Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:47 | april 10, 2019

Touch down Maldiverna, Pool i havet, Ravefiskar och Solnedgångar att minnas!

Maldiverna Halaveli Constance Hotel-40

Vår honeymoon startade på Maldiverna, närmare bestämt på Halaveli Constance. Flygresan dit var i smidigaste laget. Ett kort stopp i Doha, sedan 4 timmar till Male. Trodde det skulle ta längre tid att flyga till de omtalade paradisöarna. Men  var totalt 10 timmar. Fan, vad Qatar är softa att spendera tid på i luften.  Vi sladdade in på morgonkvisten och hoppade direkt på propelerplanet, som såg som taget ut från Disneydags ”Luftens hjältar”, som släppte av oss i vattnet utanför hotellet. Aldrig varit med om en smidigare incheckning i hela mitt liv. Personalen från hotellet väntade när vi klev ut genom dörrarna, tog vårt bagage, placerade oss i deras lounge tills planet var redo att lyfta.   

Maldiverna Halaveli Constance Hotel

Fick en chock när jag klev av på träbryggan. Ön var ännu vackrare än fotona jag frenetiskt googlat innan avfärd.

Halaveli Constance

Sanden är så vit att du nästan blir bländad, ungefär som min bakdel under vinterhalvåret. Vattnet ser ut som ett photoshopat filter och havet är så klart att du ser varenda liten fisk plaska förbi.

Vi installerade oss i vår villa som vi blivit uppgraderade till när de fick höra att vi var på honeymoon. Från och med nu ska jag alltid dra smekmånadkortet. Man får gratis champagne, bästa borden och lite extra fluff i kanten på alla ställen. Skoja, men det är verkligen så. Trillade av stolen när de slog upp dörrarna till vårt rum. Det måste vara de ballaste hotellrummen jag bott i. Tror Lorpan var en fisk i sitt förra liv för han spenderar hellre tid i havet än på land, så jag såg hans pillemariska leende när de både var pool OCH typ ett eget hav en meter från hans säng.

Måste säga att vi åkte perfekt period, för deras highseason var över så hotellet var inte fullt och vädret var strålande sol runt 30-33 grader varje dag, utan ett moln på himmelen.

Maldiverna Halaveli Constance Hotel-25

Vi kastade av oss våra genomsvettiga kläder och hoppade i havet. Det känns som man bor i ett akvarium för vattnet är så glasklart att man ser varenda liten pinal – och runt hela ön simmar balla fiskar: rockor, minihajar och alla möjliga krabater som såklart är snälla. Ett intresse under resan från min sida var att ge alla fiskar roliga namn, typiskt mig.

Halaveli

Den här färgstarka karaktären döpte jag till ravefisken. Då den såg ut som en techno fisk, den var säkert house DJ i sitt förra liv.

Maldiverna Halaveli Constance Hotel Maldiverna Halaveli Constance Hotel-7 Maldiverna Halaveli Constance Hotel-3 (kopia)

Efter dusch och piff svidade jag om till vår Adoore stass (har på mig samplet som är 4 cm kortare i längd än den i produktion), tvingade Markus ta en triljard bilder. Så! Puh då har ni sett en bråkdel av skörden.

Halaveli Maldiverna

Sedan bänkade vi oss på Halavelis frontrow.

Maldiverna Halaveli Constance Hotel-13

Med en bättre Margarita, nöp oss i armen och pussades.

Maldiverna Halaveli Constance Hotel-20 Maldiverna Halaveli Constance Hotel-21 Maldiverna Halaveli Constance Hotel-15

Wow! Solnedgångarna på Maldiverna färgar hela öarna i alla regnbågens färger.

Maldiverna Halaveli Constance Hotel-24

Kolla där sitter han min man. Hur sjukt att jag har en man? Lär mig ju aldrig säga det, säger alltid kille eller pojkvän. Så absurt att vi är gifta, det känns så vuxet när man tar orden i mun.

Maldiverna Halaveli Constance Hotel-16

Sedan traskade vi några meter till en av restaurangerna.

Maldiverna Halaveli Constance Hotel-26

Därefter väntade den första buffén av många. Men alltså bufféerna på Maldiverna är inte som dagens lunch utan här trängs oblygt hummer med nyfångad tonfisk, ett ogenerat bord med såser (japp, ni läste rätt ett helt bord tillägnat livets grädde på moset, sås – min våta dröm) och typ tusen saker till.

Maldiverna

De var earth hour under middagen så de drog av strömbrytaren och hela ön lös upp av tända lyktor och ljus.

Maldiverna

Vi var rätt typsy när vi rullade hem mot rummet efter flertalet drinkar och vin innanför västen. Väldigt bra första dag.

Hörni det var dag ett av tio, vi har många härliga bilder kvar att frossa i.


9 kommentarer9 kommentarer om “Touch down Maldiverna, Pool i havet, Ravefiskar och Solnedgångar att minnas!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vilken fin väska, var har du köpt den???

  Svara
 • På en marknad i Palma <3

  Svara
 • Snygga badshorts, varifrån?

  Svara
 • Från Nikben <3

  Svara
 • Tack!

  Svara
 • Lite tragikomiskt att de gör något speciellt för att uppmärksamma earth hour (som har till syfte att lyfta klimatfrågan), när troligtvis samtliga som besöker platsen skiter fullständigt i miljön (eller ja, så länge de inte själva behöver ändra sitt leverne och sluta resa), och således får noll effekt. Att åka dit bidrar ju indirekt till att platsen, inom en inte allt för avlägsen framtid, kommer ligga under vatten. Väldigt sorligt, och jag tycker oerhört synd om alla som bor där. 🙁

  Vill verkligen inte vara en mood killer, för jag gillar bloggen. Men jag slogs bara av det sorgliga i det hela.

  Svara
 • Det här låter väl lite konstigt men jag håller med. Också väldigt svårt när Maldivernas största inkomstkälla är turismen. Lyssnat på så många poddar om klimatet på resan – och förstår att jag måste ändra delar av min livsstil. Jag är fullt medveten om det, det är inte så att jag blundar för vår tids största problem.

  Jag har klimatkompenserat vår flygresa på klimatkompensera.se. Även om det såklart inte täcker alla utsläpp för hotell, båt etc.

  Kramar!

  Svara
 • Jag blir också mest ledsen. Maldiverna var en av de nationer som kraftigast argumenterade för parisavtalet pga det landet kommer att bli obeboeligt om vi inte lägger om kursen helt NU. (Förra året ökade världens utsläpp- igen)
  Har jobbat med att räkna på kostnader för olika utsläppsminskningar. Det i särklass (utan jämförelse) billigaste och tekniskt mest genomförbara är om de tio procent av världens befolkning som har högst utsläpp per capita förändrar sin livsstil. Du Petra tillhör definitivt dessa tio procent.

  Svara
 • Åh där är så underbart, längtar tillbaka när jag ser dina bilder

  Svara