window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:40 | mars 1, 2019

Fredagslistan.

Snodde listan från Sandra <3

PUCK

Vad köpte du senast?

En solig fredagsbukett på Floristkompaniet eller nej, den underbart smöriga tikka masalan från Bollywood, två cola light och dubbla såser. Ja, och naanbröd. Vill också tilläga att jag gärna skulle vilja magpumpas. Jag sitter ju och ljuger för er de senaste jag köpte var bajspåsar, leverglass och hundleksaker bara för några minuter sedan på Mathem. Hur äckligt med leverglass? Men det tycker nog inte Pucken när hon får provsmaka sitt lördagsgodis imorgon.

Hur lång är du?
Enligt mitt pass är jag 177 soliga cm ovanför marken, men är nog egentligen 176, hade nog bara en riktigt bra dag hos Polisen eller så har jag redan börjat krympa.

Linn Olsson

Vad stod det i ditt senaste sms?

Gav en komplimang till min soliga bästis Linn, plötsligt händer det. Något man ska veta om Linn, hon är otroligt spontan och har fler dåliga frisörbesök i bagaget än Alexander Bard har olämpliga twittercitat. Okej, jag måste ju berätta om några.

En gång fick hon ett gratis frisörbesök av sin kompis då de behövde en testperson (bara ordet testperson borde ge någon form av varningens tecken). Det var en influgen känd stylist från Lala-land. När hon slår sig ner i stolen förklarar hon att det inte får bli för crazy, eftersom hon dagarna innan precis börjat sin nya anställning. Att hon fortfarande vill vara blond.

Tjejen pratar bred amerikanska och säger:

”I’m thinking my little ponny, but classy, more like shifting strawberry blonde”.

Hade någon sagt My Little Ponny till mig hade jag lagt benen på ryggen och sprungit illa kvickt. Linn skrattar och utbrister: ”Oh, I love my little ponny, but not to crazy”.

Japp, ”not to crazy” går sedan därifrån och ser ut som någon hällt en burk hallonsylt i skalpen, som sedan flammar ut i en utspädd strawberry daiquiri. Haha, älsklingen.

En annan gång fick hon ett ryck, ringer mig och säger att hon tänker färga håret – igen. Jag säger att hon ska ta ett djup andetag, boka en bra frisör och inte göra något dumt. Några timmar senare ringer hon förtvivlat efter att hon satt sig i första lediga stol, hon skulle bara färga utväxten men lämnar salongen med nyansen mossa. Försöker gå tillbaka några dagar senare till samma salong och går från kulör mossa till slingat mögel.

Minns också när hon skulle rätta till färgen hemma själv, efter sitt spontana felköp – och går från slingat mögel till mögel möter pissgult.

Låt oss säga så här, det blev en DYR historia.

Men plötsligt händer det… SMOKING HOT! Eller som Linn själv väljer att säga: ”I don’t give a flying fuck.

När jag ändå pratar om Linn så måste jag berätta om den gången hon räddade en 59 kronors pizza från Challes i Lund 03.00 en torsdagsnatt innan vårballen i förmån för sitt ansikte. Hon snubblade till och faceplantade rakt ner med nyllet i asfalten, men istället för att släppa vår capricciosa med extra vitlöksås som vi krigat oss till under en halvtimmes stressiga minuter på ett fullsmetat pizzahak med andra fulla ungdomar lyfte hon den till skyn och tog smällen med kinden.

Då är man fan sugen på pizza.

Dagen efter så gjorde Linn mig blind för en dag. Har jag berättat det? Kanske bara i podden. Jag vaknade upp med sprängröda ögon av på tok för många drinkar och på det hade jag sovit med smink och sked men Limpan. På kvällen ska jag på vårballen med en kille som jag knappt känner. Ingen har clear eyes, men då kommer Linn på den briljanta idéen som hon hört i förbifarten att man kan spraya näspray i ögat för det har samma effekt. Problemet är bara att tokstollen sprayar in mentol näspray i mitt öga. Hela pupillen vidgas och jag ser ingeting. Så i samlad trupp får vi gå ner till Synsam med svansen mellan benen. Jag med enorma svarta brillor för det gör ont så fort jag får lite ljusinsläpp och Linn med blodigt skrapsår, både luktar som discoteket på en finlansfärja. Håller på att dö när vi ska förklara anledningen till den korkade handlingen så jag ljuger och säger att Linn ”råkade” spraya en massa nässpray i mitt öga för att hon missade näsborren.

Jag blev inte blind som ni kanske märkt. Men fick gå på balen och se ut som någon som var med och skrev låten: ”Because I got high”

Kaos i Lund med andra ord. Okej, typiskt mig att hamna helt på sidospår, nu fortsätter fredagslistan.

Vad gillar du mest med dig själv?

Att jag är snäll, extremt positiv och har hög skämströskel. Men gud, det var ju tre saker. Härlig man är som inte kan hålla sig till en sak.

Vad gillar du minst med dig själv?

Att jag är väldigt virrig, det är som att min hjärna konstant har en pingpong match och tänker typ 1000 saker samtidigt alltid. Adhd tror jag det kallas, haha. Har aldrig varit på en undersökning men har diagnosticerat mig själv.

Har du söndagsångest?

Väldigt sällan. Söndagar är typ min bästa dag – och jag älskar mitt jobb så känner sällan en tyngd över bröstet för det. Det skulle vara om jag är extremt bakfull, då kan man ju grubbla över varför man drack så många enheter eller om man sa något knäppt mellan bubblorna. Men då känner jag ändå att fan vad härligt med måndag då kan man ju soppa helgen under mattan och börja på en ny kula.

Låt på huvudet just nu?

Jag älskar att sjunga. Och då menar jag inte blygsamt tycker om utan dyrkar. Till Markus förfäran bör tilläggas, han tycker nämligen att jag är drottningen av att waila. En annan jobbig egenskap är att jag gärna gör om låtar och sjunger för Lorpan och Pucken konstant. Nu senaste är en egenversion av Magnus Uggla:

”Du är den vackraste jag vet, du är den sötaste Pucken av dem alla… Åh, när jag ser dig dina lurviga öron får mig att brista i skratt. Pucken du är min lilla skatt”

Amen ni fattar, jävligt störande flickvän och matte.

Är du en ringare eller smsare?

Ingendera. Jag är en facetimare – och okej smsare. Men ringer ofta i tid och otid på facetime, så festligt förstår inte varför människor inte använder den funktionen mer, det är ju så soligt att se de härliga personerna man samtalar med. Det blir ju mer på riktigt.

När går du och lägger dig?

Jag är ju verkligen en nattsuddare. Älskar sena nätter, men vill så gärna vara en morgonmänniska – men de går ju inte riktigt hand i hand. På vardagar har jag en vision att jag ska gå till sängs vid elva men det brukar nog snarare bli framåt tolvslaget. Somnar dock på max fem minuter, typ två. Har dock mött min överman för Markus somnar innan han ens lagt huvudet på kudden.

Vad är det modigaste du gjort?

Sagt upp mig från mitt trygga jobb på Metro Mode efter sju år för att bli egen. Anställt två personer. Sagt jag älskar dig. Hoppat från 18 meter, landade på röven och fick en tarmsköljning på köpet.

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?

Japp! Typ tre gånger! En gång fick jag urinvägsinfektion när vi åkte ner till Åre med familjen. Alltså MONSTERURINVÄGSINFEKTION. Något som involverade hela familjen Tungården. Min pappa hade nämligen skrivit ut tabletter till mig, han är gynekolog. Men problemet var att apoteket stängde om 20 minuter och det var lördag, så det skulle vara stängt dagen efter så hela familjen får springa i en kvart för att hinna fram innan stängning, tror min brorsa var snabbast och uppehöll personalen tills resten av packet kom med andan i halsen.

Hur många kuddar sover du med?

En. Sover på mage, så min nacke flippar ut fullständigt om jag sover med fler. Just nu måste jag dessvärre tvinga mig själv att sova på rygg då hela mitt öra håller på att trilla av efter min monsterinflammation av mina nya hål i örat. Det är illa, riktigt illa. Men tänker fan inte ge mig. Markus säger att jag är sprängd i huvudet som ligger och gnyr varje kväll och inte bara låter de växa igen.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?

OMG! Yes! Äter sjukaste hårtabletterna från Amerika är ni där så måste ni köpa dem, mitt babyhår har växt som tusan. Desssvärre har håret på andra delar av kroppen där man helst skulle vilja förinta hårväxten tagit oanade höjder. De är från ”Nature’s Bounty” och heter: ”Extra Strength hair, skin & nails”, probiotika (också från USA), omega 3, järn, d-vitamin med c-vitamin. En riktigt tablettcocktail morgon som kväll.

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?

Jag läste spanska först och sedan franska. Min franskalärare sa att det lät som jag pratade finska, men fick ändå VG för jag skrev bra, haha. Nu pratar jag svenska, engelska och om jag är tipsy kan jag slänga ur mig lite franska och spanska fraser.

Go to-mat som alltid är gott?

Salmalaxsallad.

Hur ofta tvättar du håret?

Avskyr att tvätta håret. Är egentligen inget fan av att duscha heller, men det måste man ju. Gillar typ inte konceptet bli blöt. Markus är min raka motsats han vill duscha eller ligga i vattnet hela tiden. Men typ två gånger i veckan. Har våt dröm om att gå och föna håret en gång i veckan, men det blir liksom aldrig av.


Hur uppvaktar man dig?

Man är framåt, bjussig, orädd och bjuder på ett gött asgarv!

Glamourama

Har du något smeknamn? 

Har typ ett och det är ofrivilligt Petty. Det hela började med att jag gjorde ett designsamarbete för Specsavers. Så var min kompis Ananda inne i butiken och frågade efter mina glasögon, varpå den äldre damen i kassan säger jajamän vi har Petty Tungårdens glasögon.

Degen en kompis kallar mig för Tunnan. Charmigt. Som att jag äter allas rester. Okej, vissa säger Tunis också.

Men gud nu kom jag på att jag har tusen smeknamn. När jag spelade in den soliga realityserien Glamourama så fick jag smeknamnet ”Vårtgården” för att tejpen som man satte fast micken med aldrig fastnade för att jag var konstant fuktig på bröstet. Så de började kalla mig ”Vårtgården” istället för Tungården. Sedan har min kusin tagit fasta på det, så numera går jag under namnen: ”Lustgården, Fixargården, Stressgården, Partygården, Bloggården…. osv” kärt barn har många namn.

Har du någon dold talang? 

Jag kan få in hela näven i munnen.


14 kommentarer



14 kommentarer om “Fredagslistan.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Haha, mycket roligt allting!
    Not too crazy (2 o:n!)
    Pony på engelska med ett n! =)

    Svara
  • Hahahahah vilket inlägg !!! Skrattade så mycket att jag fick en kallsup av redbullen som kom ut ur näsan! Du är för skön Petra!!!!

    Svara
  • hahahahah jag älskar linn!!!!! helt underbar tjej ju! och måste tillägga att du skriver sååå roligt, skrattar alltid högt när jag läser dina inlägg 😀 och vet du! jag kan också få in hela näven i munnen, bästa partytricket hehe

    Svara
  • Hahahah har verkligen fastnat för din blogg på senaste! Du är så rolig

    Svara
  • Hej, vill bara säga ang inflammationen i örat (jag har precis piercat mig hos samma som du var och gjorde din), gå tillbaka till honom så han får hjälpa dig. Jag fick en smäll på min nytagna piercing och det blev riktigt illa med svullnad deluxe, jag trodde jag skulle behöva ta ut den, men pirre löste allt med en smärre ”operation”. Ett par dagar senare mådde örat toppen igen.
    Det är inte heller säkert att det är bra att bara ta ut den, då kan du kapsla in inflammationen och du får en ännu värre infektion. Vad du än gör, gå inte till en läkare utan tillbaka dit där du gjorde den först. Varmt tips.

    Trevlig kväll!

    Svara
  • Hahaha, ska fan göra det! Tog ut den igår och nu har det blivit en vulkan typ av hud som stelnat och lavan är var. Riktigt festligt. Tror dock att problemet vilar i att jag pillat på örat inte att han gjort något fel. Men ska fan springa in dit imorgon <3

    Kramar!

    Svara
  • Jag fick också problem när jag tog hål längst upp i örat, pga bara brosk och läker väldigt dåligt. Det tog ca 3-4 månader av lidande, svullnad och var innan det gav med sig. Tvättade med koksaltlösning och försökte sova på andra sidan. Var på väg att ta bort det flera gånger men vill verkligen ha ett hål där, och efter den värsta perioden har jag inte haft några problem och har nu haft det i många år. Gick till en av NYs bästa piercare så det var inget fel på utförandet, men han varnade mig att det skulle ta tid att läka.

    Svara
  • Hej Petra!
    Jag är sugen på en sammetssoffa men undrar om den är jobbig att hålla ren, om det fastnar mycket damm på den?

    Ha en fin söndag!

    Svara
  • Hej! Vilken underbar klänning du har på första bilden. Vart är den ifrån? 🙂

    Svara
  • HAHA , jag hatar också att duscha! Så sur att dom tagit bort alla bideér, världens bästa uppfinning ju!

    Svara
  • Hahaha snäääälla skriv en bok, du skriver för jädra kul!!

    Svara
  • Post muy interesante
    Si quieres lucir bikini esta temporada prueba con la moda íntima que se ajusta a todo tipo de cuerpo y silueta y sientete única esta temporada

    Svara
  • 😂😂
    Du är verkligen roligt! Älskar dina historier!

    Svara
  • Har själv haft återkommade UVI som jag gjort allt för att bli av med. Kom tillslut över https://www.herpeace.com/urinvagsinfektion och blev äntligen kvitt mina problem!

    Svara