window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:06 | mars 4, 2019

Drömmigt på Nordiska Galleriet, Inflyttningspizza och Garderobsrensning.

Nu åker vi tidsmaskin till slutet på förgående vecka. Jag och Pucken var helt slut efter en dag framför kameran, men vi var hembjudna på middag hos Malin – och det tackar man ju inte nej till. Malle bjöd på en lyxig buffé. Är en förespråkare för plockmat, så himla härligt när man kan sitta och småpilla och äta i flera timmar. Man hinner ju bli mätt och hungrig igen innan maten är bortplockad, briljant.

Jag kommer ihåg när jag följde med som stöd när en nära väns lillasyster skulle börja på Viktväktarna för tusen år sedan, då stod det på första sidan i boken: ”Undvik buffér”, haha.

petra tungarden vardagsrum

I fredags sken solen in i sovrummet och Puck var inte överlycklig över att vi skulle iväg på morgonmöte.

PUCK

När första mötet var avklarat sladdade vi vidare till nästa soliga lunchmöte med Her Hour och favoriten Hanna-Hedda och Josefina på AWB. Hanna-Hedda är typ världens härligaste person. Hon har en rolig grej för sig att hon sätter ett tema varje säsong som hon sedan går all in för klädmässigt. I höstas tror jag temat för alla inköp var ”lakritskaramell” och i vår är det ”Marabou med jordgubbsströssel”. Väldigt viktigt att understryka att det inte är vanligt strössel utan mjölkchokladen med crunch Hanna-Hedda syftar till, haha. Hon valde tema till mig också: ”Kamel i öknen” riktigt passande är ju besatt av beige och brunt.

Vi konstaterade också att Puck och Hanna-Hedda hade samma hårfärg typ. Hanna hette egentligen bara Hanna, men bestämde sig nyligen för att det var soligare med ett dubbelnamn så numera heter hon Hanna-Hedda. Man kan ju inte annat än älska en sådan person. Finns helt klart för få Hanna-Heddor i världen, tur att hon bytte.
petra tungarden vardagsrum-33

I fredagskväll gjorde jag absolut ingenting. Åt Tikka Masala och kollade på tv typ. Men i lördags åt vi en lång frukost innan vi gjorde oss redo för en dag på stan. Vi skulle möta Sara och Danijel på Nordiska Galleriet för att kolla på inredning till deras nya lägenhet. Men de var 40 minuter försenade så jag, Lorpan och Pucken provsatt, kände och klämde på varenda möbel för att fördriva tiden.

Inte mig emot. Jag fullkomligt älskar Nordiska Galleriet, blir så sjukt inspirerad i den butik som är fylld till bredden av saker som skriker mitt namn.

Hej lilla drömsoffan från B&B Italia. Turkost och orange är ju vårens drömduo, både när det kommer till inredning som mode.

Eller den här soffan från Ligne Roset. Mitt hjärta smälter. Just den här modellen finner man ofta på auktion.

Vi är sugna på nya matsalsstolar och provade alla tänkbara alternativ. Den här som Monica Förster designat för Zanat får mer än gärna teleportera sig hem till oss.

Sedan dök våra dejter äntligen upp – och så körde vi samma varv igen, haha.

ÄLSKAR DEN!

Den här skönheten som Monica Förster också designat för Fogia fick tummen upp från Sara och Danijel. Den finns i en riktigt sjysst rostig kulör som är magi.

Efter två timmar på Nordiska Galleriet bänkade vi oss på Milles för en sen lunch.

Därefter blev det en timmes vila på soffan innan vi skulle våldgästa Graanen och Ida med pizza och rödpang. De hade samma dag fått nycklarna till sin nya lya – och redan typ hunnit packa upp allt? Och hänga upp tavlor? Ida är helt orimlig. Lägenheten var så tjusig, där kommer min syssling växa upp ha det flott.

Vi snackade skit, åt pizzor innan det var dags att bege sig hemåt.

Söndagen rivstartade med mys i soffan. Så här sover jag och Pucken varje natt eller okej, ibland vill hon faktiskt sova med Lorpan. Hon kurar ihop sig som en liten boll och ligger nära hjärtat. Kan vi ha fått Sveriges mysigaste hund? Jag tror det! Älskar era hundar närhet lika mycket som Puck?

walk in closet_-3walk in closet_-5

walk in closet_-4

Sen kom jag på den briljanta idéen att börja rensa i en nystädad garderob. Halvvägs in kände jag bara: ”WHYYYYYYYYYYYYYYYYYY”. Satte mig på golvet, knäckte en cola light och kollade instagram en kvart i protest. Sedan tog jag nya tag och rensade klart. Satan, vad mycket längre tid det tar än vad man föreställer sig innan.

Efter tre stora Sellpypåsar var fyllda till bredden satte jag på George Michael ”Freedom” på högsta volym och tvingade Markus att kolla på mitt mästerverk till de nostalgiska tonerna av FRIHET.

Sug på den här överkursen! Rullade till och med ihop några byxor á Marie Kondo style. Nu känner ni säkert ett sting av besvikelse, det var inte direkt något mindblowing moment för er, men i min värld var det överväldigande. Shit, ser liksom alla byxor utan att de ligger på hög. Såjävlasmart. Önskar att jag hade fler lådor så jag kunde göra mer briljanta vikningar, men överkursen började och tog slut där.

Nästa hemmabygge är att få upp de här lamporna som jag tvingade Carro köpa till mig sist hon var på Ikea. Synd bara att sladdjävel är vit får typ dra den inifrån och måla den svart efter. Det är nämligen lite mörkt i garderoben, så tror detta kommer bli grädden på moset.

Japp, det var den perfekt härliga helgen. Kände mig riktigt utvilad imorse för ovanlighetens skull.


7 kommentarer



7 kommentarer om “Drömmigt på Nordiska Galleriet, Inflyttningspizza och Garderobsrensning.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Men vilken fin lägenhet, dör! I vilket område har de köpt? Du behöver såklart inte skriva ut adress. Undrar mer om de köpt nyproduktion? Är också på jakt nämligen, men det var länge sedan jag skådade något så snyggt. 🙂

    Svara
  • Visst är den tjusig! Den ligger precis vid st eriksplan : ) Hela huset är nyrenoverat, men inte nyproduktion.

    Svara
  • Where did you buy the denim jacket with fur?

    Svara
  • From & Other Stories ; )

    Svara
  • Hej!
    Inte så viktigt egentligen men tror det heter kusinbarn som du kommer få? Sysslingar blir era och deras barn hehe.

    Svara
  • Jaha, hahahaha så fel på det! Trodde det blev syssling, haha!

    Svara
  • Hej Petra! Ett tips om du ska fortsätta vlogga: en garderobs-tour! Hur du organiserar och placerar dina plagg, Älskar att kolla på sånt. Puss o kram

    Svara