning på sommarbarret. Jag är ju väldigt blond i mig själv, och senaste tiden har vi gjort botten lite mörkare men under sommaren går det inte. Bottenfärgen slår bara om och blir orange/gul. Så nu drar vi i blonda slingor igen, då det är lättare att dra in en silverinpackning i ”en” färg. Önskar att jag kunde färga det lite mörkare, men det får bli i höst. Ser ju ut som jag är flintis när håret växer ut från skalpen om jag inte underhåller färgen.

Nu är det exakt 11 dagar kvar till semestern. Men eftersom vi fick en vecka i Athen, känner jag ingen stress utan ser verkligen framemot en lugn vecka med jobb och pill i hemmet. Våren har för min del varit kantad av sociala tillställningar, så ska bli skönt att bara ladda batterierna den här veckan för det känns som många går på semester prick nu. Vi rivstartar nämligen vår vacay i Italien med ett soligt gäng på 16 personer. Så den här veckan tänkte jag dedikera åt träning, bloggen och Adoore. Och ta tag i saker som jag inte hunnit med hemma, så man kommer tillbaka från ledigheten utan massa jobbiga puckar som man sopat under mattan.

Villa-la-madonna-pris-aktiviteter-mat-blogg-3

Den här sommaren åker vi först till ett hus i Toscana med ett riktigt glatt gäng. Tror dagarna kommer vara kantade av poolhäng, vinprovningar, roliga middagar och pingistuneringar.

Poitano hyra bat

I Positano har vi bokat in heldag på en båt som ska ta oss runt på havet.

Därefter bilar jag, Carro, Oskar och Markus vidare till Positano där vi spenderar 5 nätter i en lägenhet vi hyrt. Vi hade sådant flyt, för nästan alla hotell var slutsålda, så kom Carro över en riktig drömlya för en spottstyver på Airbnb.

Ska äta frukost med overkliga vyer.

Vill att det ska rinna kolhydrater ur öronen på mig när jag åker hem.

Äta middag på Le Sirenuse terass i den regnbågslika solnedgången.

Som en godispåse.

Nordiska Kok Ellen Dixdotter shaker kitchen

Sedan landar vi hemma någon dag, för att slutligen bila ner till Österlen där vi tillsammans med några vänner hyrt en idyllisk drömkåk, som är Ellen Dixdotters sommarhus.


10 kommentarer10 kommentarer om “Min semester: Toscana, Positano och Österlen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Varför bloggar du nästan aldrig om inredning längre? Jag började läsa din blogg för ungefär 5 år sedan för jag fullkomligt älskar din inredningsstil. Vet att så många fler får så mycket inspiration av dig! Vill sååå gärna se mer inredning!

  Svara
 • Det går så i perioder för mig. Just nu känns vår ”hem” klart och då svalnar liksom intresset lite. Men ska bli bättre på det, är ju ett riktigt inredningsfreak i grund och botten. Tack för påminnelsen <3

  Svara
 • Låter som en helt underbar semester!

  Svara
 • Håller tummarna för det <3

  Svara
 • Hej Petra, Jag också till Positano i sommar men det var några år sen sist – vet du om det fortfarande är OneFire som gäller eller om det finns några nya härliga beach clubs? tack!

  Svara
 • Gah, jag älskar One Fire! Fick massa tips från Hanna MW och ligan så kan samla dem i ett inlägg. Kramar!

  Svara
 • Tack det vore så snällt! Haha ja lilla gubben med vattenmelon är ju livet 🔥

  Svara
 • Hej snygging.
  Vilken storlek hade du i Sjöstedt gräddbakelse?

  Svara
 • Hola Guapa!

  En 38 för det var enda storleken som fanns kvar, men på bröllopet hade jag en 36. Den sitter inte så tight så båda storlekarna fungerar <3

  Svara
 • Måste slänga iväg tips till dig på Positano 🙂

  Ta och drick vin eller champagne inne på Palazzo Murats fantastiska innergård… vi bodde på hotellet och det är galet vackert, gott och trevligt.

  Sönerna till damen som äger Palazzo Murat har en villa https://www.villamagiapositano.com som ni kan besöka för en middag, en enastående utsikt och bästa maten och servicen, som en dröm. Nästa gång hyr ni hela villan…. den kan man hyra med pooler och allt. Helt otroligt!

  Lycka till med resan!

  Svara