window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:47 | februari 4, 2019

Frågesportsmiddag, Babyboom, Petrukkah och Staycation!

Nu bränner vi av helgen i bilder. Jag rivstartade helgen med att gosa med en skrattande Atlas. Som ni kanske sett på sociala medier så är jag omringad av bebisar och bebismagar. Tre av mina närmsta vänner har nämligen gått och blivit på smällen SAMMA VECKA! Forni, Sara och Ida. Först började jag klura på om det var under vårt bröllop, men efter närmare eftertanke och lite matematik räknade jag ut att det var några veckor efter.

Jag visste om alla tre, men ingen av dem visste om varandra till en början. Herregud, vad jobbigt det var att hålla tyst ville bara att alla tre skulle veta om varandra. Behöver inte ens skaffa barn längre nu när man blir Moster Petty till tre underbara älsklingar.

Dasha och Douglas hade i vanligt manér bjudit in ett gäng vänner på en annorlunda spelkväll. Vi skulle nämligen gissa innehållet i en jädrans massa olika saker. Dock hade jag knappt några smaklökar kvar av min bihåleinflammation. Jag var så värdelös att jag till och med gissade fel på cola light (!) kände inte ens någon skillnad på cola light, cola zero eller pepsi. Började tvivla på min egen existens.

Staycation

Kan vi prata lite om det sjukaste fenomenet i Dashas och Douglas lägenhet. Teddybjörnen i human size. I början av deras förhållande så berättade Douglas att han alltid önskat sig en uppstoppad nallebjörn i mänsklig storlek som han kunde sitta och spela tv-spel i. Sjuk i huvudet som Dasha är så beställer hon hem en sådan från Kina och fyller den med luddet från Ikeakuddar och levererar på hans födelsedag. Nu en lägenhetsflytt och ett barn senare står den där stadigt i deras vardagsrum.

Markus fick inte ens ta med sig en lampa från sitt forna lägenhet – och Douglas får en enorm svårtattmissa nallebjörn i lägenhetens mittpunkt.

Dagen efter gjorde vi oss iordning och hoppade in i bilen för att köra ut till Markus föräldrar för att lämna bort Pucken för första gången någonsin.

Sturebadet

Barnfritt! Vi begav oss till Sturebadet för att påbörja firandet av Petrukkah. Vi simmade, badade i bubbelpoolen och la oss och somnade en timme i stolarna nere i källaren som gungar en likt en båt på havet och spelar havsbris ur kudden.

Sedan checkade vi in i Paris eller 505 på Diplomat som iallafall känns som man helt plötsligt förflyttat sig till Frankrikes huvudstad.

Vi gjorde oss fina och jag hoppade ner i mina nya kalasbyxor.

Förevigade kalaslooken innan vi gick ner i baren för ett glas bubbel. De här skorna från Jennie Ellen måste vara mina mest använda klackar någonsin, de är de skönaste jag vet när det kommer till svindlande höjder. Går ju jävligt snett, men med dessa står jag stadigt på jorden. Måste nog shoppa på mig fler färger. Bäst av allt är att de aldrig går sönder, har nog haft dessa i över tre år. De har överlevt möhippor, sena nätter på dansgolv och slaskigt väder. Kanske borde jobba som säljare för Jennie Ellen? Haha!

Efter hotellbaren gick vi till nästa bar fast nu i Gamla Stan. Vi hade nämligen bokat bord på stans bästa cocktailbar, Tweed.

Jag beställde min favoritdrink Penicillin. Har ju alltid varit ett stort fan av whisky sour, men har nu övergett min kärlek för en ny rökigare och syrligare förälskelse.

Därefter stod Kagges på schemat. Kändes som att jag kopierade Sandra Beijers drömhelg i Stockholm rakt av. Hittade faktiskt Kagges i hennes blogg, kul ju! Så här skrev hon:

”Kagges vann Gulddraken förra året och huserar i Frantzéns gamla lokal i Gamla Stan. De serverar mellanrätter med grunden i det skandinaviska köket och allt är panggott.”

Kan bara instämma, vilken gastronomisk käftsmäll allt var tokgott från början till slut. Vi åt typ hundra rätter var. Deras leksandbröd med brynt smör som serveras först av allt är to die for. Deras signaturrätt med spetskål, forellrom och lavendel får fem solar. Rekommenderar varmt ett besök dit, men boka i tid för det är jävligt fullt.

Vaknade upp i världens skönaste säng med ett vitt Stockholm utanför som skvallrade om nattens snöstorm.

Sedan åt vi en låååååååååååång mastadont frukost tillsammans. Innan vi gick upp och dunade en timme till innan utcheckningen. Älskar att sova en timme efter hotellfrukostar.

Lorpan åkte och hämtade hem vår älskling som hade skött sig exemplariskt medan jag jobbade några timmar.

Avslutade helgen med att svettas kopiöst på Becore med Steffi och Snarro. Alltså jag är helt overklig när jag tränar, det ser ut som jag duschat varje gång, så svettig person. Så skumt sprutar liksom inte ut vätska ur mina svettkörtlar annars bara när jag anstränger mig på gymmet. Carro sa att det var för att jag var så vältränad, haha troligt. Älskar hur vänner alltid säger snälla saker som får en att bli glad.


0 kommentarer



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här