window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:05 | mars 29, 2019

Livets Jackpot!

Sitter på flyget med två glas rött innanför västen och försöker välja ut bilder från vår Adoore plåtning. Det är typ 4000 bilder som ska sållas ut till 80. Vill verkligen få klart allt innan vi landar på Maldiverna så jag kan släppa det – och de kan börja med retuschen. Tog en paus och läste Fornis blogg, började böla av alla fina berättelser om hur hennes nära och kära fick reda på att de var gravida. Även om jag redan visste allt, fick jag goosebumps. In och läs inlägget, så mysigt.

Mitt i allt började jag tänka på min pappa. Han ringde nämligen mig i förrgår – och sa att han mådde bättre. Äntligen. Jag har inte velat skriva det, för det är så privat. Men nu när han börjar bli bättre vill jag bara skrika ut det. JA! Tack universum! Min pappa har MS – och har haft det länge. Men senaste året har det blivit värre och han har fått massa annan skit i bagaget pågrund av sin sjukdom. Men så ringde det sent i onsdags kväll, det där samtalet jag gått och hoppats på. Jag fick lägga på med ett leende på läpparna, inte oro i bröstet. Framför allt är jag så ofantligt glad för hans skull, att det äntligen börjar gå åt rätt håll, att han sparkar den där vidriga sjukdomen rätt i skrevet. Det är han värd världens bästa pappa, ett pangliv som han kan leva till fullo utan att någon drar i handbromsen.

När de kommande veckorna knappaste kunde bli bättre blir man uppgraderad till livets jackpot.

När man var yngre var man så lyckligt omedveten. Idag kan jag nästan känna och herregud, har det blivit värre nu än det var förr. Det är så många i ens närhet som får vidriga besked och sjukdomar. Men med facit i hand är det väl tvärtom, att det går att rädda fler idag. Men som yngre var man inte reflekterande eller förstod innerbörden. Nu sitter jag här och babblar, men ville bara säga tack livet, så fint när det glimmar till – och visar vad som egentligen betyder något och vad som är viktigt. Allt annat känns så banalt i jämförelse. Och med det glädjebeskedet gör vi den här supersemestern.


5 kommentarer



5 kommentarer om “Livets Jackpot!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Älskar dig!!!

    Svara
  • Underbart!!

    Svara
  • Fy fan va tungt med ms. Glädjs verkligen med dig av det positiva beskedet 💗 att släppa oron, vilken lycka!

    Svara
  • Detta gav mig tårar i ögonen och blev varm i hjärtat. Tack för att du delar med dej. <3 Du har en fantastisk förmåga att uttrycka dig.

    Svara
  • Glad för din pappas skull och din ❤❤❤

    Svara