window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:53 | januari 15, 2019

Piecingäventyr, Racletteafton och soliga kolhydrater.

Nu kastar vi oss tillbaka, glömmer bort att vi är i alperna – och går till jobbet. Det är fredag och Stockholm bjöd på gassande sol morgon till ära. Jag hade dessvärre mens från helvetet och var svullnare än en blåsfisk. Puck matchade som vanligt jackan. Funderar på om jag ska skaffa små chica skor till henne, för efter ett tag vill hon komma upp, det kanske är för att hon fryser om tassarna tänker jag. Men ser ju lagom ”töntigt” ut.

Vi gick ner till ett folktomt kontor. Vårt kontor är så pampigt och vackert med alla detaljer och stuckatur. Haha, synd bara att allt begravs i massa vråte.

Riche

Sedan väntade en sen lunch med limpan på Riche. Jag beställde in en magisk tallrik med betor, grönkål, äpple och kanderade hasselnötter.

Därefter vandrade vi genom ett slående vackert Stockholm bort till gamla stan.

Jag, Carro och Linn skulle nämligen pierca oss. Vi var som tre tonårsbrudar som nervöst fnittrade ikapp för att försöka glömma smärtan. Det blev tre nya kompisar i höger öra. Dock gjorde jag misstaget att pierca örat jag alltid sover på, riktigt tabbe. Trots att det snart gått en vecka dunkar det konstant i lilla köttflärpen. Och då menar jag inte små lätta tryck, utan det är ett bättre rave i örsnibben 24 timmar om dygnet. Vill man bli fin, får man lida pin har helt plötsligt fått en ny innebörd. Tog ett högre upp i brosket (aj!) och två till nere vid det göttigaste på örat. Så nu har jag fyra hål på raken, längtar tills jag får styla om med massa rolig strass.

Sedan traskade jag och mina skrattande favoriter vidare till Tweed där vi beställde in varsin drink – och pratade om livet.

Därefter stod racletteafton hos Kalling på schemat. Vad är då raclette? Det visste inte jag heller när jag gjorde entré. Det är en ost som man lägger på typ något som liknar en stekspade som man sedan kör in i stekplattan. Den smälta osten matchas sedan bäst med picklade grönsaker (det bästa jag vet, har till och med fått smeknamnet Miss Pickles), potatis, chark och roliga grönsaksstavar och röror.

Tanken var att vi skulle spela spel men istället blev det en hel del rödpang in på småtimmarna.

Dagen efter tog trötta familjen sig ut på en promenad bort till Phils Burger.

Beställde in något så sjukt som halloumi fries. Har ni provat det? Det var lite för mäktigt för min del pallade pilla i mig två stycken innan det blev för mäktigt.

När matte och husse är slitna ställer Puck upp som modell. Haha, förlåt för Puck spam. Undra hur många bilder jag lyckats ta på Pucken? Kanske några tusen! Är det orimligt? Hur många bilder kommer jag ta på vårt barn? Vill föreviga varje litet ögonblick med Puck.

Hälsohelgen i januari fortsätter. På kvällen skulle vi egentligen ätit middag med Sara och Danijel men eftersom varken jag eller Sara hade packat så bestämde vi oss för att kasta in handduken. Istället beställde vi ännu mer härliga kolhydrater hem till dörren.

Riktigt besviken på min pizza dock. Jag har ju berättat det förr, men min favoritpizza är ju riktigt sjuk. OM jag ska äta pizza så vill jag liksom slå på stora trumman. Det hela började dagen efter nyårsafton för en jädrans massa år sedan. Jag stod och velade mellan mina favoritpizzor: köttfärspizza eller banan och curry. Efter påtagliga minuter framför kassan föreslog helt plötsligt den briljanta kassören att jag faktiskt kunde lägga på banan och curry på min köttfärspizza. Done deal. Sedan dess är jag hucked. Sedan toppar jag hela mastadont måltiden med att lägga på pizzasallad och ringla över vitlökssås. Japp, en veckas matintag i en måltid, haha.

Och på söndag morgon bar det av till Andermatt som ni vet!


18 kommentarer



18 kommentarer om “Piecingäventyr, Racletteafton och soliga kolhydrater.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Tips!! Skaffa någon form av tröja eller jacka till Puck!! Tassarna ska inte vara ett problem (om det inte är salt på gatan som torkar ut tassarna – svider) men kan tänka mig att hennes mjuka dunpäls inte är tjock som en vinterjacka!

    Svara
  • Pucken har precis fått en superfin rejäl stickad tröja! Så det kanske hjälper <3

    Svara
  • Håller med, skaffa täcke eller tröja! Vår hund föredrar täcke så man får prova sig fram, jag tycker tröja verkar bekvämare eftersom den är så mjuk men då försöker hon bara rulla av sig den haha. Blir det riktigt kallt kan hon va motvillig till att gå iaf men är det bara ett par minus räcker det fint med täcke! Och nej, det kan inte bli för många bilder på Puck, hon är dödsgullig!

    Svara
  • Åh, precis shoppat en stickad tröja till Puck! Hoppas det blir bättre! Haha, vad glad jag blir : ) Glöm inte att du sa det nu bara, haha!

    Svara
  • Oh my god- bilder på piercingen tack:)!!
    Vart gick ni?
    Har du tips på bra piercing smycken? Hittar massa online men typiskt så ska det beställas från USA…

    Svara
  • Det blev tre till hål i örat ; ) Fast man gör dem med piecringnål! Åh, minns inte vad stället heter ska dubbelkolla med Carro!

    Svara
  • Tänkt på att det ofta verkar tomt på kontoret? Antar att ni betalar hyr för kontoret, är det inte väldigt dyrt när det så sällan används?

    Svara
  • Jo, det är lite onödigt då man flänger mycket men skönt att ha en plats och sitta med vänner dagligen : )

    Svara
  • Jag undrar var den vita fåtöljen kommer ifrån? Tycker den är så fin!
    Tack för en bra blogg med blandat innehåll!

    Svara
  • Åh, visst är den fin! Den är från Meli Meli kramar!

    Svara
  • Var kommer dina örhängen från på första bilden? Så fina. Kan inte du tipsa om var man kan fynda snygga örhängen?

    Svara
  • De är från LWL Jewelery älskar dem ; ) <3 Jo, absolut! Det ska jag göra!

    Svara
  • Hej! Har försökt leta efter kontaktuppgifter på adoore men hittar ej.. lanen beställning på två varor direkt vid lanseringen och ena varan står att leveransen skulle vara 15 januari men väntar fortfarande.. har inte fått nå mer Mail eller något om att det är påväg utan endast Mail om lev.bekräftelsen förut.

    Mvh Amanda

    Svara
  • Håll fina Puck i snön om du går på saltade gång/cykelbanor. Saltet fräter på trampdynorna och de små stannar upp och vill inte gå. Försök om du kan ha hon går i snön om du går på asfalten. Min taxtjej håller upp tassen när hon fått salt på den och jag försöker rengöra den så gott det går. i värsta fall får jag bära henne till en snöigare del av gångbanan eller ha henne i ”diket” för att hon ska kunna gå utan problem. Det finns gummisockiplats, som ser ut som en icke uppblåst ballong i zooaffären. De hjälper mot saltet och trillar inte av. Köp dem och trä på hennes tassar. De sitter ganska tajt om fotleden men trillar inte av.

    Svara
  • Hej Petra! Undrar var du gör dina fina fransar och bryn.

    Svara
  • Vilken kennel sålde hunden till er?

    Svara
  • jag håller med! pizza med banan och curry är det godaste jag vet. gärna lite chayannepeppar också! testat det?

    Svara
  • Hej!
    Jag undrar också vad piercingstället hette?

    Svara