Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:16 | februari 11, 2019

Inte 30 längre…

Klockan är 07.00 och jag sitter instängd i en taxi som luktar mer rök än glasboxen på Arlanda. Kommer stinka cigaretter när jag kliver ur den här bolmande bilen. Sitter med näsan i korsdraget men håller ändå på att stryka med. Förundransvärt att han ens behöver tända en cigg när han sitter i den här rökbilen varje dag. Jag burkar inte vara känslig, men det här är vidrigt. Bilen kanske skulle kunna fungera som en anticiggkampanj. Bara kasta in inbitna rökare en timme i denna så kommer de aldrig vilja tända på igen.

Jag ska iväg på ett spännande möte till 8848 i Borås. Därav den tidiga morgonen. Gick upp 05.00 imorse, lätt levande död.

Herregud, lärdom från helgen: Jag är inte 25 längre. Att stänga Spy Bar dansandes i soffan 05.00 är utanför min fysiska kapacitet. Jag var så trött igår, så att pendla från sängen till soffan var en kamp. Kändes som jag hade åldrats tjugo år på en kväll. När blev jag sådan kärring? Åt sena nätter till frukost för några år sedan, haha! Tur att man bara fyller år en gång om året.

Alltså jag kan ta en huvudvärk vilken dag som helst i veckan, men när det kommer till illamående är jag känsligast i stan. Det är som att jag får man flu. Vet inte hur jag någonsin ska klara av att bli på smällen? Kommer gråta mig igenom de första månandena. Ber till gudarna att jag inte blir illamående för då är det kört för Tungården AB.

Nu vill jag bara förvandlas till en nyttig juice på två ben. Sitter med en ingerfärashot i handen, men vill inte öppna den förrän jag klivit ur rökbilen.

Hur var er helg? Är ni utvilade och redo att ta er an veckan eller lika paj som mig?


26 kommentarer26 kommentarer om “Inte 30 längre…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Lycka till! Jag älskade kollektionen från 8848 som du var/är ambassadör för, har dock inte köpt någonting än då det inte har funnits tillfälle att bära kläderna. Och måste bara skriva att jag älskar hur du beskriver dina dagar!

  Och att vara på smällen behöver inte betyda illamående, jag mådde toppen! Sen så mådde knodden inge bra men det är en annan femma.

  Svara
 • Ni är så trötta dagens ungdomar!
  Jag är på det 45:e och förra helgen var jag hemma 05.00 och jag överlevde söndagen, haha… 🙂

  Denna helg var lite lugnare, middag hos vänner i dagarna två men i säng bra mycket tidigare än förra helgen.

  Svara
 • Hej!

  Först och främst så vill jag säga att jag tycker du är grym och jag gillar verkligen din blogg och alla andra medier och tycker du verkar så kul och skön. Men jag undrar hur du resonerar när du väljer att flyga till Göteborg istället för att ta tåget? Tänker gällande hur miljövänligt det är med respektive alternativ. Är det verkligen så stor skillnad i tid mellan flyg och tåg när man räknar in tid till flygplats och att vara där i tid innan avgång etc? Känns bara som att såna här flygresor som ändå är så pass smidiga med tåg är sådana man borde kunna dra in på.

  Svara
 • Nej, det var faktiskt helt åt helvete korkat. Och inte alls försvarbart. Jag bokade resan för längesedan och borde såklart lagt mötet en timme senare så jag kunde tagit 06.00 tåget till Borås istället för att flyga i onödan.

  Från och med nu blir det inga fler onödiga flyg inom Sverige : ) Det lovar jag : )

  Svara
 • Hahaha asså Petra, food for thought: skriv en bok snälla? Försöker tänka fram en liknelse på hur fantastisk du är på liknelser men en är ju inte lika målande i språket som du. Hur lyckas du? Är på riktigt intresserad av hur det går till när du kommer på så många roliga och klockrena liknelser inlägg efter inlägg?? Ser fram emot varje nytt inlägg från dig <3

  Svara
 • håller med!

  Svara
 • Eller hur!!!

  Svara
 • Fan, vad glad jag blir! Hahahha, kanske får börja fila på en solig bok då! Typ en: ”En singels bekännelser” eller typ en klassisk Denise Rudberg roman!

  Svara
 • hade dött för en Rudberg roman alá tungården!! typ en ny sofis mode! drömmen alltså :))

  Svara
 • Snälla Petra, ta inte flyget till Göteborg. Du pratar om att skaffa barn, men förstår du verkligen att dina framtida barn och dina vänners barn kommer växa upp i en värld med stor matbrist, konflikter, flyktingströmmar vi aldrig sett liknande, osv. Bara för att deras föräldrar ville shoppa konstant och inte orkade ta tåget?

  Det är oerhört tondövt att blogga om att du ska flyga Stockholm-Göteborg just nu. Inte ens en långresa, utan en flygresa där det absolut inte finns någon som helst anledning att inte välja tåget.

  Svara
 • Nej, det var faktiskt helt åt helvete korkat. Och inte alls försvarbart. Jag bokade resan för längesedan och borde såklart lagt mötet en timme senare så jag kunde tagit 06.00 tåget till Borås istället för att flyga i onödan.

  Från och med nu blir det inga fler onödiga flyg inom Sverige : ) Det lovar jag : )

  Svara
 • Jättebra!! Tycker verkligen att inrikesflyg är en sån grej som går relativt enkelt att byta ut mot tåg utan att det påverkar en speciellt mycket.

  Svara
 • Älskar dig Petra, men måste verkligen instämma när det gäller att flyga till Göteborg. Det är verkligen inte försvarbart på något sätt. Tre timmar tar tåget och det är du nästan uppe i med en timmas flyg plus transfer på båda platser. Ibland mer då man lätt fastnar i köer på väg från Landvetter. Gör medvetna val där du kan.

  Svara
 • +1

  Svara
 • +1 <3 we love you men snälla ta tåget när det går 🙂

  Svara
 • Nej, det var faktiskt helt åt helvete korkat. Och inte alls försvarbart. Jag bokade resan för längesedan och borde såklart lagt mötet en timme senare så jag kunde tagit 06.00 tåget till Borås istället för att flyga i onödan.

  Från och med nu blir det inga fler onödiga flyg inom Sverige : ) Det lovar jag : )

  Svara
 • Hej Petra! Undrar också hur du resonerar med flyg till Göteborg? Är själv inte så förtjust i tåg pga blir lätt åksjuk av x2000 och flygen känns är pålitliga än tågen vad gäller att komma i tid, men GBG tar ju i princip lika lång tid med tåg. I de fall när man behöver göra undantaget att ta flyg till GBG så kanske du inte ska skylta med det iaf och därmed promota ohållbara val eftersom du trots allt influerar som Influencer. Tror många med mig skulle uppskatta om du bemöter denna återkoppling och bli glada om de ser att du bryr dig om sånna här frågor också.

  Svara
 • Nej, det var faktiskt helt åt helvete korkat. Och inte alls försvarbart. Jag bokade resan för längesedan och borde såklart lagt mötet en timme senare så jag kunde tagit 06.00 tåget till Borås istället för att flyga i onödan.

  Från och med nu blir det inga fler onödiga flyg inom Sverige : ) Det lovar jag : )

  Svara
 • Bra svar Petra! Jag reser också en del i jobbet och har de senaste åren planerat om mina resor så att de ska passa med tåg. Man kan ju för det mesta jobba undan en hel del på tågresor! Det var ovant i början, men ny för tiden tycker jag helt ärligt att det går smidigare än flyg, plus att man kommer fram mitt i städerna och inte långt uti ingenstans som med flygen! 🙂

  Svara
 • Grymt Petra!!!!

  Svara
 • Alltså jag blir 31 om 2 veckor och var ute med jobbet i fredags och drack ja igentligen allt möjligt till halv 2 på natten. Är fortfarande bakis. På måndagen. Haha.
  Jag som festat intensivt i hela mitt vuxna liv haha jag fixar inte detta längre

  Svara
 • Jag spydde från dag 1 sen mellan 10-20 gånger varje dag och ända in på förlossningen med båda mina 2 flickor. FY FAN säger jag bara. Blev 100% sjukskriven från dag 1 med.

  Svara
 • Jag är i vecka 12 och spyr hela hela tiden. Mår knappt illa vilket är en räddning men förbannat trött på att inte kunna dricka ett glas vatten utan att spy i timmar efteråt.
  Sjukskriven från dag ett som ovan samtidigt som en stor flytt pågår. Kroppen är fantastisk men fy.

  Svara
 • Om du inte fått utskrivet Lergigan så be om det, var min räddning🙏Hang in there!!

  Svara
 • Jag är gravid i vecka 32 och avskyr verkligen illamående jag också, får total panik! Jag har haft tur i oturen. Kräktes i princip dagligen från v 7-14 men alltid på kvällarna när jag var trött och slut. Hade alltså ok energi på jobbet och var där bara lättare illamående men när jag kom hem och var trött spydde jag en eller några gånger men hade fortfarande aptit. Åt och det blev bättre sedan la jag mig och sov för annars satte karusellen igång igen. Så jag jobbade och sov mig igenom 7 veckor i princip men det var den enda räddningen för mig 🙂

  Svara
 • Jag mådde inte illa en dag som gravid så hoppet lever!!

  Svara