Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:55 | maj 16, 2019

Möblera uteplats.

moblera uteplats-9

Har sprungit på möten hela förmiddagen, har riktigt många roliga projekt i pipen just nu. Kom precis hem och placerade mig i gassande sol med datorn på innergården.

Jag måste nog sträcka ut hakan och säga att vi har en av Stockholms finaste innergårdar, det är en liten undangömd oas som känns som vår alldeles egna privata trädgård. Nu står alla växter i blom, det luktar syren och vårdoften letar sig hela vägen upp i näsborrarna. Gräset har nog aldrig varit grönare och fåglarna kvittrar för glatta livet, skriker sig hesa som att de tagit studenten. Bäst av allt? Hela innergården ligger i lä, så det blåser knappt någonting, känns som jag ligger och solar i Spanien. Puck hoppar runt som en kanin och lever sitt bästa liv.

Det enda jag skulle vilja byta är våra utemöbler som är riktigt trista eller själva matbordet och stolarna, resten är fint och går i linje med resten. Och installera lite fina utomhuslampor, så man kan sitta här ute och grilla hela kvällarna. Funderar på att maila ut till föreningen (vi är en väldigt liten förening) och fråga om jag kan få ansvar och budget för ett litet ansiktslyft av möblemanget. Hade velat fynda fina rottingmöbler second hand.

Ska strax gå in och bänka mig i mörket, stänga av mobilen, knäcka en iskall cola och turbojobba till sent ikväll för imorgon bitti bär det av på bröllop på Marsstrand.

moblera uteplats-7

Det stora syrenträder är så pampigt och vackert. Om jag någongång flyttar till hus eller uppfyller min dröm om ett eget landställe ska det växa ett sådant på vår tomt.

Vi känner alla i föreningen, då den är så pass liten, det är vår bästa granne Lisa som pillar, fixar och trixar med allt grönt som vi andra får njuta av.

Huset är en gammal ateljé, så det står tomt.

Det är den där lilla plätten som jag hade velat sätta tänderna i.

Byta ut matbordet och de trötta stolarna, kanske addera ett fint parasol och belysning. Vi får se vad de säger.


5 kommentarer5 kommentarer om “Möblera uteplats.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Heej!
  Helt random fråga kanske, men tror du att det finns minsta lilla möjlighet att du känner någon man kan kontakta för att få hyra den gamla ateljén?
  Min Mail är [email protected]
  Om du på något sätt har någon som kan kontakta mig eller som jag kn kontakta!
  / Anna

  Svara
 • Det är dessvärre någon som äger den : ) Men den går inte ombilda till bostad. Men jag kan höra med honom och se vad han säger ; )

  Svara
 • Vilken jäkla dröm-innergård!! Sjukt avundsjuk på den. Kan ni använda ateljén till härliga fester också eller är det förbjudet tillträde på den?

  Svara
 • Nej, den tillhör dessvärre en medlem i föreningen : ) Annars hade det ju varit KLOCKRENT!

  Svara
 • Rottingmöbler är fantastiska! Är det naturrotting du vill ha är de dock väldigt känsligt för fukt och regn. De blir typ svart så inget att ha utomhus. Men konstrotting däremot, skitbra! =)

  Svara