Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:49 | januari 17, 2019

Magiska dagar i Andermatt!

chedi-caption

I söndagskväll kom jag, Forni, Sara, Jessica, Mira och Sanja fram till The Chedi i Andermatt

The Chedi Andermatt

Hästen hade bjudit in oss på en pressresa för att få prova deras (jag har aldrig sovit skönare) sängar. Alltså wow, sov som en liten prinsessa. Hela hotellet var lika soft som sängupplevelsen. Dessutom var lakanen så där perfekt hårt manglade som man älskar. Nästan som att sova i en krispig nykemtvättad herrskjorta. Rummet kommer inte riktigt fram på bilderna, men det var nog det mysigaste hotellrummet jag någonsin bott i.

The Chedi Andermatt

Har ni sett The Holiday? Klart ni har! Minns ni scenen när Kate Winslet inser att det är en fjärrkontroll till gardinerna i sovrummet i Cameron Diaz hus? Det här rummet hade en ipad som såklart gick att använda till precis allt. Med ett knapptryck kunde man göra en complete shout down och stänga hela fabriken innan läggdags. Ballast av allt var att man bara genom att svepa fingret tände brasan under tvn, helt galet.

The Chedi Andermatt-37

Hur ballt att de glasat öppna spisen så man ser ut? Landet goals deluxe.

The Chedi Andermatt

Den omtalade paddan. Forni har mest kontrollerade fingrar och fick vara paddansvarig.

The Chedi Andermatt

Efter en pangbrunch var det dags för beröring av den bättre sorten. 60 minuters stenhårt knådande på min arma rygg. En riktig hållkäften massage som satte mina knölar på plats.

Därefter fortsatte vi marinera oss i hotellets makalösa SPA.

The Chedi Andermatt

Vi hade sådan tur för bara någon timme efter vi anlände stängde de av vägarna upp till Andermatt pågrund av den rådande snöstormen. Kan inte tänka mig ett soligare ställe att bli strandsatt på när det viner utanför rutorna och snön seglar ner som aldrig förr. Tror det snöade en meter på 24 timmar.

The Chedi Andermatt

Det fanns två olika pooler, den här var inte heller dum. Älskar interiören som flirtar med japan.
The Chedi Andermatt

Sedan svidade vi om till middag.

The-Chedi-andermatt-3

Ber om ursäkt för tusen miljöbilder, men kunde inte sluta fota. Kan vi prata om den här loungedelen?

The Chedi Andermatt-13

Middagen kanske inte ser så festlig ut, men den var riktigt grym! Tandoori grillad kyckling med en magisk tomatsås, mint- och mangochutney. Ska nog kopiera den rätten rakt av hemma.

Morgonen efter vaknade vid lagom morgongulliga för att bränna av ett yogapass tillsammans hela ligan. Det är något visst med att vakna tillsammans med folk i ens närhet. Jag älskar de lite grumliga gulliga ögonen, håret som står på sne – alla är lite mjukare i hela sin person på morgonen. Kan tänka mig att när man får barn finns det inget gulligare än när ungen tagit en nap och kryper upp rosig och nyvaken i ens knä.

Efter en lång frukost gjorde vi oss fina.

The Chedi Andermatt

Drog på oss skidställen och begav oss ut i snön. Det var så stilla och tyst det var som att hela byn hade blivit ljudisolerad av all snö. Alla stod och skottade upp sina entréer till sina restauranger och mycket var fortfarande stängt.

Andermatt

Dreamteam <3

The Chedi Andermatt

Så himla mysigt att jag fick åka med just de här sex soliga själarna (plus Mira och Sanja). Vi har inte bara lärt oss om Hästens mysiga familjehistoria och varje litet steg bakom hantverket, utan verkligen kommit varandra närmre. En rolig grej är att Hästens, trots att de globalt växt som tusan senaste åren fortfarande har sitt huvudkontor och tillverkar alla sängar i Köping. Ni vet Köping som är med i Filip och Fredriks film: ”Tårtgeneralen”. Mysigt ändå, lite som Ikea och Kamprad.

The Chedi Andermatt

Tillslut sprang vi på en restaurang som var öppen trots det rådande snökaoset. Vi skrek av lycka och mös ner oss kring ett runt träbord.

The Chedi Andermatt

Det hade pratats vilt om ostfonduen som ingen tidigare i gänget hade provat, så en sådan fick det bli till förrätt att dela på. Alltså okej, smält oss i en gryta. Slängde typ ner hela min varmrätt i den där kaloribomben, förvandlades nästan till en mus.

The Chedi Andermatt

På hemvägen genom byn lyckades jag lura in alla in kyran. Kyrkor står ju nästan alltid öppna så älskar att ta en sväng om och bara sugen in den pampiga miljön. Det här var en välbevarad skattgruva visade det sig. Blev helt tagen när jag klev innanför. Kyrkor är lite som ett kinderägg man vet aldrig vad som väntar.

Därefter tog jag med datorn ner till poolen tillsammans med Forni och så la vi oss och jobbade i de gigantiska sofforna.

the-chedi-andermatt-041

Sedan gick vi upp och gjorde oss iordning i vårt gigantiska badrum. Var tvungen att sno en pressbild eftersom mina inte blev så bra, alltså wow! Gillar verkligen idéen av att ha badkaret mitt i rummet.

The Chedi Andermatt-menu

The last supper! Vi åt på hotellet igen, varför inte när de hade världens bästa restaurang. Det blev en saffranspasta med hummer och skaldjur som jag sneglat på dagen innan.

Tack alla inblandade för magiska dagar <3


16 kommentarer16 kommentarer om “Magiska dagar i Andermatt!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Superbra att Hästens tillverkar i Köping. Varför då flyga ner ett gäng från Sverige till Schweiz? En del i att jorden ska må bättre är att minska t.ex. flygresor? Hade Hästens valt ngn pressaktivitet på hemmaplan hade jag blivit mer sugen på att investera i en säng (yes på väg att köpa ny säng men blir ju inte Hästens). Tips är att kolla in Klimatklubben! Superbra info och lättillgängligt! Superfina bilder och ni ser ut att ha haft det grymt, men mer inspirerande om ni varit på hemmaplan eller kanske åkt tåg ner. Gillar verkligen din blogg och tänker den skulle bli snäppet vassare med samarbeten/pressresor/etc som inte sliter på jorden.

  Svara
 • Håller helt med, tyvärr. Tycker det börjar bli otroligt osmakligt med alla dessa samarbeten som inte genererar något annat än klimatångest. Vi måste alla börja tänka mer på vår jord, influncers är inget undantag från detta dessvärre. Förstår själv att det är jättelockande att åka på en gratis resa och få leva lyxigt men kan man inte i ett tidigt stadie be att flytta det till Sverige?

  Svara
 • Så sant! I dessa tider tror jag denna typ av pressresa mest genererar negativ publicitet. Både för företaget, men också medresenärerna. Utifrån vilket företag det rör sig om hade man alla förutsättningar att lägga denna typ av resa i Sverige. Blir bara matt av att människor inte tycks förstå vilken typ av miljöpåverkan dess typer av resor har och att personer som har stor möjlighet att påverka inte gör det.

  Svara
 • +1

  Svara
 • +1

  Detta var ingen vidare reklam för Hästens. Om ni däremot hade åkt till fabriken i Köping och påvisat processen samt kvalitén så hade det varit MYCKET bättre reklam för dem.

  Svara
 • Håller med till 100%

  Svara
 • Håller helt med

  Svara
 • Jo, håller absolut med. Alla måste dra ner på flygresorna och göra smartare val, det är jag fullt medveten om.

  Jag vill inte försvara mig, men däremot så tycker jag att det blivit lite väl aggressivt uthängt mot just influencers. Det är en sådan liten procent av världens invånare som har så pass stora kanaler och reser mycket, däremot ser man ju det ÖVERALLT på sociala medier, för att de ofta är många av dem som har stora konton. Däremot uppmanar säkert vi andra till att resa mer.

  Men alla dessa tusentals män och kvinnor som pendlar i jobbet varje dag – och flyger som vi andra tar bussen. En grupp man kanske glömmer bort. De om några borde kanske utveckla bättre kommunikationer och ta möten över skype istället för att flyga över hela världen för en arbetsdag konstant.

  Men summan av kardemumman så har ni rätt såklart! Hästens har faktiskt aldrig gjort en sådan här pressresa och ville visa upp i vilka miljöer deras sängar vistas. Annars brukar faktiskt alla deras pressresor gå till just Köping berättade Sanja i taxin på väg dit.

  Kramar!

  Svara
 • Både håller med och inte håller med. 🙂 Jobbar på ett stort IT-företag där det sedan några år tillbaka är nej till flyg inom Sverige. Vi har kontor i tex Indien och alla möten sköts via Skype. Sedan misstänker jag att big boss i USA säkert flyger men min känsla är att det går åt rätt håll iaf inom många företag.
  Jag kan förstå att du som influencer känner dig ”påhoppad” och är ju det som avsikten! Ingen gör ju allt rätt, jag har barn och dem är ju världens miljöbovar! 🙂 Men i ditt jobb ingår att ”påverka” dina ”kunder” (läsare) och samarbeten är en del av ditt jobb. Tänker att det hade varit så mkt roligare att se samarbeten som inte innebär flygresor för att sova i en säng som gjorts i Köping. Blir lite knasigt. Jag tror inte bara influencers får kritik för tex onödiga flygresor men iom att det är en stor del av ert jobb påverka läsare att köpa en produkt, och för att vi som läsare lätt kan nå er (och som nu, du svarar direkt i en kommentar – vilket företag gör det?) blir det kanske en mer rak och direkt dialog som kan kännas orättvis. Men visar kanske också på att fler och fler läsare börjar tröttna på flygresor hit och dit för att företag ska sälja in produkter som inte har ngn direkt koppling till platsen. Obs inte riktat till dig enbart nu! Men hade varit kul om du i framtiden kanske kunde påverka dem du samarbetar med att välja mer miljövänliga alternativ för att marknadsföra sina produkter.

  Stort plus för bra svar från dig! Inte meningen du ska behöva stå i frontlinjen men också en intressant diskussion!

  Svara
 • Bra skrivet, jag upplever att många arbetsplatser är noga med hur de reser idag. Att boka in ett möte i schweitz när alla har sin arbetsplats i Sverige hade inte varit ok 😅. Hos oss är också tåg och skype normen.

  Svara
 • Hej! Hur gör ni med Puck när du reser mitt i veckorna eller ska iväg på möten etc? Har din man möjlighet att honom på kontoret? Går själv i tankarna att köpa hund och är nyfiken på hur ni löser det rent logistiskt 🙂 Kram

  Svara
 • 6-8 personer! Skulle nog säga ”I en annan del av Köping”
  Vad hände med Bourjois?

  Svara
 • Stod det någonstans att det var en betald resa? Har kanske missat.
  Handen på hjärtat – vem av ovanstånde ”miljökämpar” hade tackat nej till en all-inclusive-resa m sina bästa kompisar, i 2-3 dagar till ett värde av 20’000 SEK?

  Har själv haft ynnesten att få bo på The Chedi och hotellet är fantastiskt! Jag betalade själv o det sved i plånboken lååångt efter jag var hemma igen. Bara en övernattning kostar +/- 1200 CHF, ta gånger 8-8.50 för att få det i SEK. Maten är lika bra och kostar därefter; 5-600 SEK för en huvudrätt. När boendet är så dyrt kostar kaffet, vinet, vattnet, tja allt ”extra” mer än någon annanstans. Flyg, tåg & etc etc tillkommer.

  Hotellet behöver gäster (låg beläggning under veckodagar efter jul) o gav Hästen säkert ett erbjudande som inte gick att motstå, men hur det ens räknas var det ingen billig influenserresa.

  Jag frågar mig dock – hur många av dina läsare, gissningsvis yngre tjejer/kvinnor som gillar glitter, kommer köpa en Hästens säng bara för att ni har varit i Andermatt? Är det verkligen en realistisk kundgrupp? Kommer de välja Hästens fantastiska sängar om x år för att de fick ett sådant bestående intryck av dina bilder ovan? Var ju mest icke sängbilder.. Hur räknar Hästen hem denna ”investering” / marknadsföringskampagn? En Hästensäng kostar ju som en mindre bil och är säkerligen inte första prio bland dina läsare.

  Svara
 • Korrektur – det står att resan är betald, men borde det inte vara vara markerat som ”sponsrat inlägg / samarbete”?

  Det skulle vara intressant att höra hur Hästen motiverar denna och liknande resor. Gissar att för att få med influencers måste de locka med exklusiva erbjudanden antingen i form av lyxiga resmål eller kontanter, eller till och med en kombination. Cash is King och i det materialistiska och ytliga värld vi befinner oss i och som vissa promotar mer än andra, lockar lyxhotell i Andermatt betydligt mer än Stadshotellet i Köping. I slutändan är det konsumenten som betalar. Så länge företaget gör vinst och kunden är nöjd, är det ingen som klagar.

  Svara
 • Som en av ovanstående ”miljökämpar” så är flyg ngt vi i min familj har valt att avstå sedan några år tillbaka. Vi skulle ha råd men det går ju inte ihop! Jag tycker att flyg är det jag som privatperson kan göra störst skillnad och skada med. Känns det alltid skitkul och enkelt och jag är fröken duktig? Nej! Gör vi allt annat rätt? Hell no. Vi har bil, barn, äter kött ibland etc. Men vi kan ju inte ge upp heller. Jorden mår inte bra och jag gillar jorden. Det måste väl gå att iaf ändra lite kring hur vi ser kring tex flyg? Tänk om det gick att utveckla flyg som inte påverkar miljön som idag? Och vi måste ju tro att vi privatpersoner kan göra skillnad. Genom att ifrågasätta val vi gör, ifrågasätta företag, välja bort företag som väljer att tex flyga kors och tvärs utan anledning.

  Sen tycker jag det du skriver kring hur lyckad denna kampanj är är intressant! För mig, som ska köpa ny säng och har råd med en Hästens, kommer ju inte göra det nu då jag tycker det är puckat hur dem valt att genomföra denna resa. Hade dem inte gjort det, hade jag kanske tänkt åh vad bra att dem produceras i Köping och det känns ju som ett bra företag att stödja.

  Svara
 • Sjalvklart ska alla dra sona stran till stacken. Jag har arskort hos SJ sa jag aker mkt tag.

  Nu gissar jag igen – Hästen bjöd säkerligen in fler influencers till Andermatt o inte bara dessa donnor. De flögs nog in fran hoger och vanster. Samma sak gors om de har ett event i Köping. Dvs miljöpåverkan är den samma oavsett var det äger rum.

  Jag skulle vilja se Hästens analys av kampagnen. Hur manga fler sangar salde de pga detta event? Hut manga nya kunder kopte en sang som innan inte kande till eller hade valt en annan sang om det inte hade varit for detta o liknande inlagg.

  Svara