Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:40 | januari 19, 2019

Mina val inför Elle-galan 2019

Ellegalan 2019-16

NU ÄR JAG TILLBAKA ÄNTLIGEN! Den här veckan har varit så intensiv att jag knappt hunnit med bloggen. Jag har saknat er. Det var som Elsa Billgren sa, i sitt tack-tal igår – ens bloggläsare är som ens andra lilla familj. Så är det verkligen. Nej, nu ska vi ta igen för försvunnen tid vi kollar hur det såg ut igår inför galan.

I vanlig ordning så valde jag klänning i sista sekund till Ellegalan. Varje år är det samma sak, man vet att galan är i början på januari och tänker att nästa år då ska jag banne mig styra upp en utstyrsel i tid, men sedan blir det aldrig så. Precis som när jag ska införskaffa julklappar, det blir alltid i sista minuten. Innan vi kikar på bilder från själva galan så tänker jag att vi kan spana på de magiska stassarna som jag lånat.

Ellegalan 2019-13 Ellegalan 2019-13

Alltså wow – den här klänningen från Seezona blev det inte den här gången. Men nästa gala åker den på! Seezona är en relativt nystartad webshop med ett unikt sortiment med massa roliga utländska designers som jag aldrig hört talas om tidigare.

Ellegalan 2019

Puck var mitt smakråd. Det var inte superenkelt att prova klänningar med Puck, hon ville nämligen åka runt på alla släp eller lägga sig och vila på tyllet.

Ellegalan 2019

Det var inte bara jag som var velig. Fingal tänkte färga håret rosa, men min brorsa Ludde hade redan gjort den tabben och gav ett varnande finger för hur kalaset kunde sluta.

Den här blåsan från Seezona är en riktig tia. Hade ett JLO-moment där framför spegeln, dessvärre fattades det inte en, utan typ 20 cm i ryggen.

Man fick verkligen en vavawoom body i stassen men hjälp av volangerna.

Ellegalan 2019

Den här satt inte helt hundra men färgen är ju magisk från Ida Lanto. Ida hade på sig den förra året på Elle-galan.

Brollopsklanning-Petra-Tungarden-

Tillslut så bestämde jag mig för att damma av min andra bröllopsklänning. Ni minns ju att jag först hade den rätt klädda i spets – och sedan bytte om till middagen till denna. Kände liksom inte att den fick det strålkastarljuset den förtjänade – och när tusan ska jag kunna bära den här klänningen igen? Aldrig! Den förtjänade en till fest – minst! Vill att den ska leva vidare för evigt!

Brollopsklanning-Petra-Tungarden- Brollopsklanning-Petra-Tungarden-

Den är så vacker så jag smäller av. Önskar att jag kunde glasa in den och ha den som ett konstverk hemma.

Ellegalan 2019

Trodde faktiskt inte att jag skulle få igen den, eftersom jag hade tränat som en galning inför bröllopet, haha. Men som ett under gick den igen, även om den var aningen tightare än 21 september. Jag och några tjejkompisar har sagt att om fem år ska vi ha en dekadent middag där alla som gift sig får återanvända sin stass eller va fan alla som vill komma, gift eller ej får joina i valfri bröllopsklänning.

Jag har gjort en vlogg om Elle-galan så förhoppningsvis får ni den i början på veckan <3

Nu ska jag göra mig iordning och hitta på något kul med Markus och Puck! Vi har inga planer idag så vi får se vad vi tar oss för är sugen på en liten utflykt.


9 kommentarer9 kommentarer om “Mina val inför Elle-galan 2019”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du får göra som en bekant till mig, fota dig själv i din bröllopsklänning varje år på bröllopsdagen. Sjukt bra grej (och storlekscheck). Superfin klänning!

  Svara
 • Storlekscheck?! WTF! Låt en kvinna leva

  Svara
 • Så vacker klänning och du har förmodligen landets finaste figur vilket inte gör saken sämre!

  Svara
 • Men puss på dig <3 DU gjorde min söndag!

  Svara
 • Men visst ska du rama in den! Jag har en kompis som gjorde det, blev superfint i en djup ram (med glas) mot en bakgrundsfärg som utgjorde en fin kontrast.

  Svara
 • Haha, får kolla på det ; ) Kanske om man flyttar till en större lägenhet någon gång <3

  Svara
 • Kan du göra en video där du visar hur du redigerar dina bilder till bloggen respektive videos till Youtube?

  Ha en galet bra dag!/ https://mayapersson.me/

  Svara
 • Absolut! Gör inget till youtube själv, men till bloggen kan jag göra det! Kramar!

  Svara
 • Men har har du navn på den sorte kjolen med perler? Finner den ikke på nettsiden😆

  Svara