Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:11 | juni 21, 2019

Glad Midsommar

Midsommar

Glad midsommar gänget!

Det finns ju inget festligare än vår allra dyrbaraste tradition – Midsommar. Ni som läst bloggen länge vet ju att sill toppar min matlista alla dagar i veckan. Det är få saker som får det att glittra i mina matögon som en riktigt fin silltallrik. Jag hade en period när precis hade flyttat in i min första egna lägenhet, ni vet när man inser att man kan äta precis vad man vill utan att ens föräldrar står där med pekfingret och lägger sig i. Då gjorde jag en liten sillbuffé till middag varje dag. Jag hade alltid en stående hylla med senapssill, som ofta konsumerades när jag kom hem på natten från krogen på stående fot. Måste kanske börja gå ut på krogen mer igen, så jag kan ta upp den fina traditionen. Det var faktiskt genom sillen som vi blev bästa vänner med våra grannar när jag växte upp i Storängen i Nacka. Mina föräldrar sprang runt och letade efter mig – och efter mycket om och men sportade de det blonda yrvädret i fem års ålder på Micke och Monkas altan där jag ogenerat bjudit in mig själv på deras sillmiddag – och på den vägen är det. Sedan blev Monkan min andra gudmor, ja alltså några år senare. Jag har två gudmödrar, inte på pappret men kommunicerat.

När Monkan senare hade inflyttningsfest i sin nya lägenhet efter ytterligare minst ett decenium, antagligen två. Fick alla kompisar som hälsade på måla en liten minitavla som hon skulle ha dinglandes på sin väg. Då målade jag en ABBA senapssillburk, för det var där allt startade, åren av vänskap.

I år har jag ätit på tok för lite sill för mitt eget bästa, så ser framemot att vässa armbågarna och puta bort samtliga spekulanter på sillbordet. Det är alltid förundransvärt någon mindre begåvad (skoja, haha!) som inte äter sill. Förbryllande i mina öron.

Åh, herre min skapare ägnade precis ett halvt blogginlägg åt sillens storhet. Men om det är någon dag den inlagda firren förtjänar lite extra glans i strålkastarljuset så är det väl ändå idag. Som ni efter 1347 tecken förstår så är sill inget jag tycker är trist. Tror banne mig att jag ska unna mig och kickstarta hela den här midsommaraftonen med en senapssillmacka på knäckebröd. Önskar att kunde eskortera härligheten rakt in i käften med färskpotatis, rödlök och gräddfil.

Lovar att inte babbla på om sill på ett år minst. Någon annan som delar min besatthet?

Jag tror jag har lite konstiga smaklökar, för saker som får det att vattnas i min mun är: Sill, picklade grönsaker, curry (alltså kycklingcurryröra är typ det bästa jag vet) och såklart cola light. Jag är en riktig finsmakare, haha.

I år åker vi ut till Linn och Mattias och jag är övertygad om att det kommer bli en dag att minnas. Det är få människor som är så bra värdar som dem, de piffar och donar tills det värker i händerna. Jag tror vi är 20 personer som åker ut och sover över. Det är en blandad kompott av bästa vänner och soliga bekanta.

Hur ska ni fira i år? Oavsett vad det blir så hoppas jag att ni får en magisk dag.

HAPPY MIDSUMMER!

Midsommar klanning

   Midsommar krans Midsoomar klanning


3 kommentarer3 kommentarer om “Glad Midsommar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Sign me up på sillen! Älskar sill och brukar oftast lägga in själv, urenkelt och blir magiskt gott. Säg till om du vill ha receptet. Hoppas att du får en fin midsommar!

    Svara
  • Glad midsommar finis!!!!!!!!! <3

    Svara
  • Sill är satans otyg! Kommer inte in i min mun.

    Svara