window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:44 | maj 21, 2019

Lite förmiddagssnack!

Hello gänget!

Nu har jag precis avverkat en snabb gästvisit hos Expressen för att sladda in på kontoret en snabbis och nu om några minuter bär det av till Emelie, min frisör. Jag vet inte alls vad jag ska göra, kan bli vad som helst den här gången.

Jag måste bara fråga en sak, fick min soliga mens igår. Är det bara jag som blir löjligt trött de två första dagarna på mensen. Det känns som någon drogat mig när jag vaknar på morgonen, känner mig nästan groggy när klockan ringer. Inte nog med att man ska må sådär halvbra dagarna innan med PMS, sedan blir man svintrött när man får skiten och till råga på det blir min mage helt i obalans. Japp, och så ser man ut som en blåsfisk – svullen och härlig. Så absolut inget festligt med det tillståndet överhuvudtaget. Längtar tills mina ”snyggdagar” kommer som ett brev på posten. Haha, dagarna efter mens är lika trevliga som julklappar från tomten, jackpott varje gång. Iallafall i fyra dagar, sedan börjar misären om.

Håller ni med? Eller är det bara jag som är ett extremt hormonmonster?

    


10 kommentarer



10 kommentarer om “Lite förmiddagssnack!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Du är inte ensam. Några dagar innan är det gråtfest, de första dagarna på mensen är magen koko och känner mig allmänt uppblåst och binder massor av vätska. Jag blir trött precis efter – som att någon sugit ut allt mitt blod. Käkar järntabletter dubbel dos när det behövs. Hade män gått igenom samma sak hade vi haft mensdagar införda när de inte behövde jobba.

    Svara
  • Men gud, jag är exakt likadan. Två dagar innan mens och de två första dagarna när den kommit är jag som en zombie. Helt overkligt trött.

    Svara
  • Jag är också helt borta första dagarna på mensen. Känns som om nån spetsat maten med sömntabletter. Och jag bor typ inne på badrummet pga kass mage. Sen mår jag fantastiskt, top of the world några dagar fram till strax innan ägglossning då hormonerna sätter sig på psyket. Usch. Men nu när jag lärt mig mönstret kan jag iaf planera lite utefter cykeln. Vi kvinnor är banne mig urstarka som orkar.

    Svara
  • Håller HELT med.

    Svara
  • Hej!

    Tack för att du delar med dig! Håller helt med! Tack för att du är ärlig!! Uppskattas verkligen!

    Louise

    Svara
  • Efter man fått barn blir det oftast bättre. Sen kommer det tillbaka i förklimakteriet 45 ..

    Svara
  • Ja gud känner igen mig i allt! Min PMS är hemsk.. hatar det mesta, vill lämna min kille och säga upp mig från jobbet. Får mens, magen kaosar och är så trött. Sen börjar livet, blir nykär, skuttar iväg till jobbet och bokar in grejer för älskar livet igen, känner oftast en enorm tacksamhet för allt. Sen vänder det igen 😉 tänker ofta på vilka krigare vi kvinnor är, tänk vad vi kan åstadkomma SAMTIDIGT som detta sker i våra liv!

    Svara
  • Hahaha, känner igen mig i allt du skriver. Jag vill lämna hela min familj ibland, hatar vårt fina hus och går helt crazy i mörka tankar. Sen helt plötsligt är det som bortblåst och man fattar inte alls hur man kunde känna så. Galet!

    Svara
  • FWra

    Svara
  • Håller verkligen med! Ibland känns det som man har en bra vecka av fyra, så trist. Tröttheten, fulkänslan, känslig, stressad, irriterad…skulle kunna räkna upp hur mycket som helst! Som tur är, sker det inte varje månad för mig.

    Blir så glad att så många kvinnor lyfter det här nu, viktigt! 🙌🏾👊🏽 Men fruktansvärt att så många mår så här alldeles för ofta.

    Svara