window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:57 | maj 10, 2019

Hormonella Obalanser

Ser ut som jag fått nackproblem, haha. Svidade precis om till det här Adoore samplet som låg och skräpade på kontoret, ångrar att vi inte producerade det, materialet är så behagligt. Hade klätt mig alldeles för varm och höll på att svettas ihjäl. Det är så svårt att klä sig på morgonen nu, man har ju ingen aning om vädret längre. 

Senaste två veckorna har jag känt mig så förbaskat svullen och vätskefylld. Som att jag konstant går runt och känner mig som dagarna innan mens. Och jag är inte gravid. Känns som jag guppar runt som en blåsfisk på stan. Så nu har jag bestämt mig för att prova något nytt på inrådan av en tjejkompis som haft liknande ”symtom” eller hormonell obalans som hon säger. Hon gjorde tester och det visade sig att lågt progesteron i förhållande till hennes östrogen. Så hon började smörja in sig med en kräm och äta ett pulver som ska öka halten – och det gjorde stor skillnad så nu har jag precis klickat hem: Meta Balance Natural bioidentical progesterone.

Googlade lite på det och hittade den här artikeln: Hormonella obalanser min story.

Östrogen – stimulerar bröstceller som kan leda till bröstcancer
Progesteron – skyddar mot bröstcancer
Östrogen – ökar salt och vattenansamling
Progesteron – verkar vätskedrivande
Östrogen – ökar risken för blodpropp
Progesteron – minskar risken för blodpropp
Östrogen – ökar kroppsfettet
Progesteron – hjälper kroppen att använda fettet som energi

Ska även försöka dra ner på saltet, dricka mer vatten och minska kolhydratsintaget. Och boka in några LPG-rundor så det blir lite cirkulation i den här kroppshyddan.

Provar detta och återkommer om det blir någon skillnad på kroppen. Undrar verkligen om jag kommer bli en Barbapappa dag ett när jag blir på smällen kommer samla så mycket vätska att det kommer droppa från mig när jag strosar fram, haha.


4 kommentarer



4 kommentarer om “Hormonella Obalanser”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej, har en fråga om Wakakuu då jag vill köpa Paris dress printer Blue. Kommer de till Wakakuu för då kan man ju prova och få rätt stolek. Du skrev att det skulle vara något event, när?? Väldigt fina klänningar allihopa!!
    ps Jobbigt med hormoner, fick tips och äter nu Wild Yam som ska vara bra för kvinnor i alla åldrar och kan vara något att titta på..

    Svara
  • Jag är fullproppad i östrogen pga för tidigt klimo. Inag fördelar med det annat än att jag slipper konstanta nattsvettningar. Förbränningen är lika med noll. Tränar som aldrig förr men det syns absolut ingenstans. Fettet är intakt. Inget att längta efter.

    Svara
  • Hej,

    Jag har för högt progesteron och det är verkligen inte heller att rekommendera, har försökt bli gravid i över ett år. Träffat endokrinolog och ska troligen få börja äta tabletter för att minska det. Börja inte mixtra med hormoner om du inte vet vad du gör är mitt råd. Boka tid med läkare i sånna fall <3

    Svara
  • -Östrogen är viktigt för bentätheten och centrala nervsystemet, och det egna östrogenet (ej syntetiskt) skyddar mot hjärtinfarkt.
    -Östrogen verkar skydda åtminstone kvinnor med benägenhet till schizofreni.
    -Östrogenet går längre hår och mindre håravfall.
    -Också hudens åldrande påverkas av östrogen. Östrogenbrist ger mer rynkor, torr hud, samt ökar risken för hudcancer.
    -Det är antiinflammatoriskt.
    -Ser till att livmodern fungerar så att kvinnor kan bli gravida.

    Svara