Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med Kérastase

18:45 | februari 17, 2019

Bibehåll den lyxiga blonda färgen + skräddarsydd behandling för hemmabruk!

Kerastase Absolut blond
För någon vecka sedan blev jag tillsammans med Micha Wissen och Ingmari Lamy inbjudna till Kérastase, vi var på Björn Axén- salongen på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Jag skulle få en skräddarsydd behandling för just mitt barr. På deras hemsida kan du genom att svara på några snabba frågor också få en anpassad diagnos – vad just ditt hår behöver.

Klicka här för att göra testet.

Kérastase Blond Absolu

Att bibehålla en snygg blond färg är en konst om ni frågar mig. Jag är ju väldigt ljus i mig själv och mitt hår har alltid ganska snabbt slagit över till gult.

Men nu har jag ju mer en mellanblond hårfärg. Så nu upplever jag att det svåraste är att upprätthålla den lyxiga beiga känslan som jag får efter att jag färgat håret hos Emelie. Det kan lätt bli dassigt i färgen efter några tvättar om jag inte underhåller det. Jag vill inte att det ska bli kallare som jag ville förut, utan mer beige, utan att bli för guldigt. Varför göra det lätt, när man kan göra det svårt?

Fick också frågan om min hårkvalitet? Vilket inte är något som jag direkt skulle sätta på mitt CV eller skryta med. Har ju nämligen extensions i hela barret. Men annars totalt värdelös hårtyp med klassiskt skandinaviskt hår, tunna hårstrån som mer ser ut som gammalt hö än något man har på sitt huvud. Snustorra strån som skriker efter näring. Innan behandlingen efterfrågade jag därför just glans och glow.

Kérastase Blond Absolu-5

Frisören Joanna Skelander från Björn Axén rekommenderade Kérastase Blond Absolu: deras helt nya serie som går att anpassa för alla typer av blonda hår. Hon berättade att anledningen till att mitt hår lätt slår om är att det är så mycket föroreningar i rören, vilket antagligen kan stämma hemma hos mig då vi bor i ett väldigt gammalt hus från 1880.
Kérastase Blond Absolu

Så Joanna började med att tvätta ur håret med Kérastase Blond Absolu Bain Lumiére. Ett schampo som är idealiskt för blekt och färgat hår. Det rengör barret från föroreningar, avlägsnar ämnen som gör håret matt (mitt problem!) och återfuktar från topp till rot då det är fullproppat med fukt (hyaluronsyra).

Kérastase Blond Absolu

Sedan min favorit, trilla av stolen produkt, Fusio-dose en skäddarskydd salongsbehandling som var lika förtrollande som askungens makeover, mitt hår gick från strävt till silkeslent på några minuter. Dessutom fick jag med mig Fusio-dose homelab hem, som de blandade ihop på salongen. De små kapslarna innehåller samma blandning av koncentrat och booster som jag fick på salongen. Kuren håller i sex veckor sedan kan du följa upp med hemmakuren var tredje vecka för att få makeovern att hålla i sig.

Sist men inte minst avslutade det med att applicera Kérastase Blond Absolu Cicaflash. Balsamet har den återuppbyggande effekten hos en inpackning och den lätta finishen hos ett balsam.

Jag brukar inte vara så fin i kanten när det kommer till val av schampo och balsam, men det här blev verkligen skillnad, håret blev kanske fem gånger mjukare. Det var som att dra hårborsten genom smör efter. Cicaflash återfuktar på djupet och är idealiskt för alla typer av faux-blonda svall och man får en helt ny lyster, samtidigt som produkten återuppbygger hårfibern så att kluvna hårtoppar är ett minne blott.

Och nu till kanske det viktigaste, värmeskydd – Kérastase Blond Absolu Cicaplasme Leave-In.

Vårdar, ger värmeskydd upp till 230 grader med ett UV-filter som skyddar håret mot daglig oxidering och föroreningspartiklar. Och som bonus får det såklart en härlig glans med massa lyster.

(Hade precis tatuerat ögonbrynen så de ser lite crazy ut, haha). 

Alltså wow, håret blev verkligen sammetslent efter behandlingen och det var verkligen hållit i sig. Om tre veckor ska jag prova att göra hemmabehandlingen själv. Den aktiveras genom att man mixar de två olika kapslarna och skakar innehållet tillsammans. Sedan ska den bara appliceras i håret och sedan sköljas ur direkt utan verkningstid– och sen är det redo.

Vill ni veta mer så kika ni på kerastase.se


4 kommentarer4 kommentarer om “Bibehåll den lyxiga blonda färgen + skräddarsydd behandling för hemmabruk!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Aaah får cravings av detta direkt! Men undrar – hur vet du skillnaden på vad produkterna gör för ditt eget hår respektive för dina extensions? Är det nån skillnad i hur de olika håren tar emot produkten? Haha förlåt för konstig fråga men liksom hur recenserar man denna produkten på ett normalt sätt om man har både och i håret. Fattar du? Haha ledsen för snurr.

  Svara
 • Vet du när denna serien kommer lanseras? Den finns med på deras hemsida men går inte att få tag på hos någon återförsäljare. Ditt hår ser helt fantastiskt ut så man blir ju sugen på dessa produkter!

  Svara
 • Finns på samtliga Björn axens salonger 🙂

  Svara
 • Schampot är ju sulfatbaserat, rena döden för vårt blonda hår!!

  Svara