Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:10 | februari 12, 2019

Contouringskola, Nordic Knots, Allsång med familjen och 31 jordsnurr.

Hello gänget!

Nu kastar vi oss tillbaka till gladare tider närmare bestämt HELG och fredag! De är de roligaste inläggen att knåpa ihop om ni frågar mig. Jag var på alldeles strålande humör tills jag insåg att min vigselring hade flugit sin kos. Morgonen startade i MAC butiken, deras proffs Lottie skulle nämligen guida oss till hur man lyckas med den perfekta contouringen som ni kommer att kunna läsa på Her Hour om några dagar.

Jag hade försovit mig och satt upp håret i snedbena. Borde ta och bära barret så oftare, det är ju faktiskt fint – men bäst av allt tänk hur många soliga tvättdagar jag hade sparat in – för denna frisyren blir bara bättre ju fetare och äckligare hårstråna är. Man vill nästan se ut som man lånat frippan från någon av herrarna som huserade på Stureplan i rosa skjorta á 90-tal med en blinkande Dompa i handen. Då är utgångsläget perfektion. Man ska nästan vilja använda plasthandskar för att inte grisa ner händerna när man slickar håret bakåt.

Försökskaninerna, Uchi och Pålle.

Amen hur tjusiga blev inte de då? Så naturligt och snyggt! Zoolander got nothing on you!

  

Sedan bar det av hemåt för arbete (och dusch). För på kvällen var jag nämligen inbjuden till grundarna av Nordic Knots som nu ska lansera i Sverige efter braksuccé i Amerika. Så himla trevligt att de valde att ha event i deras lya. Gah, blev dödskär i inredningen. Jag vill också ha den soffan från Massproductions i precis den kulören. Dock skulle min kära man aldrig tillåta den som soffa. Hur ska han och Puck då kunna vila raklånga? Fin är den iallafall. Och så fina mattor! Älskar den som är placerad under min drömmöbel. Bordet från Svenskt Tenn står också högt upp min önskelista.

Kolla hur lycklig man blir i soffan? Man får leendet på köpet!

Amen ni ser ju, alltid glad i soffan. Jag var till och med färgkordinerad med min framtida (vem vet) soffa.

Hej, favorittjejer!

Sedan åkte jag och hämtade en trött Puck och Husse. Vi skulle nämligen äta middag hemma hos mamma i Nacka Strand.

Min mamma har världens knäppaste (och roligaste) inredningsstil. Man kan hitta lite vad som helst i hennes hyllor. Hon älskar saker som glittrar, lyser och olika typer av prydnadsdjur. Hennes käraste ägodel är hennes Frank Zappa tavla som hon lät specialbeställa.

Hon hade gjort en löjligt god lasagne på bönpasta och halloumi som var to die for. Ska sno receptet och dela med mig till er.

Sedan sjöng vi ikapp till spelet Ooga chakka. Markus som inte alls gillar att sjunga vrålade högst av alla då det kom massa gamla dansbandsdängor som han hade växt upp till. Haha, det var faktiskt riktigt kul även om det var många låtar som man inte kunde. Man börjar sjunga på en mening från en låt och sedan ska andra laget avsluta sången.

Dagen efter var det dags för årets viktigaste dag, nämligen dagen jag gjorde entré i denna värld (haha, skoja!). Men ändå en anmärkningsvärd dag. Lorpan sjöng med rosor i famnen.

Mackor

Han levererade även en frukostbricka för en lastbilschaffis. Alltså allt på skärbrädan var till mig? Frågade varför han gjort fyra olika rostmackor, då svarade han gulligt att jag skulle få möjligheten att välja bland mina favorittillbehör. Så jag åt några tuggor på varje. Man får göra så på sin födelsedag. Att jag sedan skulle ha rum för extra tillbehör, två kokta ägg och en grapefruktsallad var hoppfullt.

Eftersom vi hade firat min födelsedag helgen innan så drog Lorpan iväg på äventyr med sin ”herrgrupp” medan jag fixade och donade inför middagen. Sedan kom bästa Snarro förbi och hjälpte mig göra ärenden med bilen.

För på kvällen hade jag bjudit över mina favoriter på tjejmiddag! Men jag var så fokuserad i köket att jag inte tog en enda bild och sedan hade jag så trevligt så jag förevigade bara aftonen mentalt. Vad tusan har jag verkligen bloggat i 16 år och gör en sådan tabbe? Otroligt klantigt!

Jo, tog en bild på halloumipizzan som var till förrätt tillsammans med löjromschips. Det var inte aslätt att knåpa ihop en middag till ett gäng gravida, några laktos, en gluten, en vegetarian, en vegan, sa jag banan allergiker? Och en (nämner inga namn) som hävdar att hon inte tål ananas! Fan, enda pusselbiten jag inte satte! Jävla piss var så nära att få full jackpot på detta omöjliga mission.

Men tillslut blev det lyxigare tacos. En med portabellosvampröra och en med pulled beef som fått stå hela dagen i ugnen och massa göttiga röror till som ni såg i det tidigare blogginlägget för Mathem.

Sedan kom några killkompisar förbi här hemma. Vi drack margaritas, sjöng i kör och dansade innan vi sladdade ner på Spy Bar. Så här mår man när man dricker bubbel 04.45 en lördagsnatt och fyllt 31 jordsnurr. En alarmerande bild och ett höjt varningens finger för framtida nattliga äventyr. Because it wasn’t pretty.

Det var en trött familjen Tungården som spenderade söndagen tillsammans som utslagna hjältar i soffan. Till och med Pucken betedde sig som att hon hade dansat i sofforna på Spy Bar och druckit förrädiska hundbensshot in på småtimmarna. Det är tur att man bara fyller år en gång om året, haha.


6 kommentarer6 kommentarer om “Contouringskola, Nordic Knots, Allsång med familjen och 31 jordsnurr.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här