Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med Bourjois Paris

17:27 | januari 23, 2019

Alperna med Bourjois Paris!

Bourjois lappstift

Nu befinner vi oss cirka 2000 km från Stockholm i ett krispigt vinterlandskap i alpbyn Megève i Frankrike. Jag och Sara hade blivit inbjudna till en pressträff för franska sminkmärket Bourjois Paris, som är ett nyfunnet favoritmärke i badrumsskåpet. Fick ju upp ögonen för Bourjois Paris efter att jag snodde Pålles läppstift – och vägrade ge tillbaka det en kväll i Göteborg i höstas. Roligast av allt var att jag gav bort det till henne, utan att prova det. Sedan stal jag ogenerat tillbaka det. Men efter någon vecka fick jag dåligt samvete så jag gick till Åhléns City och köpte ett nytt till henne, haha.

Åter till storyn. Tydligen var det så många som gick och köpte läppstiftet efter jag tipsat om det att Bourjois Paris kontaktade oss och frågade om jag och Sara ville samarbeta med dem (Sara är också ett fan och har skrivit massa om Bourjois på sin instastory).

Sedan fick jag hem några fler produkter och föll pladask. Alla produkter har verkligen grymt pigment och ligger riktigt bra i pris.

Bourjois lappstift

Har aldrig under mina 16 år som bloggare varit på en mer uppstyrd dag. Varje ny produkt hade en ny ”station” och överraskning. Först ut var igloon.

Bourjois lappstift

Vi var taggade!

Bourjois lappstift

Där de presenterade sin mascara Twist up the Voulme som man kan skruva för att både få ett lyft – och volym. Har aldrig sett det förut, men blev informerad att även By Terry har en sådan mascara. Oavsett vad så fungerade det verkligen. Eftersom jag har lösfransar målar jag bara fransarna i roten och då fungerar lyft funktionen perfekt. Den finns tillgänglig i juni.

Sedan traskade vi vidare upp till några svenska kompisar, nämligen renarna som vi fick mata.

Megéve

Dagens höjdpunkt var nästa stopp. Gården födde även upp lamm. De hade ett nyfödd litet lamm som bara var två dagar gammal som jag och Sara flirtade oss till. Var nära på att tuppa av och dö gulligdöden där och då på fläcken. Lammet hade inget namn, så jag döpte detsötastejagnågonsinsett efter Puck till Puck 2.

Bourjois lappstift

Innan solen kikade fram bakom alptopparna var det svimma kallt. Det serverades varmchoklad, hembakta bullar med nutella och marmelad framför en stor brasa i den lilla stugan. Varenda liten detalj med eventet var genomtänkt. För nästa produkt som skulle lyftas fram i strålkastarljuset var deras nya palett som lanseras senare i vår, ”Délice, de poudre”som ni även kan se att de döpt stugan till.

Bourjois

Japp, nyanser helt i min smak. Även denna drömpalett släpps i juni.

Bourjois lappstift

D-vitamin jakt!

Bourjois lappstift-28

Har nog aldrig upplevt en vackrare dag i alperna.


Vi svängde förbi hotellet och hoppade i varmare kläder.

Bourjois lappstift

Tog en tur upp till toppen med våra nyfunna vänner från Kroatien.

Bourjois Lappstift-20

Och hamnade på ett riktigt pangställe där lunchen serverades.

Pumpasoppa med tryffelkräm! Dra mig baklänges vad gott det var, måste verkligen prova att göra pumpasoppa hemma – eller bara tillaga pumpa överlag. Har utvecklat en fäbless för pumpa, så sött och milt. Tycker att pumpa gör sig riktigt bra till smaker som tar över, som i det här fallet tryffelkräm, det blir liksom som en wingman som fungerar i alla sammanhang framförallt till en kryddigare kompis som tar mer plats.

Bourjois lappstift  Bourjois lappstift

När man trodde överraskningarna var över så bar det av i häst och vagn genom de pampiga landskapen. Är egentligen lite allergisk mot just hästeskort på det viset, men de här fyrbenta vännerna såg ut att vara riktigt välmående. Vi åkte förbi deras gård där de sprang fritt och verkade leva loppan.

Bourjois Velvet Pencil Sverige

Hästarna tog oss fram till ett stor tält där de presenterade min favoritnyhet på hela eventet: Bourjois Paris Velvet Pencil. Gah, jag har äntligen hittat min perfekta läppfärg. Trodde aldrig den dagen skulle komma.

Bourjois Velvet

Nu gör vi en avstickare och kastar oss till nutid. För jag lyckades inte få några fina bilder på pennan på plats.

Bourjois Velvet Pencil Pennans konsistens är nästintill identisk med läppstiftet jag älskar, kanske aningen mattare – och löjligt lätt att applicera.

Bourjois Lappstift

Min favoritfärg heter: ”Less is brown”.

Bourjois Less is brown

Japp, det var kärlek vid första ögonkastet. Man känner liksom inte att man har på sig läppstiftet eller pennan, konsistensen är mer mjuk pudrig. Dessvärre kommer den här favoriten inte in förrän i maj. Den kommer i åtta olika nyanser. Det var en annan kulör som fick mig att haja till i orange som var helt magisk och en mörkare brun. Bäst av allt är att pennan går loss på överkomliga 89 riksdaler. Kanske kan se om jag kan flirta till mig några samples och lotta ut i bloggen.

Bourjois lappstift

När man inte tror att det kan bli mer galet kör vi till små propellerplan – och får veta att vi ska få ta en tur sväng om bland alptopparna i solnedgången. För det första så älskar jag överraskningar. För det andra så älskar jag adrenalinkickar. Tror ni jag hoppade av glädje? JA!

Med nymålade läppar och stora leenden var vi i luften.

Wow, är allt jag kan säga. Ett minne för livet.

Hej sötnöt!

Bourjois Lappstift

Vi gör ett snabbt kast igen – tillbaka till mitt badrum. För efter flygturen var det dags för nästa revolutionerande produkt – sotade ögon i ett svep. I flera års tid har jag sagt att jag skulle vilja skapa en mask som skräddarsys efter ens ansikte med olika sminklooks – som sedan bara appliceras i ett svep eller airbrushas på. Och plötsligt händer det eller okej ett steg närmare partyredo på en minut.

Du drar svampen fram och tillbaka, sedan duttar du bara svampen på ögat. Och vips har du en perfekt ögonskugga. Jag måste medge att det tog tre gånger innan det blev riktigt bra, men när man väl fått häng på det är det superenkelt.

Bourjois Lappstift

Dutta – och så är du ready to go. Och som ni kanske gissat poppar denna upp i butikerna i… trumvirvel… JUNI!

Bourjois lappstift

På kvällen slängde jag på mig mitt favoritläppstift som fick mig medbjuden på resan Rubi’s Cute (Rouge Velvet). Vi blev hämtade med en traktor inklädd i plädar som tog oss till Woody, en resturang mitt i backen där de brände av en fyverkerishow utan dess like och serverade en grym trerätters middag.

Bourjois Lappstift

Det här var bara en försmak på sortimentet. Under våren ska vi kika närmare på hela sortimentet. Jag trodde att det var ett nytt märke, men Bourjois Paris har funnit i 200 år (!!!!???!!!) och ägdes bara till för några år sedan av Chanel.

Tack Bourjois Paris för en magisk resa <3 Vill ni se fler bilder från eventet eller spana in mera nyheter kan ni spana in Bourjois Paris instagram!


7 kommentarer7 kommentarer om “Alperna med Bourjois Paris!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har lite grejer från Bourjois. Gillar märket.

  Svara
 • Åh älskar bourjois! Blir så sugen på allt du nämnde. Deras rouge är också fantastiskt. Vill så gärna ser mer sminktips, du har alltid så fin sminkning.

  Svara
 • Vad är det för färg Sara har på sina läppar? 🙂 Undrar även vart din fina rosa kortärmade tröja är ifrån?Kram!

  Svara
 • Har du gjort något med dina läppar? .

  Svara
 • Jaaaa, omg 🙁

  Svara
 • Åååh snälla Petra sluta snälla överanvända fillers på dina läppar…såg just på din instastory och trodde inte mina ögon….hjälp, du börjar bli blind för läppstorleken :((((((((((

  Svara
 • Wow, wow, wow. Blev helt tagen av alla bilder, ser så magiskt ut.

  Svara