Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | mars 7, 2019

Hur går det egentligen med Puck?

Petra Tungarden HUND
Visste ni att något av det mest googlade den här månaden är:

Petra Tungården hund

Petra Thungården hund

Petra Tunegård hund

Puck

Ja, ni fattar det fortsätter så här. Vilket såklart är hundraprocent förståeligt eftersom vi skaffat typ världens sötaste, snällaste, kärleksfullaste krabat på fyra ben. Puck förtjänar egentligen en egen blogg kan man tycka, riktigt uselt att hon inte får det mediautrymmet hon förtjänar. Ni är många som har frågor om min lurviga nya bästis så här kommer lite svar på era funderingar.

Petra Tungarden HUND

Petra Tungarden HUN D

Hade ni planerat att skaffa hund? 

Nej. Eller jo. Eller så här Lorpan hade planerat det i smyg, gått och sugit på den karamellen länge och väl. Gett lite hintar, visat gulliga bilder. Nu i efterhand inser jag att han använde precis samma taktik som jag gjorde när jag bestämde mig för att vårt badrum skulle bli rosa. Något jag visste utan att ha facit i hand var att Markus skulle säga toknej. Strategin från min sida var att visa inspirerande bilder, där det bara råkade vara en rosa vägg, sedan vilseledde jag honom genom att himla lite med sanningen, spiken i kistan var när jag övertalade honom genom att presentera färgen som ”överkokt lax” alltså mer grå rosa. Det stämde ju såklart inte, men när det var färdig målat var han ju redan ombord.

Hur gick det till? 

Som sagt, Markus hade ju tjatat. Jag började bli mer och mer sugen. Vi mailade om två hundar på Hundstallet, men de fick andra hem. En blöt kväll var han ute och slirade på Rose och började snacka med kompis i baren som berättade att hon just fött upp tre valpar. Två var tjingade, men det fanns eventuellt en liten bråkig sak kvar. Om jag inte minns fel, trillade han in och hoppade på mig i sängen, skakade liv i mig och sa: ”Vi ska skaffa hund”.

Då började jag få kalla fötter, när de lösa orden helt plötsligt blev verklighet. Kände mig nästan kvävd av bara av tanken. Jag flänger ju så mycket i jobbet –och hur skulle jag ha tid. Men gick efter övertalning med på att åka och hälsa på hemma hos Carro och valparna samma söndag.

Detvarkärlekvidförstaögonkastet.

Jaha, det tog en sekund sedan var jag övertygad. Det var så rätt, hon var så rätt för oss.

Haha, har ni en partner som är lite tveksam är det bara att slänga upp en valp i ansiktet så lovar jag att ni har ett rungade stöd i ryggen.

King Charles Cavalier Kennel valp

Är hon rumsren? 

Peppar, peppar ta i trä men nu jävlar är det bra vind i seglen. Hon verkar äntligen förstått att Mattes dyra heltäckningsmatta inte är hennes personliga pissoar. Framförallt att verkar hon kommit underfund med att Mattes mjuka, kostsamma cashmeretröjor inte är en vettig plats att uträtta sina behov på. Fattar ändå att det är rätt soligt att sätta sig och bajsa på något så mjukt, skönt för tassarna ju. Dessutom faller ju nummer två helt ljudlöst. Puck måste ha stirrat sig blind på Klarnas senaste tv-reklam med Smooth Dog och fattat grejen. Vem vill inte vara Smooth Dog liksom?

Och helt ärligt. Man gör ju hellre nummer två på en mjuk stickning än iskall asfalt. Så hade jag också resonerat, helt klart.

Petra Tungarden hund ras

Har Puck några syskon? 

Japp, två stycken.

Vad är det för ras? 

En King Charles Cavalier.

Hur stor kommer hon bli? 

Både hennes mamma och pappa (alltså inte jag och Lorpan, utan de riktiga föräldrarna) är petite. Så jag tror faktiskt inte att hon kommer växa så mycket mer, självklart lite till – men absolut inte i närheten av många King Charles Cavalier som jag ser på stan.

Är ni nyfikna kan ni spana in Pucks mammas instagram: @babyalvawie. Pucks pappa heter Elvis.

Petra Tungarden Hund

Hej, det är jag som är Pucks mamma för er som undrat hur jag ser ut.

King Charles Cavalier Kennel

Jag ser ofta ganska ledsen ut på bild, men jag har en bubblande och färgstark personlighet – och är alltid glad. Och bäst på fest precis som min Matte Carro.

King Charles Cavalier Kennel

Det här är jag och en av mina bebisar, Pucks syrra, Nova.

Kommer de få fler kullar? 

Jag tror det! Det är flera som mailat mig och jag har några vänner som är sugna så skriv till Carro på hennes instagram.

Vad kostade Puck? 

18 000 kr.

Petra Tungarden Hundras King Charles Cavalier Kennel valp

Vad tycker Puck om? 

Hennes största kärlek är såklart MIG OCH MARKUS! Vill bara understryka det, haha. På plats två kommer ”Bälg”. Det är ett gosedjur som är en blandning mellan en bäver och en älg, alltså en Bälg. Det är det enda ordet Puck kan. Hon fattar typ inte när man ropar på henne, men Bälg det förstår hon. Då springer hon runt som en dåre tills hon hittar det röda söndertuggade djuret med små älghorn och en bävers kroppsuna. Ibland är hon otrogen med ”Apa”. Det är en ytterst ful miniatyrapa i plast, vet inte riktigt vad hon ser i ”Apa” men hennes flirt är väldigt bra på att göra jobbiga ljud om man trycker på hens mage. Husse och Matte föredrar Bälg som livskamrat om vi måste välja.

En stor passion i livet är att försöka hitta matrester som inte är valpfoder. Allt går ner, hon är inte så kräsen. Men om det bjuds på buffé hugger hon gärna ost och köttbullar.

Puck har en fäbless för Mattes orena trosor som hon mer än gärna släpar ut till vardagsrummet efter en rajd i tvättkorgen. Mmm…

Hahhahaha, en gång kom hon springande med min gamla tampong genom vardagsrummet. Markus höll på att dö, haha. Jag fick springa efter som en idiot. Då hade hon hoppat ner i papperskorgen och fiskat upp storkovan. Japp, det blev en tandborstning efter det.

En sportig aktivitet som hon gärna utövar varje morgon och kväll är jakten på Markus bettskena som hon tycker luktar riktigt festligt. Hon blir helt lyrisk om hon lyckas beslagta den. Markus blir däremot inte lika road av att det han sedan ska stoppa i sin mun just besläktads med diverse lösa föremål på marken.

En annan hobby som hon sysselsätter sig med är att jaga löv. Det tycker hon är otroligt stimulerande och nervkittlande. Och plastpåsar som folk slängt på marken. En riktigt bra lördag går Puck gärna ner till Humlan och springer och letar löv i en halvtimme minst, då är lyckan total.

Petra Tungarden hund ras

Sist men inte minst vill jag bara säga att jag är så otroligt kär i den här lilla varelsen som alltid vill ligga nära. Det känns verkligen som att jag, Lorpan och Puck blivit en liten familj. Trodde aldrig att jag skulle känna så mycket som jag gör för Pucken, men hon är det finaste jag har – och Lorpan såklart.

Och vet ni vad, det var inte så jobbigt som jag trodde. Ska verkligen inte försköna hundlivet för det är svårt ibland att få ihop schemat. Men Puck är världens lättaste hund att ta med, hon bara hakar på. Under möten lägger hon sig i mitt knä och somnar. Hon är liksom aldrig till besvär. Sedan var ju valpperioden en klass för sig. Man blir lite skör av att vakna typ tusen gånger per natt för att gå ut och kissa i minusgrader. Det är en käftsmäll, men det går över rätt snabbt. Nu sover hon hela nätterna mellan mig och Markus och går upp när vi går upp.

PUCKEN

Puck ville också berätta lite om sitt liv med oss – och eftersom hon fått på tok för lite tid på sociala medier gav jag henne ordet.

Hej, det är jag som är Puck! Jag har ganska många smeknamn: Puck, Pucken, Puckis, Puckibowl, Puckiluring… Men som ni vet har kärt barn många namn. När jag gör något dumt kallar Matte mig Monster men med snäll ton.

Så här såg jag ut när jag fick Mattes hjärta på fall eller typ det där är ju inte jag, det ser ni väl. Men eftersom alla vi föddes samtidigt var jag lika stor som min syrra Nova på bilden. Jag är ju hunden bakom med pricken på huvudet. Jag minns att det var en snöig söndagseftermiddag i November. Vi lekte tills jag somnade på mattan.

PUCK VALP

Helgen efter var de tillbaka igen och jag passade på att smaka om Mattes fingrar var rätt för mig.

Första kvällen hos min nya familj var jag väldigt sömning eftersom de jävlarna hade gett mig en vaccinspruta samma dag så jag inte skulle få kennelhosta i framtiden. Det kändes nästan som jag var bakfull och allt jag ville var att sova hela dygnet efter. Jag la mig i Mattes armhåla för där var det varmt och skönt.

Har ramat in den här bilden bredvid min hundkorg. Det är nämligen första fotot med min nya familj. Min matte är väldigt van framför kameran, så jag kände mig bekväm i hennes famn och satte instamomentet på första försöket. Minns att Matte kollade stolt på mig.

King Charler Cavalier Valp

Till en början spenderande jag största delen av mina dagar så här. Jag ville bara kolla vad som fanns på insidan ögonlocket. Men nu är jag lite festligare och gillar att vara vaken mer, även om vila fortfarande är en stor del av mitt liv.

Jag älskar närhet och sover helst på någon jag älskar. Mina favoritplatser är Mattes och Husses hals, deras huvuden och mellan deras lår. Om jag måste så kan jag sova själv, men då vill jag gärna ligga i samma höjd som mina föräldrar och sover mer än gärna på deras skrivbord eller nerkurad i en lurvig jacka på stolen bredvid så jag ser dem ordentligt.

Japp, det var allt jag hade och säga! Voff! Vi hörs snart igen! Glöm inte att ge era hundar något extra festligt och gött idag, det är ju nästan helg.

/Peace out,

Pucken


24 kommentarer24 kommentarer om “Hur går det egentligen med Puck?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så fint inlägg. Hur gullig kan man vara? Valplängtan är total ❤️

  Svara
 • <3

  Svara
 • Hi hi, vilket gulligt inlägg av Puck.

  Svara
 • Jag älskar också puck, får min hund-dos av henne då min sambo sagt blankt nej till husdjur, han har dålig erfarenhet av ett ex som lämnade en katt efter sig, så nu straffas jag för hennes synder 🙁

  Svara
 • Så otroligt söt!

  Svara
 • Åh så mysigt inlägg! Gjorde mig helt varm i hjärtat

  Svara
 • PUCKEN I LOVE U

  Svara
 • åhhh jag dööööör vad gölligt

  Svara
 • Men åååååååh! Bästa inlägget nånsin ❤️

  Svara
 • Asså jag dör vad söt hon är! Och kunde inte låta bli att skratta åt hur slående lika Puck och Marcus är på er spegelselfie. Otroligt härlig trio!

  Svara
 • Petra, din blogg har blivit så himla bra på senaste! Eller den har alltid varit bra iof haha men det känns som att du bjuder extra mycket på dig själv just nu och du gör verkligen så bra inlägg!! Riktigt kul att följa 🙂

  Svara
 • Pucken😍❤

  Svara
 • Ok förlåt för elak kommentar här nu men BÖRJA INTE SKRIVA TÖNTINLÄGG FRÅN HUNDENS PERSPEKTIV.

  Känner mig som en högstadiemobbare men det finns fan inget töntigare än folk som bloggar och instagrammar med en hunds röst. Alltså, blogga hur mycket du vill om hunden men skriv inte från hundens perspektiv pga alla borde skämmas ihjäl över vuxna människor som gör sånt.

  tack och hej och sånt!

  Svara
 • Tycker det var ett superhärligt inlägg som ändå speglade Petra och hennes humor och personlighet igenom hela inlägget. Säger som min mamma brukar säga: har man inget snällt att säga behöver man inte säga nått alls.

  Svara
 • Det beror helt på hur de är skrivna tycker jag. Det här var ju bara roligt, och sådana inlägg läser jag gärna.:) Go Pucken! Kram

  Svara
 • Hhahahaha, det är fan det värsta jag vet också! Men eftersom det var min egna hund och det var skrivet med glimten i ögat tycker jag det var kul. Men håller helt med om kräkreflexelgrejen!

  Svara
 • Sjukt söt hund! Och gulligt att ni känner er som en familj. Jag och min sambo gjorde samma fast vi skaffade en kattunge vid namn Charlie som vi älskade som ett barn. Insåg dock ganska snart att vår besatthet av katten kanske snarare var en maskerad barnlängtan. Tog typ 3 mån som kattägare innan jag var preggo. Nu har vi en 1.5 åring och Charlie har flyttat hem till svärmor som behandlar honom som en kung haha. Slutet gott allting gott!

  Svara
 • Så härligt inlägg 😍

  Svara
 • Okej bästa inlägget ever! Försöker få min sambo att gå med på att skaffa en till hund (har en två årig hårboll hemma) så visar bild på puck emellan åt. Han är på god väg kan jag ju tala om, så tack Puck! ❤️

  Svara
 • Svingullig hund o jag fattar verkligen familjekänslan! Finns inget bättre än när min snubbe ligger sked m hunden o soffan o somnar. Han som inte vill ha hund…
  Men snälla, inga blogginlägg m Puck som författare. Även om du kommer långt m glimten i ögat o mkt humor så finns det nog inget värre.

  Svara
 • Jag håller med Elin där uppe! Din blogg är så härlig och jag kommer på mig själv att jag sitter och fnissar vid varje inlägg. 😄

  Svara
 • Alla som blir sugna på en King Charles Cavalier nu, googla ”syringomyeli” och ”brakycefalt syndrom”.

  Svara
 • Fina vovvar pucken

  Svara
 • Puck är så söt! Längtar så efter en till hund

  Svara