window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:36 | maj 2, 2019

Italiensk afton med lite stjärtutrymme, Bakishäng, Långlunch och Middag hos mamma!

Petra Tungarden Blogg-5

Just nu har jag så många bollar i luften, av blandat slag. Allt från jobb till privata tillställningar. Blir nästintill handlingsförlamad, för vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja bena ut allting. Ni vet när man sitter och kommer på sig själv stirra på datorn – och efter några sekunder ställer sig frågan: ”Vad gör jag”. Och så börjar man göra helt andra saker än det man skulle. Så nu har jag skrivit veckans 20:e to-do list med olika rubriker: ”Panik”, ”Gör det imorgon” och ”Gör i nästa vecka”. Vissa projekt slukar en jädrans massa tid, och jag har nu insett att den avsatta tiden inte finns där så försöker sno tid från andra projekt, det blir nog bra tillslut.

Ska vi kika på senaste dagarna? I måndags tog jag och Markus en spontanmiddag på Kale & Krave, efter att vi vandrat en bit för att hämta ut vår nya router. Om ni bor i Stockholm måste ni gå dit och prova deras sallader, de är helt magiska. Skulle kunna leva på deras currysallad varje dag. Den är så matig, man blir verkligen mätt. Dessutom har de öppnat en liten uteservering utanför, perfekt för luncher och spontana vardagsmiddagar.

Petra Tungarden Blogg-32

På tisdagen spontanhandlade jag en ny pall på Granit som var så tjusig. Det var ju Valborg och vi hade bjudit över 16 personer på italiensk middag.

Tanken var att vi skulle ha italienskfest på vår innergård, men som ni vet var ju inte vädret på topp – så det fick bli en fördrink i kylan istället.

Fick i samma veva upp min favorit Johanna Nordström på instagram och skrattade högt. Hon är ett geni. Mitt roligaste klipp är när hon är dagisfröken, in och stalka henne på instagram. Måste gå på en av hennes standups.

Men som ni vet är jag riktigt varmblodig och strosar runt barbent hela året, så det var inget snack om saken. Är det italiensk afton så är det, då åker klänningen på.
 

Haha, måste inflika att jag tvättar klänningen mellan varven. Haft samma klänning i tio dagar nu. Känner mig så förbannat panghet i den och det är ju trevligt när man går runt och känner sig läcker om dagarna.

Jag är så ledsen för att mitt favoritstylingverktyg blev stulet i resväskan, det tillverkas inte längre. Har någon varmluftsborste nu som typ förstör håret, det blir helt frisigt och torrt i topparna. Måste ge mig på jakt efter en ny. Har ni några tips? Vill att håret ska se salongsfönat ut!

Petra Tungarden Blogg-42

Måste ändå säga att vårt matbord är i världsklass. Ritade ju upp formen själv och det måttet sväljer så förbannat många stjärtar runt sig.

Får så många frågor om det, här kan ni läsa hur vi gick tillväga för att göra marmorbordet steg-för-steg!

Alla hjälpte till att rodda i köket. Alltså vår köksö är verkligen också en riktig panginvestering. Det blir alltid häng och fest runt ön. Ofta när vi haft middagar så står alla och dansar just på denna plats.

Carro höll en solig skål innan det var dags att slå sig ner till bords.

Den här festliga ligan ska vi åka till Toscana med i sommar. Riktigt taggad på den veckan. Vi har hyrt ett helt magiskt hus, ska bli så kul! Jag och Markus känner inte alla så bra, vissa kände vi inte alls utan det är Carro och Oscars GBG gäng typ. Så man kan säga att vi är resans wildcard eller jokrar.

Men det verkade ju gå bra med vår framtida vänskap, för middagen slutade i allsång och fest till tre på natten.

Dagen efter kom vår städerska tidigt så jag, Markus, Linn, Oscar och Carro bestämde oss för att köpa en brakfrukost och ligga i en ormgropp och kolla på tv på deras vardagsrumsgolv.

Trötta gänget.

Sedan var det bara att skaka liv i sig, för vi hade bestämt date med min kära kusin och Ida på Milles. Ida och Graanen ska snart få en liten Graankotte sörni! Jag är så taggad på det lilla livet. Försökte övertala dem att de skulle ta Tungården till efternamn så vi liksom blir släkt offentligt, haha. Joakims mamma är alltså min faster.

Gah! Milles har världens godaste grönpapyasallad med grillad kalv och kimchimayo, ni måste prova den om ni är där någongång!

Efter en mysig långlunch begav vi oss iväg på nästa äventyr. Vi gick tvärs över gatan för att ta båten till Nacka Strand. Det är så smidigt att man kan ta båten ut på sitt SL-kort. Båtarna går varje kvart.

Mamma hade nämligen bjudit in till middag med några familjevänner och min syrra och hennes nya dude (som jag aldrig träffat, så kul!). Först trodde jag mamma hade missuppfattat och trodde att det var Valborg igår, men så var det inte. Till förrätt hade hon gjort egen skagen med ett riktigt fint friterat rågbröd som man kan köpa på Lidl, som var sjukt gott och krispigt! Nästan som ett chips. Ska lätt sno den idéen till nästa middag.

Två favoriter.

Kommer sakna mammas hus, det är så mysigt! Hon har precis sålt det men flyttar ett stenkast bort bara.

När vi kom hem var vi så trötta att ögonen gick i kors, men vi var tvungna att se det omtalade nya avsnittet av GOT! OMG! Har ni sett det? HUR BRA VAR DET?! Så maxat! Hur kan en serie vara så bra? Gick från halvdöende till klarvaken och flög runt hysteriskt i soffan för det var så mycket action.


9 kommentarer



9 kommentarer om “Italiensk afton med lite stjärtutrymme, Bakishäng, Långlunch och Middag hos mamma!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej!
    Ert matbord är perfekt i storlek. Vet du möjligtvis måtten på det? Hur långt det är och hur bredden är som mest och som minst? Jättetacksam för svar.

    Svara
  • Hola!

    Det står i länken ; ) Så klicka på den så ser du måtten! Kramar!

    Svara
  • En bra värmeborste är den från obh nordica! Vilken får du slitet hår av?

    Svara
  • Vilken helt underbar konst din mamma har! Blev helt kär! Kram

    Svara
  • Det kommer hon bli alldeles överlycklig över att du tycker <3 <3 Hon har verkligen en salig blandning av fina ting! Kramar!

    Svara
  • Dyson Airwrap för håret! Världens bästa grej, skadar inte håret och går snabbt. Den blåser liksom till en ny form när håret är blött så det är ingen extrem värme eller så. Tror dom nyss öppnade på NK på nedre plan så dit kan man gå och både köpa den och testa den gratis. Jag var där och fick håret fixat av en av deras stylister och blev hur nöjd som helst!!!

    Svara
  • OMG! Jag har sett flera som har provat den! Måste gå och boka en tid asap ; ) Tack för tipset!
    Kramar!

    Svara
  • jag döööör vad gullig puck är på bilden från milles!!!!!!

    Svara
  • Hon är en riktig liten linslus, haha!

    Svara