window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:31 | juni 27, 2019

Midsommarfirandet!

Nu är det snart en vecka sedan vi bilade ut mot Värmdö för att fira midsommar hos Linn och Mattias. Jäklar, vad fint de hade styrt och ordnat. Tog för en gång skulle inte så många bilder, inte som sist när jag tog över 300 som jag fortfarande inte publicerat, haha. Jag har sagt det förr men Linn och Mattias har världens drömmigaste landställe. Skulle ge min högra hand för det.

Ju äldre jag blir desto mer längtar jag efter en oas att fly till på landet. Ett litet torp vid vattenbrynet, som man rustar upp pö om pö, dit man åker för att ladda batterierna och kan bjuda ut sina vänner på rosékvällar ute på bryggan, paddla ut och pimpla aborre, äta långa frukostar i morgonsolen, läsa böcker i hängmattan. Ska sätta upp ett sparkonto för detta så fort jag skakat av och återhämtat mig från bröllopsskulderna. Sitter ofta och drömmer mig bort på Hemnet och fönstershoppar skärgårdsidyller. Kan sitta och dregla framför Elsa Billgrens blogg när de befinner sig på Gotland. I slutet på sommaren har vi och några kompisar hyrt ett riktigt ha-begär hus på Österlen där vi ska spendera en hel vecka, längtar ihjäl mig.

PANGBRUDAR! Jag slängde ihop en krans av en stor maffig bukett jag hade hemma som sjöng på sista versen, vilket resulterade i en riktig Frida Karlo skapelse. Såg mer ut som en blomland höll på att kväva min hjässa.

Kan nog aldrig under mina senaste år minnas att vi haft så fint väder som denna midsommar. Minns när jag styrde en midsommarfest för tre år sedan och det var 11 grader, samma temperatur som det var på julen. Vi hade lagt massa pengar på att hyra ett ställe med egen strand, bastuflotte och scen för 80 personer, men det regnade precis hela dagen. Så vi satt inne och tryckte i världens minsta lokal. Tror kanske det är därför folk blivit så berusade genom åren? Fanns liksom inget annat att göra. Men i år vänder det, det här är nya midsommartraditionen, strålande sol och inte moln på himmelen.

Landställets bästa utkiksplats.

Både jag och Buco hade på oss Adoore dagen till ära.

Dagen sista bild. Efter lunchen lekte vi lekar för fullt. Sedan grillades det hamburgare till middag innan dansgolvet drog igång. Dagen efter låg vi och göttade oss i solen hela dagen tills det var dags och rulla hem på eftermiddagen.

Jag var oförtjänt trött och beställde hem min favoritpizza. Köttfärspizza med banan och curry. Bad liksom om sinnessjukt mycket banan i telefonen, sa att jag inte ville se köttfärsen, så mycket banan skulle det vara – ville verkligen understryka att jag gillade banan, haha. Tycker inte riktigt att mitt budskap gick fram.

Sedan sular man på en hel burk vitlökssås och gärna två pizzasallader över hela härligheten, sedan är det bara att skyffla mästerverket rakt in i munnen. Efter halva pizzan somnade jag i någon form av matkoma och sov 13 timmar i sträck i soffan. Markus försökte skaka liv i mig för att få mig till sängen, men jag var levande död, haha.


3 kommentarer



3 kommentarer om “Midsommarfirandet!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Nar det kommer till storleken for den vita bohoo klanningen, enligt guiden sa ar midjan 63 cm for en medium. ar det nar den ar som minst och sen strechas ut? min midja ar 68 cm och jag har aldrig behovt ha nagot i storre an kanske large om nagot ar valdigt litet i storlek.

    Svara
  • Wow vilken fin vit byxdress din kompis har, vart kommer den ifrån? 🙂

    Svara
  • när kommer de mönstret ut i paris dress som du har på dig?

    Svara