window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

05:40 | april 4, 2019

Konfettibomb av födelsemärken, Fötter som duger i krig och Fängslande böcker.

Först och främst, det är en bugg i mobilversionen av bloggen men det ska vara löst under dagen. Försöker även fixa så bloggen kan laddas snabbare, det tar en jävla tid idag.

Just nu ligger jag med fötterna nerborrade i den bländade vita sanden, som känns som sammet som smeker mina hårdhudade fotsulor. Mina fötter, de är bortom all hjälp. Varje gång jag går på massage får jag höra:

”Miss you also want a pedicure?”

Skamset får jag förklara att jag precis utsatt dem för både hyvlar och skrubb, så att svetten rann på stackaren som råkade bli tilldelad just mina. Bär ju aldrig strumpor så mina fossingar har verkligen skinn på näsan. Äh, tänker att om det blir krig eller jag blir förpassad till en öde ö kommer mina förhårdnader väl till pass. Kan springa hur långt som helst barfota i kuperad terräng, är också en mästare på att stå på glödheta ytor utan skor. Bara en sådan sak, haha. Markus kallar mig sandpappret när jag rispar mina storlek 39 mot hans vader. Markus har babyfötter. Utan att göra något. Han är född så. Störigt. Men det kanske finns hopp för våra framtida barn iallafall.

Nog om mina lemmar. Har tagit några minuters gå till baren paus från min spänningsroman som håller mig fängslad. ”Kvinnan i fönstret” har allt mitt fokus, det var längesedan jag läste en så välskriven målande thriller. Har till och med börjat hoppa mellan raderna för jag måste veta vad som händer härnäst. Den är helt omöjlig att förutspå – och det får mig att vilja spurta till slutet som Usain Bolt. När man tror att man skakat fram nästa steg, byter den helt riktning och man står åter förbryllad och kliar sig i håret i en fyrvägskorsning utan att förstå hur man kunde hamna där, det var ju solklar raksträcka mot slutdestinationen ett stycke tillbaka. Författaren A J Finn kastar runt mig i en labyrint med målande liknelser som gång på gång får mig att ta upp iPhonen och fota av sidan.

Det bästa med semester är att man äntligen får tid att reda ut alla tankar, som annars ligger ihop trasslade som halsbanden i min smyckeslåda. Ni vet sådan trassel som kräver tid, tålamod och lirkande, inte snabba hårda tag och beslut som istället gör att knutarna sätter sig ännu hårdare – och gör det omöjligt att reda ut. Vilket slutar med att man ger upp eller att kedjan går sönder.

Det är så lätt att ta fel beslut eller stressa fram saker när det är rusningstrafik i hjärnan.

Annars då, min brandbilsröda bränna är ett minne blott. Jag har växlat upp till SPF 50 for Kids och smörjer in mig med en hjärtkirurgs precision. Senaste dagarna har födelsemärkena exploderat som en konfettibomb över min kroppshydda, försökte börja räkna men konstaterade snabbt att de antagligen är fler än permanentboende på Gotland. Axlarna har sjunkit lika mycket som svenska kronan i kurs, naglarna växer och frodas som ogräs och fan vad lycklig jag känner mig.

Semesterpussar,

Petty


8 kommentarer



8 kommentarer om “Konfettibomb av födelsemärken, Fötter som duger i krig och Fängslande böcker.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Haha, dina liknelser är on fleek!

    Svara
  • Ååhh du är så rolig i ditt skrivande och förklarande, jag skrattar så ofta när jag klickar mig in hos dig <3 följt dig sedan, ja? Sen bloggar kom och du och bloggligan började skriva! Du är nog den enda personen jag följt år efter år utan att tappa intresse för. Det har alltid/oftast varit en perfekt blandning mellan modeinlägg, inredning, resa, vardag,personligt, reklam osv. Man känner att du skriver för att du vill, inte främst för att tjäna pengar. Bästa Petra!!!

    Svara
  • Hahahha det finns ingen som skriver som du! Fantastiskt, skrattade högt. 🙂

    Svara
  • Varför börjar du inte med spf50 och trappar ner istället? Förstår iofs inte varför någon ska ha under 50, man blir lika brun ändå 🙂 men hudcancer och annat är ju onice.

    Svara
  • Fast det är ju inte födelsemärken. Det är pigmentfläckar/melasma. Ha alltid spa 50 och håll dig undan solen mitt på dagen.

    Svara
  • Alltså Petra!! Ditt språk, dina liknelser, dina ord, allt är så underbart att läsa!! Du livar upp vardagen som ett glas bubbel en vanlig tisdag, ett morgonligg en söndag eller en rostad macka med ost och björnbärssylt. Tack för din helt jävla fantastiska blogg!

    Svara
  • Ditt sätt att skriva är så otroligt underhållande!! 😀

    Svara
  • Fantastisk text, älskar att läsa dina liknelser etc. alltid sån inlevelse.

    För ett tag sen önskade jag ett inlägg angående dina tidigare lägenheter du har köpt och såld och vad priserna låg på den tiden.

    /en manlig läsare som skulle uppskatta ett sånt inlägg

    Svara