window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:39 | april 21, 2019

Häng på Dalarö, Lunch på Solsidan, Middag i växthus och Frukost på Bageriet.

Solsidan Bistro

Oj, vilka härliga dagar. Älskar påsken, den är så bekymmerslös – inga måsten man bara tuffar runt. Inga julklappar som behöver köpas, ingen midsommarmat, man bara är. Det känns som man varit ledig i en vecka. I fredags brände vi av ett träningspass på Kampsportslabbet med Fannie. Den stjärnan ska gå sin andra MMA-match nästa helg i England. Hon är löjligt vältränad för tillfället, man kan riva ost på hennes abs.

Därefter begav vi oss ut runt Djurgården tillsammans med Mathilda för att äta lunch på Villa Gothem i vårsolen. Dessvärre fick vi vänta i över en timme på maten, men när den väl anlände på bordet var det gott. Eller okej, jag åt sillbuffé såklart så jag fick välja och vraka hur jag ville på brunchen.

Sedan drog vi hem, gick en långpromenad med Puck i Lill-Jans skogen innan Markus lagade en pangmiddag till oss. Han slängde ihop en oxfilépasta med gräddsås och timjan som var magi. Sedan somnade alla tre (och Puck såklart) framför en film med godis i knäet.

Så fort man tar fram kameran kollar Puck rätt in i linsen, haha. Kolla på alla bilder ovan.

Solsidan Bistro-6 Solsidan Bistro-8

I lördags blev vi upphämtade av det här färgmatchande favoritparet. Vi hade nämligen blivit utbjudna på påskulunch till Dalarö, närmare bestämt Solsidans Bistro  av Dasha och Douglas.

Okej, lovar att jag ska sluta tjata om min kära hund. Men hur söt är hon på den här bilden? Hon är på språng.

Solsidan Bistro

Sedan åt vi en magisk trerätters nere vid havet på Bistro Solsidan.

Solsidan Bistro-21

Jag startade med deras matjesill tartar med syrad rödlök, brynt smör och ägg (VARFÖR HAR JAG ALDRIG KOMMIT PÅ DEN BRILJANTA IDÉEN). Sill är ju bland det bästa jag vet. Vi lärde känna våra grannar (som sedan blev våra bästa familjekompisar) när jag var yngre på grund av just sill. Mamma och pappa sprang och letade efter mig för jag smitit från trädgården. Då hittar dem mig i fem års ålder hos Micke och Monkan på deras terass med en servett runt halsen med munnen full av sill. Då hade jag oblygt bjudit in mig själv till deras sillmiddag.

Solsidan Bistro-22

Till varmrätt fläskade jag på det med viltkorv, blomkålsmos och rödkål. Mums.

    

Får ganska många pussar varje dag.

Solsidan Bistro-23

Daddy cool, Sveriges ballaste farsa.

PUCK

Därefter drog vi tillbaka till huset och fångade de sista solstrålarna.


Har levt i vår Adoore klänning senaste tiden. Klänningar är verkligen mitt bästa plagg, det här är min primetime för min garderob, haha. Våren och sommaren jag är SÅ REDO!

Douglas fortsätter briljera.  

Douglas föräldrar har världens finaste växthus på tomten, vilket gör det möjligt att äta middag ute året om. Ska försöka övertala min mamma att köpa ett sådant till sin nya lägenhet på terassen.

Häj favvo! Dahsa hade pyntat med påskgula ljus.

Snacka om generösa värdar. De hade styrt en femrätters middag som var bland det godaste jag ätit. Vi fick också sätta tänderna i riktiga vårprimörer, bland de första små potatisarna.

Sedan satt vi uppe och drack rödpang och snackade om livet.

Imorse tog vi en promenad i solen till Bageriet där vi åt en långfrukost, det slank ner en hel del bullar och mackor. Dalarö är verkligen så mysigt, en riktig idyll. Hade gärna hyrt ett landställe här i sommar och bara puttrat runt.

Nej, nu ska jag kasta mig ut i solen igen och hjälpa till att grilla korv! Vi hörs mer ikväll gullisar!

PUSS PÅ ER!


6 kommentarer



6 kommentarer om “Häng på Dalarö, Lunch på Solsidan, Middag i växthus och Frukost på Bageriet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Åhh kan du inte berätta lite mer om Puck och hur omställningen varit till att ha hund? Skäller hon eller har några små fix idéer för dig? Hon ser såå snäll ut.

    Svara
  • Jo, men självklart! Hon började skälla för en vecka sedan. Känns lite som hon är väldigt mammig och pappig och vill ha mycket uppmärksamhet! Men ska försöka få ner allt i ett inlägg. Kramar!

    Svara
  • Petra!! Kan inte du göra ett inlägg med Adoore produkterna och berätta vilken storlek du har? 😀 och om de är stora eller små i storleken!

    Svara
  • Absolut, det kirrar jag <3 <3

    Svara
  • hej, Älskar din klänning och undrar också var din väninnans gröna klänning kommer ifrån, tack!

    Svara
  • Min är från Adoore, mitt märke och Saras kommer från Marville <3 <3

    Svara